Κοινή εταιρεία δημιουργούν οι εταιρείες κινητής Wind και Vodafone – H συμφωνία ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ

Ελλάδα
Tools

Στην επίτευξη συμφωνίας για τη σύσταση εταιρείας κοινής συμμετοχής με τον διακριτικό τίτλο "TowerCo", η οποία θα διαθέτει και θα διαχειρίζεται τον παθητικό εξοπλισμό των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας των Vodafone και Wind στην Ελλάδα κατέληξαν οι δύο τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και των δυο εταιρειών η "TowerCo" θα αναδειχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης παθητικής υποδομής για σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, περιλαμβάνοντας στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερους από 5.200 σταθμούς βάσης.

Η WIND Ελλάς και η Vodafone Ελλάδας δεσμεύονται σε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία με την «TowerCo» (Σύμβαση Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών - «MSA») με αρχική διάρκεια τα οκτώ έτη και δυνατότητα ανανέωσης για τρεις επιπλέον περιόδους διάρκειας 8 ετών η καθεμία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η «TowerCo» θα αποτελεί τον προτιμητέο προμηθευτή νέων σταθμών βάσης και για τους δύο παρόχους στην ελληνική αγορά. 

Παράλληλα, η υφιστάμενη συμφωνία για την από κοινού χρήση δικτύου (network sharing) μεταξύ της WIND Ελλάς και της Vodafone οριοθετείται εντός του πλαισίου της νέας συνεργασίας και παραμένει σε ισχύ.