Χωρίς αμφιβολία, ο Σωτήρης Μουστάκας και ο Στάθης Ψάλτης είναι δυο από τους μεγαλύτερους κωμικούς ηθοποιούς της Ελλάδας και δύο από τους σπουδαιότερους ηθοποιοούς της γενιάς τους. Η μοίρα, όπως όλα δείχνουν τους επιφύλασσε κάτι κοινό πριν το θάνατο τους...

Ο Στάθης Ψάλτης και ο Σωτηρής Μουστάκας, έπαιξαν πριν πεθάνουν, σε ταινίες του Γιάννη Σμαραγδή που αφορούσαν βιογραφίες σπουδαίων Ελλήνων, αλλά και οι δυο δεν πρόλαβαν να τις δουν στους κινηματογράφους. Ενώ, πέθαναν και οι δυο στα 66 τους έτη.

Σήμερα το μεσημέρι, ο Στάθης Ψάλτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», που νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό. Ο ηθοποιός δεν πρόλαβε να δει την τελευταία ταινία που συμμετείχε και αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την ταινία «Νίκος Καζαντζάκης», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σμαραγδή στην οποία ο ηθοποιός υποδύθηκε τον ηγούμενου της Μονής Σινά.

«Περίεργη» σύπτωση μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς πως το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με τον Σωτήρη Μουστάκα. Η τελευταία ταινία που συμμετείχε ο μεγάλος κωμικός ήταν το «Ελ Γκρέκο» σε σκηνοθέσια πάλι του Γιάννη Σμαραγδή. Ο ηθοποίος δεν πρόλαβε ούτε αυτός να δει στους κινηματογράφους την ταινία, καθώς έφυγε από την ζωή στις 4 Ιουνίου το 2007. Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώμβριο του 2007 και στους τίτλους αρχής, δίπλα από το όνομα του ηθοποιού υπήρχε ένας μικρός  σταυρός.

Το ίδιο ίσως να συμβεί και στους τίτλους αρχής της ταινίας ««Νίκος Καζαντζάκης», δίπλα από το όνομα του Στάθη Ψάλτη.

Ο Σωτήρης Μουστάκας στην τελευταία του εμφάνιση πριν πεθάνει, στο ρόλο του ζωγράφου Τιτσιάνο, δασκάλου του Ελ Γκρέκο



Ο Στάθης Ψάλτης στην τελευταία του εμφάνιση πριν πεθάνει, στο ρόλο του ηγούμενου της Μονής Σινά



Η ταινία του Στάθη Ψάλτη που δεν έχει προβληθεί ακόμα


seleo

survivor toyrkos

Πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα είναι η επιτυχία του Survivor κι όπως φαίνεται τα νούμερα τηλεθέασης δεν τα περίμεναν ούτε στονΣΚΑΙ.

Όπως λέγεται μάλιστα, το κανάλι την... 'πάτησε' από τον Τούρκο καναλάρχη και παραγωγό έχοντας υπογράψει ρήτρα για τηλεθέαση που του δίνει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους, όσο μεγαλύτερη είναι η επιτυχία του παιχνιδιού. Εφόσον η τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό ξεπερνά το 35% το κανάλι καλείται να καταβάλει επιπλέον χρήματα.

Ακόμη περισσότερα όταν ξεπερνά το 50%. Κι αν σκεφτούμε πως το παιχνίδι ξεπερνά το 70%, γίνεται κατανοητό το ύψος της αμοιβής.

Τα πρώτα κέρδη στο σταθμό άρχισαν να έρχονται μετά τα μέσα Μαρτίου οπότε και αυξήθηκε η τιμολόγηση του διαφημιστικού χρόνου, ενώ αυτά δεν είναι αρκετά για να υπάρξει κέρδος.

Έτσι ο σταθμός αποφάσισε να εκμεταλλευτεί με όποιο τρόπο μπορεί - δια της πλαγίου οδού - το διαθέσιμο προϊόν και να μεγιστοποιήσει το κέρδος. Εξού και η εκπομπή της Μελέτη που όπως λέγεται έχει ρόλο να αντισταθμίσει τις ζημιές από τη ρήτρα με τον Τούρκο παραγωγό.

