tram

Ακινητοποιημένοι παραμένουν οι συρμοί του Mετρό και την Κυριακή στην Αθήνα, για τέταρτη συνεχή ημέρα, μετά τη νέα απεργία που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (Σ.Ε.Λ.Μ.Α.), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Εντείνεται το απεργιακό μέτωπο στα μέσα μεταφοράς. Τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού του Τραμ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα. Την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, έχει προγραμματιστεί νέα κοινή σύσκεψη όλων των Σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, για το συντονισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, με ανακοίνωσή τους, κατηγορούν την κυβέρνηση και την τρόικα για την «ισοπέδωση των μισθών» τους, καταγγέλλοντας «την πέμπτη κατά σειρά μείωση αποδοχών τα τελευταία 2,5 χρόνια», τη διάλυση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς και την προσπάθεια «να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία σε ιδιώτες». Σημειώνουν ότι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ο συντονισμός με όλους τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες και στους σιδηροδρόμους «είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιών διαρκείας, ωστόσο το υπουργείο Μεταφορών αποκλείει την εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο.

Μεσοσταθμικά, για τους εργαζομένους του ΗΣΑΠ επέρχονται μειώσεις 25%, του Μετρό 17% και του Τραμ 9%.

ενετ

mall

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο στις 10 και 46 το πρωί σε πολυσύχναστο χώρο του εμπορικού κέντρου The Mall στο Μαρούσι.

Στις 09.59 άγνωστος τηλεφώνησε στη zougla.gr και την Ελευθεροτυπία προειδοποιώντας για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, δίνοντας χρονικό περιθώριο 48 μόνο λεπτών, οριαακός χρόνος μέσα στον οποίο οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εκκενώσουν τους χώρους του Mall μέσα στους οποίους υπήρχαν 200 περίπου άτομα κάθε ηλικίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν δύο τραυματίες ενώ έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές στο εμπορικό κέντρο.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις ενώ στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται πυροτεχνουργοί.

Ο εκκωφαντικός κρότος ακούστηκε στις γύρω περιοχές και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν το σημείο. Δεν ακολούθησε πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός και είχε τοποθετηθεί  μέσα σε κουτί στον 1ο όροφο του κτιρίου κοντά στις κυλιόμενες σκάλες και δίπλα στο υποκατάστημα της ΕΤΕ

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχίες.

mall2

 

ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

 12.40

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την έκρηξη της βόμβας στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι, και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα που στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν παιδιά.

12.16

Περίπου 200 άτομα βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο όταν έγινε η προειδοποίηση για βόμβα, και απομακρύνθηκαν άμεσα από τον χώρο, σε μια "υποδειγματική εκκένωση", όπως αναφέρουν οι αρχές.

Οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στην εκδοχή του 1ου ορόφου ως σημείου της έκρηξης. Εκεί βρίσκεται υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζα.

Όπως αναφέρεται, δίπλα στο σημείο της έκρηξης υπάρχουν δύο καταστήματα που είχαν μέσα υπαλλήλους γιατί έκαναν απογραφή, αλλά εκκενώθηκαν εγκαίρως.

12.11

Με εντολή της αστυνομίας κλειστό παραμένει το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δ. Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.

11.42

Επιβεβαιώνεται η είδηση ότι έχουν τραυματιστεί ελαφρά από την έκρηξη δύο υπάλληλοι σεκιούριτι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ. 

Όπως διευκρινίζεται, η έκρηξη σημειώθηκε στον 1ο όροφο και όχι στο πρώτο υπογειο πάρκινγκ όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος, λένε οι πρώτες πληροφορίες, και είχε τοποθετηθεί σε κάδο ο οποίος βρίσκεται απέναντι από ένα υποκατάστημα τράπεζας, στο εσωτερικό του Mall.

Δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει προκήρυξη για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το πρώτο προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε στην Ελευθεροτυπία, ακολούθησε δεύτερο στη ιστοσελίδα Ζούγκλα, γεγονός που επιτείνει τα ερωτήματα γιατί δεν είχε εκκενωθεί το κτίριο.

