Γιορτή της επιστήμης στην Καλλιθέα την Παρασκευή (29/3)

Επιστήμη
Tools

eygenidio katopsi paralias

«Γιορτή της επιστήμης», που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Ευγενίδου και ο Δήμος Καλλιθέας, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 στην παραλία της Καλλιθέας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία εντάσσεται σε μια σειρά επιμορφωτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, περιλαμβάνει διαδραστικές δραστηριότητες συζητήσεις ειδικών με το κοινό, προγράμματα φιλαναγνωσίας και γνωριμίας μικρών και μεγάλων με ποικιλία επιστημονικών, κοινωνικών και παιδαγωγικών θεμάτων και βιβλίων. Η επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια, της εκδήλωσης ανήκει στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στη «γιορτή της επιστήμης» συμμετέχουν με εκθέματα τεχνολογίας οι μαθητές και οι μαθήτριες, από τα 1ο, 2ο, 7ο, 9ο, 12ο και 13ο γυμνάσια του δήμου Καλλιθέας. Θα γίνει επίσης επίδειξη πειραμάτων με τίτλο «Η μαγεία της επιστήμης» από τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Μετά τις 22:00, θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης. Ο κύριος στόχος θα είναι ο πλανήτης Κρόνος, οι δακτύλιοι και οι δορυφόροι του.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν επίσης να αναγνωρίζουν με γυμνό μάτι κάποιους από τους βασικούς αστερισμούς, που μας επιτρέπουν να προσανατολιζόμαστε τη νύχτα.