Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής. Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παρατείνεται για μια εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06.00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Στον δυσθεώρητο, τρομακτικό αριθμό των 507.950 στρεμμάτων προσδιόριζε, χθες το βράδυ, την καμένη έκταση στην βόρειο Εύβοια το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικών καταγραφών EFFIS. Με την καμένη έκταση από αυτή την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την βόρεια Εύβοια σχεδόν για εννιά μέρες, να υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει τελικά τα 600.000-700.000 στρέμματα!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει από τώρα ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, σχετικά με τις πλημμύρες που αναμένεται να ακολουθήσουν στις καμένες περιοχές. 

Σε εξέλιξη αλλά με πολύ καλύτερη εικόνα βρίσκονται δύο από τις φωτιές, που, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκλήθηκαν την Τετάρτη, πιθανότατα από κεραυνούς, στη Μάνδρα Αττικής και στη Φούρκα Χαλκιδικής. Όλα τα νεότερα για τα μέτωπα της πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα.

Δείτε τον χάρτη εκτίμησης των επιστημόνων με βάση το καύσιμο δυναμικό κάθε περιοχής.

Περισσότερα Άρθρα...