Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μάχη σε τρία μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική, καθώς μετά από τις πυρκαγιές σε Νέο Βουτζά και Ραφήνα νέα εστία εκδηλώθηκε στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Το εργοτάξιο του Ελληνικού επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) κ. Νίκος Χιωτάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιάννης Σιδέρης.

Αναρτήθηκε σήμερα, 16 Ιουλίου 2020, προς διαβούλευση, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία του Υμηττού (ΣΜΠΕ Υμηττού).

Την εντατικοποίηση των μέτρων φύλαξης στα πάρκα και άλση της Περιφέρειας Αττικής, τον περιορισμό των εισόδων διέλευσης καθώς και την απαγόρευση εισόδου σε αυτά κατά τις βραδινές ώρες ζήτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή το χθεσινό περιστατικό απόπειρας εμπρησμού με 8 μηχανισμούς.

Την τελική μορφή της πεζοδρόμησης της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, που αποτελεί πυρήνα του σχεδίου ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, το οποίο πλέον ολοκληρώνεται με την υλοποίηση του Μεγάλου Περιπάτου της πόλης, παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες στην περιοχή της Κνωσού, στο Ηράκλειο, σε σημείο όπου βρίσκονται κατοικίες. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Κάρυστο με τους δυνατούς ανέμους να δυσχαιρένουν το έργο των πυροσβεστών.

Περισσότερα Άρθρα...