Με επίσημη ανακοίνωση του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχωρά σε ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων «του φαρμακευτικού προϊόντος Accuretic f.c tab (20+12,5) mg/tab, λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης για την πρόσμιξη N-nitroso-quinapril.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για τέταρτη δόση του εμβολίου στους ηλικιωμένους η καθηγητρια Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση της Δευτέρας για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα.

Οι ανεμβολίαστοι και τα άτομα τα οποία είναι τριπλά εμβολιασμένα δεν μπορούν να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης για δεύτερη φορά σύμφωνα με όσα διευκρίνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας την Πέμπτη 17/2.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.002 , εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Τα 16.060 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ προέκυψαν από 353.173 τεστ (PCR: 22.817, RAPID: 330.356), με τη θετικότητα να διαμορφώνεται στο 4,55%.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας σιγά – σιγά ολοκληρώνεται τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΪ.

Περισσότερα Άρθρα...