11.28

Κλειστός ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στη Νερατζιώτισσα,  με εντολή της αστυνομίας, λόγω της έκρηξης. Τα δρομολόγια εκτελούνται από Πειραιά μέχρι Ειρήνη.

11.20

Σύμφωνα με νεότερες αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχουν δύο ελαφρά τραυματίες, πιθανότατα σεκιουριτάδες. Η συγκεκριμένη πληροφορία δημιουργεί ερωτήματα, δεδομένου ότι η αστυνομία θα έπρεπε να έχει εκκενώσει το κτίριο.

Έρευνες διενεργούνται στο κτίριο για το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. 

Στον χώρο του πάρκινγκ, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, υπάρχουν κάμερες, που αναμένεται να δώσουν υλικό στις αρχές που ερευνούν το συμβάν.

11.05

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στο υπόγειο -1, όπου στεγάζεται το πάρκινγκ.

Περίπου 50 λεπτά νωρίτερα, άγνωστοι είχαν τηλεφωνήσει στο τηλεφωνικό κέντρο της Ελευθεροτυπίας και είχαν προειδοποιήσει ότι εκείνη την ώρα επρόκειτο να εκραγεί μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι ίδιοι ζητούσαν να εκκενωθεί το κτίριο και η εξωτερική περίμετρος από την πλευρά της Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και οι σταθμοί του τρένου και του Προαστιακού σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται ότι σήμερα δεν είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στο Mall, παρά μόνο οι χώροι εστίασης, οι οποίοι δεν έχει διευκρινιστεί αν είχαν ήδη ανοίξει.

 

tt

Ο διαχωρισμός του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με τις ευλογίες, αν όχι μεθόδευση του πολιτικού συστήματος προς όφελος των εγχώριων τραπεζιτών, όπως είχε αποκαλύψει το ΗΟΤDOC, έγινε πράξη με την υπογραφή του κ. Γ. Στουρνάρας, ο οποίος υπέγραψε απόφαση με την οποία εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν. 3601/2007, όπως ισχύει, για την ίδρυση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».

Με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3601/2007 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εντάσσεται σε καθεστώς εξυγίανσης και ιδρύεται μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα, με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», στο οποίο μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλιάς τράπεζας.

Η νεοϊδρυθείσα τράπεζα, έλαβε άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και ενισχύθηκε κεφαλαιακά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο είναι και ο μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας. Είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένη και έχει πρόσβαση σε ρευστότητα από το Ευρωσύστημα, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επικεφαλής του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανέλαβε ο κ. Χάρης Σιγανός.

 

Πως μεθοδεύτηκε η διάσπαση του ΤΤ προς όφελος των τραπεζιτών

Ο Καρλ Μαρξ έλεγε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά ως φάρσα και της δεύτερη ως τραγωδία. Στην περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΑΤΕ), η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται περισσότερο ως τραγωδία και λιγότερο ως φάρσα. Το ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι προ των πυλών. Με τις ευλογίες, αν όχι μεθόδευση του πολιτικού συστήματος προς όφελος των εγχώριων τραπεζιτών, όπως είχε αποκαλύψει σε παλιότερα τεύχη το ΗΟΤDOC. Όπως ακριβώς συνέβη με την Αγροτική Τράπεζα, η οποία ξεπουλήθηκε για ένα κομμάτι ψωμί προς όφελος του κ. Μιχάλη Σάλλα.

Ο χθεσινός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση του υγιούς χαρτοφυλακίου του ΤΤ κατέληξε σε ναυάγιο. Το ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έκρινε ως μη ικανοποιητικές τις προσφορές της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank. Οι τράπεζες φάνηκαν απρόθυμες στο να αποκτήσουν το υγιές χαρτοφυλάκιο του ΤΤ. Το ΔΣ του ΤΧΣ αναγκάστηκε να διακόψει τον πλειοδοτικό διαγωνισμό. Με τον τρόπο αυτό λύθηκαν τα χέρια των επικεφαλής της ΤτΕ να προχωρήσουν στο έργο της διάσπασης του ΤΤ.

