Κανονικά θα καταβληθεί το ενοίκιο του Ιουλίου 2021 για τις επιχειρήσεις της εστίασης

Ελλάδα
Tools

Για πολλοστή φορά και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης θα πρέπει να καταβάλλουν κανονικά το ενοίκιο του Ιουλίου.

Επί της ουσίας ο υπουργός έκανε σαφές ότι για ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.λ.π. δεν ισχύει πλέον το μέτρο των μηδενικών ενοικίων για τον Ιούλιο. Όσοι δεν έχουν πληρώσει το ενοίκιο θα πρέπει να το πράξουν άμεσα καθώς όπως έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη κυβερνητικά στελέχη τα μηδενικά ενοίκια αφορούν ελάχιστες επιχειρήσεις άλλων κλάδων πλην της εστίασης.

Χθες κατατέθηκε η σχετική τροπολογία για τα μηδενικά ενοίκια του Ιουλίου που αφορούν επιχειρήσεις του πολιτισμού και του αθλητισμού, δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων, πάρκα αναψυχής και επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Επιπλέον, εντάσσονται και τα γυμναστήρια, για τα οποία ίσχυε απαγόρευση δραστηριότητας έως πρόσφατα και λειτουργούν ακόμη με σημαντικούς περιορισμούς.

Η σχετική διάταξη ορίζει ότι: Απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος και για το μήνα Ιούλιο του έτους 2021, ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού και ανήκει σε συγκεκριμένους κλάδους επιχειρήσεων, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί εμπορικών μισθώσεων.

Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί και η σχετική απόφαση από την ΑΑΔΕ ώστε όσοι δεν έχουν ακούσει ή δεν έχουν διαβάσει τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τα μηδενικά ενοίκια του Ιουλίου να ενημερωθούν σχετικά και να καταβάλλουν τα οφειλόμενα στους ιδιοκτήτες.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο κ. Σταικούρας ο κλάδος της εστίασης ενισχύεται μέσα από το πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης όπως επίσης και οι κλάδοι του τουρισμού, οι παιδότοποι και τα γυμναστήρια.

capital