ΕΛΛΗΝ.-ΑΡΓΥΡ.: Η νέα «κόκκινη» οικολογική δημοτική δράση ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.

Οικολογία
Tools

kokkinos kados anakiklosis

Ένα νέο πρόγραμμα με ... "κόκκινο" χρώμα έβαλε σε εφαρμογή η δημοτική αρχή Ελληνικού - Αργυρούπολης. Σε διάφορα σημεία της πόλης στήθηκαν 24 κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης, όχι για γυαλί, ούτε για πλαστικό, ή χαρτί αλλά για... τα άχρηστα ρούχα.

Οσοι λοιπόν έχουν ρούχα τα οποία πλέον δεν χρειάζονται μπορούν να τα τοποθετούν στους κόκκινους κάδους που «ξεφύτρωσαν» στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό.

Έτσι όλες και όλοι μπορούν και πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας σε δράσεις, που αφορούν τη συνολική μας ευθύνη για την ποιότητα ζωής μας και το περιβάλλον, μιας και μέσω της ανακύκλωσης απαλλάσσονται οι χωματερές και ΧΥΤΑ από έναν τεράστιο και επιβαρυντικό όγκο χρήσιμων υλικών.

Ως γνωστόν περίπου 10 εκατομμύρια τόνοι υφασμάτων σε Αμερική και Ευρώπη καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο. Κάθε Ευρωπαίος πολίτης αποσύρει από τη ντουλάπα του περίπου 15 κιλά ρουχισμού κάθε χρόνο, από τα οποία ένα μικρό μόνο μέρος επαναχρησιμοποιείται.

Οι Κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων υπάρχουν στα σημεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης που έχουν σημειωθεί στον χάρτη απου ακολουθεί:

kokinoi kadoi xartis

 

Να σημειωθεί ότι για ρούχα που είναι σε καλή κατάσταση και θέλουν οι κάτοικοι να τα προσφέρουν για τους άπορους. θα λειτουργεί και το ανταλλακτήριο ρούχων στην οδό Τριπόλεως, όπου συγκεντρώνονται.