odigos

Από τις 19 Ιανουαρίου οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης γίνονται αυστηρότερες και ακριβότερες, αλλάζουν οι κατηγορίες με τη δημιουργία νέων και μειώνεται ο χρόνος ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος αυξάνονται τα υποχρεωτικά μαθήματα πρακτικής οδήγησης και από 20 γίνονται 25 αλλά και τα μαθήματα θεωρίας, ενώ η ανανέωση του διπλώματος θα γίνεται κάθε15 χρόνια.

Οι κάτοχοι των διπλωμάτων που λήγουν είτε στη 15ετία είτε μετά το 65ο έτος της ηλικίας του κατόχου θα πρέπει να υποβάλλονται εκ νέου σε ιατρικές εξετάσεις και εάν εντοπίζεται πρόβλημα θα παραπέμπονται σε δευτεροβάθμιες επιτροπές

Oσον αφορά στους υποψήφιοι δικυκλιστές θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν ειδικό ρουχισμό προστασίας, δηλαδή ειδική φόρμα, επιγονατίδες και κράνος.

Για τα επαγγελματικά διπλώματα εξακολουθεί να ισχύει η ανανέωσή τους ανά πενταετία, ενώ μετά τη συμπλήρωση των 65 χρόνων η ανανέωση της άδειας οδήγησης θα γίνεται ανά τριετία για όλους.

fox

beni diotis

Διαψεύδει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ιωάννη Διώτη ότι για πρώτη φορά συναντήθηκαν τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι, η κ. Κωνσταντοπούλου επικαλούμενη δημοσίευμα εφημερίδας, ανέφερε ότι οι κύριοι Βενιζέλος και Διώτης, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, συναντήθηκαν στις 8 Ιουλίου του 2011, την ημέρα δηλαδή που φέρεται να έχει μεταγραφεί το στικάκι, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που έγινε στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με θέμα τις οικονομικές και ευρωπαϊκές εξελίξεις, καθώς και αυτό της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Η συνάντηση των δύο ανδρών παρουσία και του Γ. Παπανδρέου φαίνεται να προηγήθηκε της συσκέψεως.

matrix

ethniki-eurobank

Το κλείσιμο περίπου του 20% των τραπεζικών καταστημάτων της ενοποιημένης Εθνικής και Eurobank προβλέπει μεταξύ άλλων το πληροφοριακό δελτίο της δημόσιας πρότασης που υπέβαλλε η Εθνική. Εκτιμάται ότι ανάλογη θα είναι και η μείωση του προσωπικού.

Ο νέος όμιλος θα φέρει την επωνυμία Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, θα έχει ενεργητικό 174 δισεκατομμύρια ευρώ, δάνεια ύψους 113 δισ. ευρώ και καταθέσει 84,6 δισ. ευρώ.

Εκτός από τον περιορισμό του δικτύου των καταστημάτων και αυτών των ΑΤΜ, ο όμιλος αναμένεται να κλείσει περίπου το 25% των καταστημάτων σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Κύπρο, όπου και οι δυο τράπεζες έχουν παρουσία.

Όπως αναφέρει το skai.gr, επικεφαλής του νέου ομίλου θα είναι ως πρόεδρος ο Γιώργος Ζανιάς και διευθύνων σύμβουλος ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

fox

vouli

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη στιγμή που ο υπουργός οικονομικών προσπάθησε να καταθέσει αιφνιδίως νομοτεχνική αλλαγή, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι της Βουλής θα εντάσσονταν από την 1η Ιανουαρίου 2013 στο ενιαίο μισθολόγιο αλλά τελικά απεσύρθη άρον άρον μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τη στάση εργασίας που κήρυξαν οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, το ίδιο έργο περίπου δύο μήνες μετά φαίνεται πως θα επαναληφθεί οσονούπω!

Ήδη, επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις των υπαλλήλων της Βουλής ενόψει της τροπολογίας που φέρνει η κυβέρνηση και η οποία θα ψηφιστεί τη Δευτέρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς σύμφωνα με αυτήν οι αποδοχές των υπαλλήλων θα εξομοιωθούν με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων και όχι με αυτές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζουμε μάλιστα ως πριν τις γιορτές, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης πως θα κοπούν τα προνόμια των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου, οδήγησαν δεκάδες από αυτούς στην... συνταξιοδότηση. Όσοι όμως πίστεψαν πως δεν θα πειραχτούν τα προνόμια τους μάλλον θα πικραθούν, καθώς αν ψηφιστεί τελικά η ρύθμιση που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, τότε θα δουν το μισθό τους να μειώνεται περίπου 600 ευρώ κατά μέσο όρο.

