doodle 25h Martiou

Την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου στην Ελλάδα τιμά η Google με doodle της.

Το doodle έχει ένα σχέδιο με την ελληνική σημαία να κυματίζει περήφανα.

«Σαν σήμερα το 1821, ο ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για να διεκδικήσει την ελευθερία του, αναφέρεται στο doodle.

Γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο γιορτάζεται η Εθνική Επέτειος στη χώρα μας. «Για να τιμήσουν τη γιορτή, πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα φιλοξενούν παρελάσεις καθώς εκατοντάδες συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας για να παρακολουθήσουν μια στρατιωτική πορεία γεμάτη με θριαμβευτική χάλκινη μουσική και πλήθη που σφυρίζουν κυματίζοντας την εθνική σημαία»

Από το doodle δεν θα μπορούσε να λείπει... το «πιάτο» της ημέρας, με την google να αναφέρει πως οι Έλληνες την ημέρα αυτή μετά την παρέλαση «απολαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα όπως ο μπακαλιάρος σκορδαλιά».

«Χρόνια πολλά, Ελλάδα!» καταλήγει.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ χαρταετος

Φιλοι και φίλες, αγαπημενα μας παιδιά,

Να εχετε παντα κατα νου, οτι οσες δυσκολίες και να έρθουν στη ζωη μας, δεν σταματάμε ποτε να πετάμε τους χαρταετούς μας ψηλά, πολύ ψηλά!

Πολλες, πολες ευχες για..

Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή!

Το ειδικο αφιέρωμα έκανε της τηλεοπτικής εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη σε ένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα γίνουν αποκλειστικά στον Δήμο Ελληνικού-Αρυρούπολης, το Μουσείο Ελληνικού Κινηματογράφου στην διατηρητέα Ξύλινη Παγόδα, στο Ελληνικό . Δειτε το σχετικό βίντεο.

METEOR RAFALE

Όσοι υποστήριζαν με θέρμη την αγορά των 4ης+ γενιάς α/φ Rafale δεν είχαν μόνο στο μυαλό τους τις εξαιρετικές ικανότητες του γαλλικού μαχητικού στις αερομαχίες.

καρτα ευχες

Ο νέος χρόνος ευχόμαστε πολλές χαρές να δώσει, κι αν ήταν λίγες του παλιού να μας τις συμπληρώσει…

panaia eyxes

Agios Georgios

Από τους δημοφιλέστερους Αγίους σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Ονομάζεται, επίσης, Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος. Ειδικά στη χώρα μας, δεν υπάρχει περιοχή που να μην έχει εξωκλήσι ή εκκλησία αφιερωμένη στη μνήμη του, ενώ το όνομα Γεώργιος είναι από τα πλέον συνηθισμένα.

Περισσότερα Άρθρα...