Το σενάριο περιλαμβάνει κάτι από ξεπούλημα ΑΤΕ με ολίγον Proton Bank. To TT θα διασπαστεί σε «good» και «bad bank», όπως ακριβώς συνέβη με την ΑΤΕ, και η «good bank» θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του ΤΧΣ. Όπως συνέβη και με την Proton Bank του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Στο νέο ΤΤ θα μεταβιβασθεί ενεργητικό ύψους 11,5 δισ. ευρώ, ενώ το παθητικό ανέρχεται σε 15 δισ. ευρώ. Το 80% των δανείων, δηλαδή περί τα 6,8 δισ. ευρώ θα μεταβιβαστούν στην «good bank» και τα υπόλοιπα στην «bad bank», η οποία θα τεθεί και σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. To ΤΧΣ θα αναλάβει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό ύψους 3,5 δισ. ευρώ, όπως επίσης και τα κεφάλαια ύψους 500 εκατ. ευρώ που χρειάζεται το νέο ΤΤ.

 

Το είχαν μεθοδεύσει

Το ΗΟΤDOC είχε αποκαλύψει σε παλιότερα τεύχη πως μεθοδευόταν το ξεπούλημα του ΤΤ, προς όφελος χρεοκοπημένων τραπεζών. Απόρρητη έκθεση της εταιρείας Alvarez & Marsal για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήριζε υπό προϋποθέσεις βιώσιμο το ΤΤ, δίχως να χρειάζεται να προχωρήσει σε εκκαθάριση ή διαχωρισμό του ΤΤ σε «good» και «bad bank». Η έκθεση όμως κατά ένα περίεργο λόγο ξεχάστηκε σε κάποιο συρτάρι.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την έκθεση της Blackrock. H έκθεση περιλάμβανε τέσσερα σενάρια για τη βιωσιμότητα του ΤΤ, σύμφωνα με τα οποία, το ΤΤ ήταν βιώσιμο. Και σίγουρα σε πολύ καλύτερη μοίρα μοίρα από άλλα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Κατά ένα παράξενο λόγο όμως δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας και τα αποτελέματα της ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη από την κυβέρνηση. Ακάθεκτη προχώρησε στο έργο της, θυσιάζοντας το ΤΤ στο βωμό των τραπεζιτών.

Τα αποτελέσματα της Blackrock επιβεβαιώνουν πανηγυρικά και δύο μελέτες οικονομικών αναλυτών του ΤΤ, σύμφωνα με τις οποίες το Ταμιευτήριο ήταν και είναι απολύτως βιώσιμο. Το ξεπούλημα είναι δεδομένο.

koutipandoras

Σε δημοσκόπηση της VPRC για την «Εφημερίδα των Συντακτών» τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 29,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής.



Πιο αναλυτικά, στη δημοσκόπηση της VPRC για την "Εφημερίδα των Συντακτών", ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 29,5% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΚΚΕ με 5,5% και η ΔΗΜΑΡ με 5%. Ποσοστό 6% συγκεντρώνει το "άλλο κόμμα" ενώ η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα συγκεντρώνουν το 32,2%.



Στην παράσταση νίκης, πρώτο κόμμα έρχεται η ΝΔ μ 31,6% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,2%, η Χρυσή Αυγή με 3,6%, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,5%, η ΔΗΜΑΡ με 0,4% και το ΚΚΕ με 0,1%.



Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο «κανένας» που συγκεντρώνει ποσοστό 45%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 21,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 11,6%. Τρίτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος με 5,2% και ακολουθούν ο Ευ. Βενιζέλος με 4,3%, ο Φώτης Κουβέλης με 3,6%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2,8% και η Αλέκα Παπαρήγα με 0,8%.

 

Παπαδημούλης: "Οι εκλογές δεν είναι μακριά"

"Οι εκλογές δεν είναι μακριά και η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είναι σε καμία περίπτωση κυβέρνηση τετραετίας", είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε εκ νέου για το ότι "βόλευε την κυβερνητική πλειοψηφία στο σχέδιο συγκάλυψης που υλοποιεί, να φορτωθούν όλα μόνο στον Παπακωσταντίνου και να βγει λάδι ο συνυπεύθυνος Βενιζέλος" και για το ότι "η θεαματική ψήφος του πρωθυπουργού, που απουσίαζε και πάλι από τη συζήτηση, μόνο στην κάλπη Παπακωνσταντίνου, συμβολίζει το deal της συγκάλυψης".