Star.

peripoli nyxta

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα στα γραφεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Λίγο πρίν από τις τρεις τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν τρία μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό εξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Αργυρούπολη, στην οδό Κυκλάδων 20. Λίγα λεπτα αργότερα στη Γλυφάδα, στην οδό Μυστρά 51, όπου στεγάζονται επίσης γραφεία της ΝΔ, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ , προκαλώντας μικρής έκτασης ζημιές.

Ακολούθησαν δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε ΑΤΜ μηχανηματα δύο υποκαταστημάτων της Eurobank, στην Καισαριανή, στην οδό Κλαζομενών 22 (03:29) και επί της Εθνικής Αντιστάσεως και Παιωνίου(03:38).

Στις 4 και δεκα στην Κυψέλη εξερράγη γκαζάκι που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο των γραφείων της ΝΔ (ισόγειο) στη συμβολή των οδών Κρίσης και Αμφιτρίτης, προκαλώντας μικρές ζημιές.

Λίγο αργότερα (04:24), στη Γλυφάδα, άγνωστοι πέταξαν δύο τούβλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη συμβολή των οδών Ιθώμης και Μορέως, προκαλώντας επίσης μικρές φθορές...

crimenet

soible profil

Να πείσει τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, θα επιχειρήσει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη συνάντηση που θα έχει μαζί του τη Δευτέρα, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, «ο κ. Σόιμπλε είναι της άποψης, ότι για την επιτυχία της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στη χώρα, είναι σημαντικό αυτή να στηρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

«Θα αξιοποιήσουμε αυτήν τη συνομιλία για να το προωθήσουμε» είπε η Μαριάνε Κοτέ και εξήγησε ότι ακριβώς, όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, τότε είναι σημαντικό να επιδιώκεται η συνομιλία.

Ανέφερε, δε, ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από επιθυμία του κ. Τσίπρα.

lagard usb lista

Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο των ερευνών για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ , παρά το γεγονός ότι η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη φτάνει στο τέλος της.

Οι προβολείς της έρευνάς τους στρέφεται τώρα στον πρώην συνάδελφό τους Γιάννη Διώτη, επί θητείας του οποίου στο ΣΔΟΕ φέρεται να έχει δημιουργηθεί το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι δύο εισαγγελείς.

Το εντυπωσιακό, όπως λένε δικαστικές πηγές, είναι ότι από ... διαβολική σύμπτωση σε αυτή την υπόθεση χάνονται τα ίχνη όλων των πρωτότυπων ηλεκτρονικών αρχείων.

Πρώτα..... χάθηκε το περιβόητο CD που είχε δώσει για φύλαξη ο πρώην Υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου .

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι.... έχει απολεσθεί και το πρώτο αντίγραφο USB που αντιγράφτηκε από τη μήτρα του χαμένου CD .Και αυτό γιατί ενώ γνωρίζαμε ότι ήταν ένα το στικάκι που είχε δώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, στον Γ. Διώτη και εκείνος με τη σειρά του στον Β . Βενιζέλο.Ωστόσο, από την δημιουργία του επίμαχου ηλεκτρονικού αρχείου προκύπτει ότι το στικάκι που έφτασε στο ΣΔΟΕ είχε ... γεννηθεί επί των ημερών του Γ. Διώτη και ως εκ τούτου αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι κυκλοφορούν περισσότερα από ένα αντίγραφα.

Υπό το βάρος αυτών των δεδομένων οι δύο εισαγγελείς μπαίνουν στο τελευταίο μέρος της έρευνάς τους , καθώς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας κλείνουν και τον κύκλο των υπόπτων μη πολιτικών προσώπων , οπότε στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ασκήσουν εκείνοι ποινική δίωξη εναντίον όσων έχουν ενδείξεις ενοχής, ή αν θα διαβιβάσουν τον φάκελο στη Βουλή.

Σε αυτή την περίπτωση τα μη πολιτικά πρόσωπα θα δεθούν στο άρμα των ευθυνών του πολιτικού ή των πολιτικών προσώπων με βάση τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Εκτός, αν η εξέταση του κ. Διώτη φέρει ανατροπές και χρειαστεί να ξεκινήσει νέος κύκλος μαρτυρικών καταθέσεων ...

matrix

Περισσότερα Άρθρα...