ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Στις 3 Φεβρουαρίου το Ιδρυτικό συνέδριο συγκρότησης της νέας ενιαίας παράταξης

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

argyrroup dimarxειο

Την Τρίτη, 7 -1-2013, πραγματοποιήθηκε παρουσία 80 ιδρυτικών μελών, η δεύτερη ολομέλεια της προσωρινής ενιαίας Κεντρικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των μελών των παρατάξεων «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ» και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» με αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση και έγκριση των τελικών διαδικασιών συγκρότησης της νέας μεγάλης ενιαίας παράταξης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, του ορισμού των προσυνεδριακών Επιτροπών και, τέλος, τον ορισμό της ημερομηνία διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου.

Μετά από τους χαιρετισμούς, τις ευχές για το νέο έτος και τις εισηγήσεις των επικεφαλείς, τον λόγο έλαβαν πολλά μέλη της προσωρινής κεντρικής Κεντρικής Επιτροπής της νέας παράταξης που εξέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους για πολλά θέματα, συμβάλλοντας στην παραγωγή ενός εποικοδομητικού διαλόγου, το τέλος του οποίου σφραγίσθηκε, μέσω ψηφοφορίας, στην λήψη των εξής αποφάσεων:

-          Την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο συγκρότησης της νέας ενιαίας παράταξης, το οποίο θα εγκρίνει το όνομα και το καταστατικό της παράταξης, θα εκλέξει τα όργανα λειτουργίας της και τον Πρόεδρό της και θα συζητήσει τις θέσεις και προτάσεις της για τα μεγάλα προβλήματα του δήμου.

-          Για την προετοιμασία του Συνεδρίου συγκροτήθηκαν τέσσερεις πολυμελείς Επιτροπές (Οργανωτικού, Καταστατικού, Θέσεων και Επικοινωνίας) που θα εργασθούν εντατικά για να υποβάλλουν τις προτάσεις τους προς έγκριση στην 3η σύνοδο της προσωρινής Κεντρικής Επιτροπής που θα συνέλθει για τελευταία φορά πριν το συνέδριο την Δευτέρα, 28-1-2013

Την Τρίτη 15-1-2013 κλείνει ο κατάλογος των ιδρυτικών μελών συγκρότησης της νέας παράταξης που θα έχουν υπογράψει την από 16-12-2012 Διακήρυξη της Ενότητας που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Οσοι έχουν υπογράψει την Διακήρυξη Ενότητας αποτελούν την Προσωρινή Κεντρική Επιτροπή της Ενιαίας Παράταξης, το όργανο που χαράζει την πολιτική και λαμβάνει όλες τις αποφάσεις μέχρι το ιδρυτικό Συνέδριο. Τα ιδρυτικά μέλη θα συμμετέχουν αριστίδην στην σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής της νέας Δημοτικής Παράταξης.  Σημειώνουμε επίσης πως στα ιδρυτικά μέλη συμμετέχουν και δημότες και εκπρόσωποι φορέων που δεν ανήκαν μέχρι χθες σε καμία δημοτική παράταξη, ενώ μέχρι τις 15 του μήνα να διευρυνθεί περαιτέρω ο κατάλογος.

-          Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν μέλη της νέας παράταξης και να θέσουν υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 25-1-2013. Ως μέλη επίσης της παράταξης θα μπορούν να εγγραφούν όσοι δημότες μας το επιθυμούν και την μέρα του ιδρυτικού Συνεδρίου,.

-          Την Παρασκευή 25-1-2013, λήγει και η προθεσμία υποβολής προτάσεων υποψηφιοτήτων για την προεδρία της παράταξης, τις προϋποθέσεις των οποίων όρισε η χθεσινή ολομέλεια ομόφωνα και θα επεξεργασθεί και η Επιτροπή Καταστατικού στην τελική της εισήγηση προς το συνέδριο.

-          Όλες οι εισηγήσεις των επιτροπών προς το συνέδριο, αλλά και ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων για την ΚΕ και την Προεδρία θα συζητηθούν και θα επικυρωθούν από την 3η ολομέλεια της προσωρινής Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως τονίσθηκε, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη, τόσο μέσα από την επικοινωνία που έχουμε μαζί τους όσο και από την δημοσκόπηση που διενεργήσαμε για να καταγράψουμε τις απόψεις της κοινής γνώμης της πόλης μας, ΑΠΑΙΤΟΥΝ απ όλους να δείξουμε ωριμότητα, σοβαρότητα και πάνω από όλα ενωτική διάθεση. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της πόλης μας και να αφήσουμε πίσω προσωπικές πολιτικές, στρατηγικές και ενέργειες που μόνο αρνητικές συνέπειες είχαν για τον δήμο, αφού τελικά εξυπηρετούν και συντηρούν αποκλειστικά και κανέναν άλλο πέραν της σημερινής διοίκησης, τη χειρότερη δημοτική αρχή που γνώρισε ποτέ ο δήμος μας.

Πρωταρχικός στόχος μας είναι να ενώσουμε τους δύο πρώην δήμους και να φέρουμε στο προσκήνιο όλες αυτές τις δυνάμεις που μπορούν να φέρουν έναν άλλον αέρα δημιουργίας στην πόλη μας. Τόσο μέσα από το ιδρυτικό συνέδριο μας, όσο και στη μετέπειτα πορεία, όλοι μαζί ενωμένοι σε συνεργασία με τους φορείς και τους δημότες μας θα καταθέσουμε τις δεσμεύσεις και τις προτάσεις μας για το πώς μπορεί μέσα στην κρίση ο δήμος μας να βγει από το τέλμα και να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Τώρα περισσότερο από ποτέ , μέσα στην κρίση οφείλουμε να ανατηζουμε όλες αυτές τις πολιτικές που θα κάνουν τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης δήμο πρότυπο, δήμο σύγχρονο και πάνω απ όλα μια πόλη που να αξίζει να ζεις.

Όλοι μαζί στον Αγώνα για την Αναγέννηση του Ελληνικού-Αργυρούπολης, όλοι μαζί στον Αγώνα ώστε να γίνει το Ελληνικό-Αργυρούπολη μια Σύγχρονη Πόλη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