Είπε, επίσης, ότι "η κυβέρνηση και οι συνεταίροι της χρησιμοποίησαν το άθλιο περιστατικό με την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο για να λασπώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για να αλλάξουν την ατζέντα".

karatzaferis

Tην πρόταση να παραιτηθεί o Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να διαχωρίσει την θέση του από τα όσα συμβαίνουν στην χώρα, επανέλαβε σήμερα από την Λάρισα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Γ. Καρατζαφέρης με τις δηλώσεις του,επανέλαβε το περιεχόμενο ανοιχτής επιστολής, που φιλοξενείται σε σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΑΛΦΑ ΕΝΑ»-κομματικού οργάνου του ΛΑ.Ο.Σ. Όπως ανέφερε, συγκεκριμένα, ο μόνος ο οποίος μπορεί να σώσει την χώρα από περαιτέρω ευτελισμό και να δώσει την δυνατότητα να επιστρέψει η αξιοπρέπεια σε αυτόν τον τόπο είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιαυτό και πρέπει να παραιτηθεί».

«Εάν παραμείνει», παρατήρησε, «θα είναι συνένοχος των άλλων».Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στην Βουλή, ατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, μίλησε για ευτελισμό στα έσχατα όρια, τονίζοντας ότι ξεφτίλισαν τη Βουλής και τους θεσμούς και την ηθική. Καλά θα κάνουν οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να καταλάβουν «που» οδηγούν τον τόπο», επεσήμανε.

«Αυτό που έγινε τις τελευταίες μέρες μπορεί να παρομοιαστεί μόνον με ότι έγινε το 1985 με τον Στεφανίδη προκειμένου να εκλεγεί ο Σαρτζετάκης. Είναι ντροπής πράγματα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «πολύ φοβούμαι ότι προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα κάποιοι, θυσιάζουν τα πάντα στην σκοπιμότητα και την αμετροέπεια που τους διακρίνει». Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν τις θεώρησε πιθανές, «εκτός απροόπτου και απροβλέπτου», όπως ανέφερε και αυτό, όπως εξήγησε «γιατί οι τρεις που συνθέτουν την Κυβέρνηση ξέρουν ότι έτσι και πέσει θα αφανιστούν από την συνείδηση του ελληνικού λαού».

Ενώ σχετικά με το ΛΑ.Ο.Σ. και την πορεία του δήλωσε: «Μας αναζητούν πλέον όλοι. Ενώ κάποιους τους καταζητούν εμάς μας αναζητούν. Αναζητούν τις σκέψεις μας, τις προτάσεις μας θα πω αυτό που μου είπε παλαιός πολιτικός:«Αν ήσουν μέσα Καρατζαφέρη δεν θα γινόταν αυτά τα ευτράπελα».

ethnos

lagard exetast papak

Από χέρι σε χέρι και από αντιγραφή σε αντιγραφή πήγαινε, όπως φαίνεται, το στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ. Τώρα η Προανακριτική Επιτροπή καλείται να αναζητήσει την άκρη του νήματος στις καταθέσεις μαρτύρων και τις εξηγήσεις υπόπτων που περιλαμβάνουν οι 120 σελίδες της συμπληρωματικής δικογραφίας  για την υπόθεση.

Ο φάκελος που εστάλη στη Βουλή περιλαμβάνει τα στοιχεία για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και τις καταθέσεις των στενών συνεργατών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών την επίμαχη περίοδο που πήρε στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ.

Ακόμη περιέρχονται οι εξηγήσεις που έδωσαν ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων οι συγγενείς του πρώην «τσάρου» της οικονομίας, των οποίων τα ονόματα είχαν αφαιρεθεί από τη λίστα και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης.