Όσο για το διαγωνισμό τραγουδιού και την παρουσία του Σάκη Ρουβά στο πάρτι της ένωσης, όπως λένε πηγές μέσα από το κανάλι, σκοπό έχει να προωθήσει το X Factor που με την επέλαση του Survivor έχασε το φανατικό κοινό του.

survivor nosokomeio

Απαντήσεις στα ερωτήματα των τηλεθεατών του Survivor για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το σοβαρό τροχαίο που είχαν οι «Μαχητές» και την αποχώρηση της τραυματισμένης (σπάσιμο πλευρών)  Ειρήνης Κολιδά, έδωσε σήμερα, Παρασκευή (31/03/2017) η διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΪ Άλκηστις Μαραγκουδάκη, μία ημέρα μετά το δραματικό χθεσινό επεισόδιο.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και όπως είναι φυσικό, το τροχαίο από το οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά η Ειρήνη Κολιδά και ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης, αλλάζει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με την κ. Μαραγκουδάκη, η Ειρήνη Κολιδά επέλεξε η ίδια να εγκαταλείψει το Survivor. «Είναι επιλογή της Ειρήνης να φύγει από το παιχνίδι. Ο Μάριος θα παραμείνει» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως βασικό μέλημα της παραγωγής ήταν να είναι καλά τα παιδιά.

«Η παραγωγή φέρθηκε άψογα στα παιδιά. Αμέσως ήταν κοντά τους και τους παρείχε ό,τι χρειάζονταν» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Δεν θα μπει κανένας νέος παίκτης στο Survivor

Οπως είπε η κ. Μαραγκουδάκη όλα θα συνεχιστούν κανονικά και μάλιστα το πρώτο αγώνισμα μετά το τροχαίο έχει ήδη γυριστεί και θα προβληθεί στο επεισόδιο της Κυριακής.

«Θα είναι πιο ήπιο και θα είναι αγώνισμα επάθλου, όπως θα δουν σε δύο ημέρες οι τηλεθεατές» διευκρίνισε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Την ίδια στιγμή αποκάλυψε πως δεν θα μπουν στο Survivor νέοι παίκτες, ενώ είπε πως «το λογικό είναι ίσως να γίνει μία ανακατανομή των ομάδων. Μπορεί».

Πως έγινε το ατύχημα 

Το λεωφορείο τύπου «Σαφάρι» το οποίο μετέφερε τους μαχητές,  τράκαρε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε αυτό.

Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Κωνσταντίνου Βασάλου, ο οποίος κατάφερε να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε όλους τους συμπαίκτες του και να τους εμψυχώσει.

survivor atyxima.

 

kyriakou zeygos

Με ένα εκτενές δημοσίευμα, η Daily Mail αναφέρεται στο διαζύγιο του Μίνωα Κυριακού από τη σύζυγό του Μαρί Κυριακού, ένα διαζύγιο που φαίνεται να απασχολεί, μεταξύ άλλων, και τα διεθνή ΜΜΕ.

Η Daily Mail παρουσιάζει την πλευρά του Μίνωα Κυριακού αναφορικά με το τι έχει συμβεί.

Η άλλη πλευρά, της Μαρί Κυριακού, δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί, δεν αποκλείεται όμως να το κάνει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, ισχύει ότι "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο" και το τι πραγματικά έχει συμβεί αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί και θα καταγραφεί. 

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail  

«Οταν ένας γάμος καταρρέει, το μοίρασμα των οικογενειακών πολύτιμων αντικειμένων μπορεί να είναι μία δύσκολη- και πολύ χρονοβόρα- διαδικασία» αναφέρει το δημοσίευμα.

