ote

Τη σύναψη της συμφωνίας για την πώληση του 99,05% που κατέχει στην Hellas Sat, η οποία διαχειρίζεται το δορυφόρο HellasSat2, στην ArabSat, κύριο πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

Τα συνολικά έσοδα του ΟΤΕ από την πώληση του μεριδίου του στην HellasSat ανέρχονται σε 208 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 99,05%:
* της αξίας των δραστηριοτήτων της HellasSat, η οποία ανέρχεται στα 157 εκατομμύρια ευρώ, που ισούται με 7 φορές τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της HellasSatγια το 2012, και
* των διαθεσίμων της HellasSat κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής που εκτιμώνται σε 53,4 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον ο ΟΤΕ θα εισπράξει 7 εκατομμύρια ευρώ ως μέρισμα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Πετύχαμε μια σημαντική συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς και πλέον συμφέροντες όρους και επιπλέον αξία για όλους τους εταίρους. Το Ελληνικό και Κυπριακό Δημόσιο θα αποκτήσουν έναν αξιόπιστο επενδυτή που έχει τους πόρους για να προβεί στις απαραίτητες επενδύσεις. Έτσι διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στο διάστημα και ο χαρακτήρας τους ως διαστημικές χώρες (Space-faring nations). Η HellasSat πωλείται σε μια κορυφαία εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές και με πρόδηλο ενδιαφέρον να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο ΟΤΕ από-επενδύει από την HellasSat αποκομίζοντας ικανοποιητικό τίμημα, γεγονός που του επιτρέπει να επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητές του».

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το β' τρίμηνο του 2013, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, ενώ τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), ένας από τους υφιστάμενους μετόχους μειοψηφίας της HellasSat, παραμένει στο νέο μετοχικό σχήμα της εταιρείας διατηρώντας τα δικαιώματα προτίμησης που της αναλογούν σύμφωνα με το Καταστατικό της HellasSat.

Αγοραστής του HellasSat είναι η 100% θυγατρική της ArabSat Satellite Communications, ArabSat Cyprus Ltd.Η ArabSat είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής δορυφορικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχοντας εκτοξεύσει στην ιστορία της 15 δορυφόρους, η Arabsat διαχειρίζεται σήμερα έξι δορυφόρους προσφέροντας την πιο ευρεία δορυφορική κάλυψη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ενώ βρίσκεται σε ταχεία επεκτατική πορεία στοχεύοντας στην εκτόξευση τριών δορυφόρων «6ης γενιάς». Με τα έσοδά της να ενισχύονται 24%, η Arabsat ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών για το 2011.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ήταν η Barclays.

 

trofima apelpisia

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ, το 74% των ερωτηθέντων κρίνει ότι το επόμενο διάστημα η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί ελαφρά ή αισθητά, ενώ μόνο το 5% αναμένει το αντίθετο. Τα ποσοστά πριν από ένα μήνα ήταν 78% και 4% αντίστοιχα.

Αυξήθηκε ο αριθμός όσων θεωρούν μη πιθανή ή καθόλου πιθανή την αποταμίευση το επόμενο 12μηνο, φτάνοντας πια στα 9 στα 10 νοικοκυριά.

Ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα όσον αφορά στις προβλέψεις για την εξέλιξη της ανεργίας, καθώς το ποσοστό όσων προβλέπουν ότι η ανεργία θα αυξηθεί ελαφρά ή αισθητά περιορίζεται στο 88% (από 92%), ενώ το 4% (από 2%) κρίνει ότι θα μειωθεί ελαφρά.

Δυσοίωνο για την αγορά είναι το γεγονός ότι εννιά στους δέκα προβλέπουν ότι θα μειώσουν τις καταναλωτικές δαπάνες τους. Ιστορικά χαμηλό ρεκόρ κατέγραψε η πρόθεση αγοράς αυτοκινήτου εντός των επόμενων 12 μηνών. Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε και η πρόθεση πραγματοποίησης σημαντικών δαπανών για βελτίωση / ανανέωση της κατοικίας εντός των επόμενων 12 μηνών.

Μικρή πτώση κοντά στο ιστορικά χαμηλό ρεκόρ του Ιουλίου κταγράφηκε και στην πρόθεση για αγορά ή κατασκευή κατοικίας εντός των επόμενων 12 μηνών.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 59% δηλώνει ότι μόλις τα βγάζει πέρα. Το Δεκέμβριο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 53%. Το ποσοστό όσων αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους περιορίστηκε στο 12% (από 17%), ενώ το ποσοστό όσων αναφέρουν ότι έχουν χρεωθεί αυξήθηκε στο 21% από 17%.

mmm

Την πραγματοποίηση 24ωρης παναττικής απεργίας αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των ναυτεργατών.

