Με δύο Αποφάσεις της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών κατανεμήθηκαν συνολικά 114.444.110,44 ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.

Με το όραμα του για το «νέο δήμο» όπως το είχε εκφράσει πριν από 30 χρόνια ο Αντώνης Τρίτσης, έκλεισε την ομιλία του στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» κατά την παρουσίαση του ομώνυμου προγράμματος για την Αυτοδιοίκηση ο πρωθυπουργός. :

Στην ευχέρεια των δήμων είναι πλέον η επαναλειτουργία για τις παιδικές χαρές όπως ορίζει με εγκύκλιο του το υπουργείο Εσωτερικών.

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών επιχορηγούνται εκτάκτως οι 332 δήμοι της χώρας με συνολικό ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν επί πλέον δαπάνες και μείωση εσόδων που προκλήθηκαν λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19.

Τα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας και ο πολίτης από εχθές μπορεί να εκδίδει τα πιστοποιητικά ψηφιακά. Αυτό σημαίνει ότι 6,6 εκατομμύρια συναλλαγές ετησίως που γίνονταν με φυσική παρουσία στα Δημαρχεία και στα Ληξιαρχεία, τώρα θα γίνονται ψηφιακά μέσω των υπολογιστών ή των κινητών τηλεφώνων.

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με το ποσό των 75 εκ. ευρώ για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών που δημιούργησε η υγειονομική κρίση αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» σήμερα το πρωί.

Mε απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου κατανέμεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό ύψους 106.536.079 ευρώ, το οποίο αποδίδεται ως πέμπτη (Ε’) τακτική επιχορήγηση έτους 2020 σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Περισσότερα Άρθρα...