Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση του καθολικού απαγορευτικού μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων από την προσεχή Δευτέρα.

Έγγραφα φωτιά που διέρρευσαν από την Κίνα και επικαλείται σε ρεπορτάζ του το CNN, δείχνουν ότι η χώρα στα πρώτα στάδια της πανδημίας ανέφερε λιγότερα κρούσματα κορονοϊό από τα πραγματικά, ακόμη και λιγότερα από τα μισά, καθώς υποτιμούσε τη σοβαρότητα του ιού και απέτυχε να εντοπίσει γρήγορα νέες μολύνσεις. 

Σε απεργιακό βηματισμό βρίσκονται οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και στα εμπορικά πλοία καθώς τα συνδικαλιστικά τους σωματεία ανακοίνωσαν συμμετοχή στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Ε.Κ.Α, την Πέμπτη.

Να δοθεί ένα τέλος από τις Τράπεζες στην περικοπή του δικτύου των καταστημάτων και στη μείωση της απασχόλησης, με την τακτική να εξωθούν συχνά σε έξοδο τους εργαζόμενους στα καταστήματα που κλείνουν, ζητά η ΟΤΟΕ με ανακοίνωσή της, και με αφορμή τα συνεχή λουκέτα καταστημάτων που δρομολογούν όλες οι συστημικές τράπεζες.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη στην περιοχή της του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. 

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech επιβεβαίωσαν και επίσημα ότι θα καταθέσουν σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) αίτηση αδειοδότησης για την κυκλοφορία του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού. Θα είναι οι πρώτες εταιρείες που καταθέτουν αίτηση στις ΗΠΑ.

Ο 27χρονος φερόμενος ως τζιχαντιστής είχε εισέλθει το 2018 στην Ελλάδα ως πρόσφυγας, μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους και είχε αιτηθεί άσυλο, που όμως δεν του έχει χορηγηθεί ακόμα.

Περισσότερα Άρθρα...