Δεν θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ αύριο Τετάρτη, στην Αθήνα, παρά μόνο τα επιταγμένα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Προαστιακός).

«Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της η ΓΣΕΕ και ως έκφραση έντονης διαμαρτυρίας και καταγγελίας της κυβερνητικής και αντιδημοκρατικής απόφασης για την επιστράτευση των ναυτεργατών της ΠΝΟ, προκήρυξε 24ωρη παναττική απεργία για αύριο Τετάρτη 6/2/2013. Αντί η κυβέρνηση και ο υπουργός Ναυτιλίας να δώσουν λύσεις με την υπογραφή ΣΣΕ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, επέλεξαν για άλλη μία φορά την αυταρχική και αντισυνταγματική πρακτική της επιστράτευσης.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα των επιστρατεύσεων και να εγκαταλείψει τις αδιάλλακτες συμπεριφορές σεβόμενη τα βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία κάλεσε όλους τους εργαζομένους της Αττικής να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30 πμ στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά και στην πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας.

«H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Είναι η δεύτερη φορά, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, που καταφεύγει σε αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική ποινικοποίησης των εργατικών και απεργιακών αγώνων, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι η Δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή. Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι η συστηματική υπονόμευση των συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργατικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και πραξικοπηματικό τρόπο, σε μια Δημοκρατία ευρωπαϊκής χώρας, οι εργαζόμενοι δεν επιστρατεύονται και δεν ντύνονται "στο χακί"» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Πανπειραϊκή απεργία κηρύχθηκε για την Τετάρτη, και από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς ναυτεργάτες.

ploia- peireus

Οπως ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες επιστράτευσης οι οποίες θα έχουν  υλοποιηθεί μέχρι το βράδυ, για τους ναυτεργάτες, οι οποίοι αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στα νησιά.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν ότι προκρίθηκε η ανάγκη να υλοποιηθεί η απόφαση της επιστράτευσης καθώς το τελεσίγραφο που είχε θέσει στους απεργούς μέχρι αύριο το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης κατέστη ανενεργό μετά την σημερινή απόφαση της ΠΝΟ, έστω και με οριακή πλειοψηφία, για νέα 48ωρη απεργία μέχρι την προσεχή Παρασκευή.

Ως εκ τούτου, μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την επιστράτευση των ναυτεργατών, στους οποίους θα δοθούν φύλλα πορείας.

newsbeast

kairos epidinosi

Για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά από το βράδυ και από τα δυτικά προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, αύριο (07/02) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια , την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπειρωτικής χώρας και από τις βραδινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς.

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή (08/02) τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στα Δυτικά, τα Νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

blouzakia polo

Ποσό ύψους 234.000 ευρώ για... μπλουζάκια POLO διαθέτουν τα ΕΛΤΑ σύμφωνα με καταγγελία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρη Ντινόπουλου.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. σε ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη αναφέρει: «Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να σπαταλήσει 234.000 ευρώ για να αγοράσει κοντομάνικα μπλουζάκια!

Σε μια χρονική συγκυρία που η κυβέρνηση αναγκάζεται να περικόψει μισθούς και συντάξεις κάποιοι εκπρόσωποι του «βαθέως κράτους» πληρώνουν 234.000 ευρώ των ελλήνων φορολογουμένων για να αγοράσουν (μέσα στο καταχείμωνο) μπλουζάκια τύπου POLO».

Oπως εξηγεί ο βουλευτής, η σχετική απόφαση αναφέρει ότι τα μπλουζάκια αγοράζονται ως «δήθεν στολές προσωπικού» ενώ ζητά από τον υπουργό να ακυρώσει «αυτή την προκλητική απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ».

pr thema

stournaras
 
Μετά τηη αποστολή φακέλλων με σφαίρες σε ΔΟΥ της Κρήτης νέο περιστατικό σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην ΑΘήνα με παραλήπτη τον ΥΠ.ΟΙΚ. κ Γιάννη Στουρνάρα!
 
Ενας φάκελος που περιείχε μία σφαίρα παραδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
 
Ο φάκελος δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του υπουργού, αφού παραλήφθηκε από τη γραμματεία του κ. Στουρνάρα, οι υπάλληλοι της οποίας εντόπισαν τη σφαίρα και ειδοποίησαν την Αστυνομία για τα περαιτέρω...

Περισσότερα Άρθρα...