Επικαλούμενο πηγές του περιβάλλοντος του κ. Κυριακού, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η σύζυγός του απέσπασε αντικείμενα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων λιρών, δύο μέρες πριν καταθέσει αίτηση διαζυγίου, τα οποία μετέφερε στο Λονδίνο με το ιδιωτικό τζετ του κ. Κυριακού.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο από το περιβάλλον του κ. Κυριακού, δύο εβδομάδες πριν κάνει αίτηση διαζυγίου, η κ. Μαρί Κυριακού στις 22 Φεβρουαρίου, εθεάθη από μέλος του προσωπικού να πακετάρει μία σειρά από πολύτιμα αντικείμενα, σε 25 με 30 κούτες, και να τα μεταφέρει εκτός του σπιτιού της οικογένειας στην Αθήνα. Εκείνη τη στιγμή ο σύζυγός της έλειπε από το σπίτι για ιατρική θεραπεία.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι οι δικηγόροι του κ. Κυριακού ισχυρίστηκαν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι η 45χρονη ηθοποιός σύζυγός του ενδέχεται να έχει ήδη πουλήσει κάποια από αυτά τα αντικείμενα.

Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι δημοπράτες στο Christie’s και κοσμηματοπωλεία στο Μέιφερ, καθώς και ένα θησαυροφυλάκιο έχουν διαταχθεί από δικαστή να αποκαλύψουν οποιεσδήποτε συναλλαγές ενδέχεται να είχαν μαζί της.

Daily Mail

esr

Στον αστέρισμο των ριάλιτι μπαίνει το ΕΣΡ που αποφάσισε να αναλάβει δράση και να ελέγξει λεπτό προς λεπτό τα επεισόδια του «Survivor» στον ΣΚΑΙ και του «Star Academy» στο Epsilon.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν σχετικών καταγγελιών η Ολομέλεια της Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του να ανοίξουν φάκελλο για τα δύο προγράμματα και να τα ελέγξουν για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται κατηγορίες για παραβίαση βασικών αρχών όπως η προσβολή της προσωπικότητας και των ανθρώπινων αξιών, η προστασία των ανηλίκων ή χαμηλή στάθμη προγράμματος.

Στην περίπτωση του Survivor, η καταγγελία προήλθε από την 3η ΕΛΜΕ θεσσαλονίκης με την επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα με την οποία στηλιτεύει το πρόγραμμα για κοινωνικό δαρβινισμό και αποκλεισμό του αδύναμου ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το παιχνίδι διδάσκει ότι «κανείς εξευτελισμός, κανένα συναισθηματικό ξεγύμνωμα, κανένα κάρφωμα του διπλανού δεν είναι ντροπή προκειμένου να επιβιώσει κανείς» .

Σύμφωνα με πηγές από το ΕΣΡ θα εξεταστούν επίσης και ζητήματα καταλληλότητας και σήμανσης του ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ καθώς αποσπάσματά του μεταδίδονται αυτούσια και σε άλλες τηλεοπτικές ζώνες πλην την βραδινής, ενώ στο κοινό περιλαμβάνονται και παιδιά.

Στην περίπτωση του Star academy το περιστατικό στο οποίο ένας εκ των κριτών πέταξε την τσίχλα του σε διαγωνιζόμενη καθώς και άλλες προσωπικού ύφους ερωτήσεις προς τις διαγωνιζόμενες ώθησε τα μέλη του ΕΣΡ να ζητήσουν τη διενέργεια ελέγχου του ριάλιτι του Epsilon.

Βάσει διαδικασίας, οι νομικές υπηρεσίες του ΕΣΡ θα ετοιμάσουν φάκελο για το Survivor και για το Star academy, θα ελέγξουν αν νομικά στοιχειοθετείται παραβίαση αρχών, και αν ναι, το ΕΣΡ θα καλέσει σε απολογία το ΣΚΑΙ και το Epsilon.

Την ίδια στιγμή, ξεκινά τις επόμενες ημέρες στο Συμβούλιο η λειτουργία του 24ωρου συστήματος παρακολούθησης των πανελλαδικών καναλιών.

Το σχετικό λογισμικό παραδόθηκε στο ΕΣΡ από τον υπουργό Νίκο Παππά, ακολούθησαν πρόβες και τεχνικός έλεγχος και αναμένεται άμεσα να θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Το σύστημα τύπου «Πανόπτης» δίνει στο Συμβούλιο τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να βλέπει, να καταγράφει αλλά και να ανατρέχει σε οτιδήποτε μεταδόθηκε στον αέρα, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει τα αντανακλαστικά του.

Kαι στη Βουλή το "Survivor"

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος επικαλείται το Σύνταγμα και προτρέπει, στην ουσία, το ΕΣΡ ν’ αναλάβει δράση και να πράξει τα δέοντα σε σχέση με την τήρηση ή μη των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία των ΜΜΕ και δη την προβολή του “Survivor”.

