Τέταρτο πακέτο κυρώσεων της διεθνούς κοινότητας κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε επισήμως η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και από τον Τζο Μπάιντεν αναμένεται να καταφέρουν νέο σοβαρό πλήγμα στη ρωσική οικονομία.  

Χρεοκοπία της Ρωσίας στις 15 Απριλίου προβλέπει η Morgan Stanley, καθώς επισημαίνει ότι οι πιθανότητες να πραγματοποιήσει τις πληρωμές του εξωτερικού της χρέους μειώνονται καθώς οι τιμές των ομολόγων υποχωρούν, η ύφεση στη χώρα πλησιάζει και διάφοροι περιορισμοί πληρωμών συσσωρεύονται μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο γαλλοϊταλικός άξονας επιδιώκει αλλαγή συσχετισμών εντός της Ευρωζώνης. Αυτό συνεπάγεται αμφισβήτηση της γερμανικής οικονομικο-πολιτικής κυριαρχίας και ανατροπή του δόγματος Σόιμπλε και των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας που επέβαλε δια της ισχύος του το Βερολίνο.

Ένεση ρευστότητας στην αγορά που «γονάτισε» μετά την κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός κάνει η Κομισιόν. Δίνει 500 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις κι άλλα 250 δισ. σε δάνεια. Πρόταση για 22,5 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 9,4 δισ. ευρώ σε δάνεια για την Ελλάδα.

Όλοι οι πόροι της ρωσικής κεντρικής τράπεζας στην ευρωπαϊκή δικαιοδοσία θα παγώσουν

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναθεώρησε σε «αρνητικό» από «σταθερό» το outlook της τουρκικής οικονομίας, διατηρώντας πάντως την πιστοληπτική ικανότητά της στη βαθμίδα ΒΒ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεψε σήμερα ‘ιστορική’ ύφεση στην ΕΕ φέτος, με πτώση-ρεκόρ του ΑΕΠ κατά 7,7% στην eυρωζώνη και στη συνέχεια ανάκαμψη κατά 6,3% το 2021.

Περισσότερα Άρθρα...