Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ_ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Απίστευτο! Βανδάλισαν τα γκράφιτι του Δήμου με τους ήρωες της επανάστασης του 1821, την επέτειο της οποια εορτάζουμε!

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

Θλίψη και αποστροφή για το κατάντημα ορισμένων «Ελλήνων» προκαλεί ο βανδαλισμός ενός από τα γκράφιτι που έφτιαξε ο «Εύρυτος» με πολλούς ήρωες της Επανάστασης του 1821 σε μεγάλο τοίχο του Δ. Ελληνικού-Αργρούπολης, μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του Δημάρχου, Γιάννη Κωνσταντάτου, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Σημειώνεται ότι η δημιουργία αυτών των γκράφιτι προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού και πολλά θετικά σχόλια στα ΜΜΕ, που το πρόβαλαν πανελλαδικά, καλώντας μάλιστα και άλλους Δημάρχους να μιμηθούν τον Δήμαρχο Ελληνικού- Αργυρούπολης

Ποιον όμως ενοχλούσε μια τέτοια εικόνα; Μόνο τους γνωστούς εθνομηδενιστικούς κύκλους, που χρόνια τώρα προσπαθούν να συκοφαντήσουν οτιδήποτε εθνικό. Δυστυχώς αυτή η ελεεινή προπαγάνδα βρίσκει έδαφος σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο από άτομα, φιλικά προσκείμενα, ή ανήκοντα στην αντιπολίτευση του Δήμου.

Ο ίδιος ο «Εύρυτος» έγραψε για το θέμα: «Δεν με ενοχλεί το πάτημα μιας ζωγραφιάς, το έχω συνηθίσει. Αυτό που δεν θα συνηθίσω ποτέ όμως είναι τη χλεύη και την αχαριστία των “Ελλήνων” προς τους ήρωές τους».

Μετά την ανάρτηση ακολούθησαν δεκάδες σχόλια υποστήριξης στα social media προς τον νεαρό δημιουργό, που του ζητούσαν να συνεχίσει ακάθεκτος το έργο του προβάλλοντας μέσα από τις δημιουργίες του τους ήρωες του 1821 και άλλες μορφές της ελληνικής Ιστορίας.

iroes vev2

Σε ένα από αυτά αναγράφεται χαρακτηριστικά:

"Θυμώνω για την επίθεση που δέχεται επειδή ζωγραφίζει στους δρόμους ήρωες του '21.
Ο νεοΈλληνας έχει χαθεί...
Εννοείται πως είμαι με τα έργα του Ευρυτου, την ελπίδα,τις παραδόσεις,τις αξίες,τη θρησκεία που συμβολίζει η σημαία μου,το χώμα,το νερό και την ευγενή με αιτία επανάσταση"

Ο «Εύρυτος», ένα νεαρό ταλαντούχο παιδί μόλις 18 ετών, είναι η προσωποποίηση της ελπίδας και η αυθόρμητη κίνησή του να καταπιαστεί με τους εθνικούς μας ήρωες έτυχε μεγάλης προβολής. Είναι βέβαιο ότι τέτοιες θλιβερές προσπάθειες δεν θα τον πτοήσουν.

iroes vev1

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, σχολιάσε το γεγονός της βεβήλωσης των εικόνων των ηρώων του 1821, ως εξής:

"Και οι Τούρκοι το ίδιο έκαναν! Δεν μας εξέπληξε η βεβήλωση των Ηρώων του 1821 που φιλοτεχνήσαμε προκειμένου να τιμήσουμε τους αγώνες τους.

Ήταν αναμενόμενο από τους λεγόμενους “δημοκράτες” της πόλης μας που με ένα παραλήρημα μίσους ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο"