Εκθεση της Κομισιόν για Ελλάδα: Βλέπει για το 2020 ύφεση 10% - Δίνει το πράσινο φως για τα κέρδη ομολόγων ύψους 748 εκ ευρώ

Ελλάδα
Tools

Η έκθεση της Κομισιόν για την 6η αξιολόγηση προβλέπει ύφεση 10% για την Ελλάδα και ανάβει το πράσινο φως για τα κέρδη ομολόγων ύψους 748 εκ ευρώ.

Το πράσινο φως για την καταβολή των 748 εκ ευρώ από τα κέρδη των ομολόγων ανάβει η έκθεση της για την 6η αξιολόγηση σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες από την κρίση του κορονοϊού, η Ελλάδα πήρε τα κατάλληλα μέτρα για να προωθήσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» τονίζει ως γενικό συμπέρασμα για στην Έκθεσή της η Commission και για το λόγο αυτό τονίζει ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που βρίσκονται υπό αίρεση, όπως η άρση του επιτοκίου πέναλτυ για την προαγορά χρέους του 2012 και τα κέρδη των ομολόγων που φτάνουν σε αυτή τη δόση τα 748.

Παραδέχεται πάντως ότι η υγειονομική κρίση από τον κορονοϊό θα έχει σημαντική επίπτωση στην ελληνική οικονομία η οποία αναμένεται να έχει φέτος ύφεση 10% του ΑΕΠ ποσοστό όμως που, όπως παραδέχεται η έκθεση, τελεί σε καθεστώς σημαντικής αβεβαιότητας καθώς η κρίση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

news247