Μέχρι στιγμής τα δύο νέα στοιχεία που προκύπτουν είναι η κατάθεση του μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Οικονομικών που ανέφερε ότι αντέγραψε τη λίστα στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του.

Σύμφωνα με την κατάθεση του συνεργάτη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου του έδωσε το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ και του ζήτησε να σημειώσει τα ονόματα των λογαριασμών με τις 20 μεγαλύτερες καταθέσεις. Ο ίδιος ανέφερε ότι προκειμένου να ελέγξει τα ποσά προχώρησε σε αντιγραφή του CD στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του. Ωστόσο όταν παρέδωσε τον κατάλογο με τα ονόματα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου εκείνος του έδωσε εντολή να διαγράψει όσα αρχεία είχε στον υπολογιστή του.

Παράλληλα ο σύζυγος της εξαδέρφης του Γ.Παπακωσταντίνου, Ανδρέας Ρωσσώνης αναφέρει στο υπόμνημά του ότι ο πρώην υπουργός «κατηγορηματικά μας διαβεβαίωσε ότι ουδεμία ποτέ επιχείρησε επέμβαση στο κείμενο. Δίδω απόλυτη πίστη στη διαβεβαίωσή του».

Οι οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνα τους στην υπόθεση και την Δευτέρα έχουν καλέσει ως ύποπτη την συνεργάτιδα του Ιωάννη Διώτη, η οποία φέρεται να έκανε την αντιγραφή του usb του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ στο υπόμνημα του ανέφερε ότι επειδή δεν διαθέτει γνώσεις πληροφορικής ζήτησε από την ειδική συνεργάτιδα του να αντιγράψει το «στικάκι» που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και στη συνέχεια της έδωσε εντολή να καταστρέψει το ένα από τα δύο.

Η πρώην συνεργάτιδα του Ιωάννη Διώτη θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για το κακούργημα της νόθευσης εγγράφου από κοινού. 

real

tsipras 2

Είναι ξεκάθαρο ότι η ωραιοποίηση της κατάστασης που θέλησε να κάνει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτή δηλαδή της δήθεν ανάκαμψης και των δήθεν τελευταίων μέτρων, πέφτει στο κενό», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη νεότερη έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Όπως αναφέρει το κόμμα της Κουμουνδούρου: «δεν αποτελεί έκπληξη η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οποία περιγράφονται, από τη μία οι φόβοι τους για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που θα απαλλάξει τη χώρα από την πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας, και από την άλλη νέα σκληρά μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις με ταυτόχρονες απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά περίτρανα ότι η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων είναι άδικη, καταστροφική και αναποτελεσματική», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Η ανακοίνωση

“Δεν αποτελεί έκπληξη η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οποία περιγράφονται, από τη μία οι φόβοι τους για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που θα απαλλάξει τη χώρα από την πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας και από την άλλη νέα σκληρά μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις με ταυτόχρονες απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη είναι ξεκάθαρο ότι η ωραιοποίηση της κατάστασης που θέλησε να κάνει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτή δηλαδή της δήθεν ανάκαμψης και των δήθεν τελευταίων μέτρων, πέφτει στο κενό και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά περίτρανα ότι η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων είναι άδικη, καταστροφική και αναποτελεσματική.

Όσες παρεμβάσεις και να γίνουν στα εσωτερικά της χώρας, με διάφορες υποδείξεις, το σίγουρο είναι ότι η κοινωνία δεν χειραγωγείται και θα αγωνιστεί με αξιοπρέπεια για την ανατροπή αυτής της πολιτικής”.

 

ΚΚΕ: "Η συγκυβέρνηση ψεύδεται"

"Σχεδιάζονται νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα και η συγκυβέρνηση ψεύδεται", σχολιάζει το ΚΚΕ για την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

"Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκαλύπτει ότι σχεδιάζονται νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα και ότι η συγκυβέρνηση ψεύδεται. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν τέλος στα μέτρα που τους εξαθλιώνουν, μόνο αν απορρίψουν τις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα, για την κρίση και το χρέος που δεν ευθύνονται αυτοί", αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Περισσότερα Άρθρα...