«Η Ελλάδα είχε πολύ καλές επιδόσεις στο πρώτο εξάμηνο του έτους σε ότι αφορά την ανάπτυξη και επομένως έπρεπε να καλύψει μικρότερο έδαφος σε ότι έχει να κάνει με την ύφεση, ενώ στο ποσοστό της ύφεσης συνετέλεσε και η εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από του τουρισμό.

Δεύτερη ευκαιρία δίνεται στους οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού έχασαν τη ρύθμιση των 100 ή των 120 δόσεων να επανενταχθούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν κανονικά τη δόση του Νοεμβρίου και φυσικά των επόμενων μηνών.

Ανοιχτή είναι η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ έτους 2020 ολοκληρώθηκε και τώρα αρχίσει να «τρέχει» ο χρόνος πληρωμής τους φόρου. Η πρώτη από τις 6 δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ μπορεί να εξοφληθεί έως τις 30 Οκτωβρίου μαζί με τη δεύτερη δόση του φόρου.

Ετος ανατροπών στη φορολογία των ακινήτων αναμένεται να είναι το 2021. Μετά το πάγωμα του σχεδίου αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που προκάλεσε η επέλαση του κορωνοϊού, στο υπουργείο Οικονομικών έπιασαν ξανά το νήμα της ευθυγράμμισης των τιμών της Εφορίας με αυτές που επικρατούν στην αγορά.

Η ώρα για τα «αποκαλυπτήρια» του ΕΝΦΙΑ έφθασε. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αρχίσουν να βλέπουν από σήμερα τον λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν σε έως 6 μηνιαίες δόσεις μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Περισσότερα Άρθρα...