Παπανδρέου: Μετά την κατακραυγή ζητά να περικοπεί η βουλευτική αποζημίωση

Ελλάδα
Tools

papandreou berlin

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες από τον Ιούνιο του 2011, όταν και έγιναν οι επαναληπτικές εκλογές. Έστω και καθυστερημένα, όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου «λύγισε».

Ο πρώην πρωθυπουργός, μετά τη δημόσια κατακραυγή, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη -όπως αναφέρουν Τα Νέα- ζητά να του περικοπεί η βουλευτική αποζημίωση για το χρονικό διάστημα που θα απουσιάζει στο εξωτερικό.

Από τον Ιούνιο και μετά, ο κ. Παπανδρέου έχει επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο ταξιδιών: Αμερική (πολλάκις λόγω διαλέξεων), Νορβηγία, Νότιος Αφρική, Γερμανία…. Η λίστα είναι μεγάλη και τα ταξίδια ήταν πολυήμερα, με αποτέλεσμα ο πρώην πρωθυπουργός να δέχεται έντονη κριτική καθώς εισέπραττε κανονικά την παχυλή βουλευτική αποζημίωση την ώρα που απουσίαζε όχι μόνο τις περισσότερες μέρες από τη χώρα αλλά κυρίως από σημαντικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Η κριτική αυτή μάλιστα δεν ερχόταν μόνο από την κοινωνία αλλά και από άλλους Έλληνες βουλευτες, αρκετοί εκ των οποίων μέσα στο ΠΑΣΟΚ!

Έτσι, ο ίδιος, αποφάσισε στην επιστολή του στον κ. Μεϊμαράκη να ζητήσει να του περικόπτεται ο μισθός για όσο διάστημα βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

Και αν ισχύει το κάλλιο αργά παρά ποτέ, ωστόσο, δεν ξέρουμε εάν η πρόταση του κ. Παπανδρέου είναι εφαρμόσιμη καθώς δεν έχει επαναληφθεί τέτοιο αίτημα το παρελθόν και είναι άγνωστο εάν μπορεί το Προεδρείο της Βουλής να εγκρίνει τέτοια πρόταση…

star