Σαμαράς: «Η χώρα μας κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια» (vid)

Ελλάδα
Tools

merkel samagas

Την «πολύ μεγάλη προσπάθεια» της Ελλάδας για ανάκτηση της αξιοπιστίας της τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε κοινές δηλώσεις του με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, πριν από τη συνάντησή τους στη γερμανική καγκελαρία το μεσημέρι της Τρίτης.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη χαρά της για τη συνάντηση, λέγοντας πως αντικείμενό της θα είναι και η πρόοδος της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, ο καλύτερος οικονομικός συντονισμός αλλά και όλα τα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η χώρα μας κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανακτήσει την αξιοπιστία της», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε τη ρευστότητας».

«Στην κατεύθυνση αυτή παίρνουμε συστηματικά μέτρα, στην κατεύθυνση αυτή έχουμε ψηφίσει σειρά νομοσχεδίων που διασφαλίζουν αυτή την πορεία», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ανέδειξε ως προτεραιότητα την εξασφάλιση της ρευστότητας, την οποία χαρακτήρισε «αίμα της οικονομίας», που μαζί με τις επενδύσεις, όπως τόνισε, «μπορεί να φέρει την ανάπτυξη, την τόσο αναγκαία σε μια χώρα που μαστίζεται από ένα τεράστιο πρόβλημα που λέγεται ανεργία, ιδιαίτερα των νέων».

«Η χώρα μαστίζεται από την ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως η προσπάθεια για ανάκτηση της εμπιστοσύνης χωρών και αγορών γίνεται «με μεγάλες θυσίες» από τον ελληνικό λαό. «Προσβλέπουμε στη συνεργασία των δύο χωρών», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.