Ανικανότητας δημάρχων το ανάγνωσμα: Αναξιοποίητες 173 μελέτες για χρηματοδοτούμενα έργα !!

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Tools

erga dimon

Αναξιοποίητες παραμένουν μελέτες...... 173 έργων ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) τα οποία από το 2009 είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Θησέας», παρά του ότι  έργα............ εννέα εκατομμυρίων ευρώ είχαν αποπληρωθεί!!

Αυτό προέκυψε από έρευνα που διεξήγαγε Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης εν’όψη της νέας αποπληρωμής ύψους 2 εκ ευρώ.
Από τις 173 μελέτες μόνο 2 προχώρησαν σε έγκριση από τη Διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ και βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης.

Ο Υπουργός, ζήτησε γραπτή αναφορά στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν υπήρξε ενημέρωση, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για τους λόγους  καθυστέρησης στην προώθηση των έργων.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Γραμματίδης, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Finance, Αλέξανδρος Πουλαρίκας.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι για την ένταξη των Δήμων σε αναπτυξιακά έργα, μέσω Προγραμμάτων ΣΔΙΤ, όπως είναι ο φωτισμός, έργα αφαλάτωσης κ.α., που είναι ανταποδοτικά προς τους Δήμους.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ξένες εταιρείες και τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ξένες Τράπεζες.