‘Ολα τα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου στη Βουλή προς τον Υπουργό Νίκο Παππά παρατίθενται κατωτέρω:

1ον Θα ζητήσετε να διενεργηθούν έλεγχοι από το ΕΣΡ για την τήρηση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας; Τι προτίθεται να πράξει το ΕΣΡ από τα καταγγελλόμενα, τόσο από άποψης επιπέδου θεάματος και αισθητικής, όσο και από πλευράς ώρας προβολής;

2ον Θα αναλάβετε όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (φυσικών και ηθικών αυτουργών), για όλες τις ανωτέρω καταγγελλόμενες πράξεις και παραλείψεις, επιβάλλοντας τις αυστηρότερες των προβλεπόμενων κυρώσεων και ποινών;

3ον Τι προβλέπεται νομικά εάν κι εφόσον προκύψει σοβαρός τραυματισμός, θάνατος, ανθρωποκτονία ή άλλη εγκληματική στο πλαίσιο αυτού του ευσχήμως αποκαλούμενου παιχνιδιού; Ισχύει το δίκαιο της Ελλάδας ή του Αγίου Δομίνικου, καθότι το προβάλλον κανάλι είναι ελληνικό;

4ον Στην περίπτωση ενός τέτοιου δυσάρεστου περιστατικού οι διοργανωτές του παιχνιδιού δεν φέρουν ευθύνη (και παρά τις υπεύθυνες δηλώσεις των παικτών) για το γεγονός ότι υπέβαλλαν τους συμμετέχοντες σε απάνθρωπες και ακραίες συνθήκες διαβίωσης;

5ον Θα προστατεύσετε, μέσω νομοθετικής διάταξης, την μαθητιώσα νεολαία μετακινώντας υποχρεωτικά εκπομπές «ριάλιτι» μετά τις 23.00’, έτσι ώστε τουλάχιστον τα παιδιά έως 15 ετών να προστατεύονται από τέτοια φθοροποιά προγράμματα;

6ον Όπως πληροφορούμεθα «Τούρκος παραγωγός ο οποίος έχει στην κατοχή του τα δικαιώματα του survivor δηλώνει ότι μετά το 20% τηλεθέαση, ότι εισπράττει χρήματα ανά δευτερόλεπτο…», πώς δικαιολογείτε το γεγονός ότι τέτοια υπέρογκα ποσά αυτή την στιγμή -εν μέσω capital controls- φεύγουν από την χώρα μας;

7ον Τι προτίθεται να πράξει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων σχετικά με τα καταγγελλόμενα για το στοίχημα σε ριάλιτι εκπομπές όπως το Survivor;

8ον Θα επέμβει ο αρμόδιος εισαγγελέας για να διερευνήσει εις βάθος τα στοιχεία για το ενδεχόμενο χειραγώγησης των στοιχημάτων στο “Survivor” με αποτέλεσμα κάποιοι να θησαυρίζουν ληστεύοντας τα άβουλα θύματα τους αφού εκ των προτέρων γνωρίζουν τι θα συμβεί και να προλάβουμε έτσι χιλιάδες άλλες περιπτώσεις το επόμενο διάστημα;

9ον Πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται ο στοιχηματισμός σε κάτι που ενδεχομένως μπορεί να είναι σκηνοθετημένο όπως π.χ. η νίκη, η ήττα σε αγωνίσματα τα οποία δεν ανήκουν σε καμία θεσμική αθλητική δομή;

10ον Θα επέμβει ο αρμόδιος εισαγγελέας διατάζοντας την άμεση παύση προβολής του συγκεκριμένου παιχνιδιού στην Ελλάδα, καθότι πέραν του ποταπού και προσβλητικού για την ανθρώπινη υπόσταση περιεχομένου του, πλέον μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις αποτελεί ενδεχομένως πηγή παράνομου στοιχηματισμού με απρόβλεπτες διαπλοκές, καθότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την ύπαρξη πολυεθνικής εγκληματικής οργάνωσης η οποία διαχειρίζεται τα παράπλευρα «δικαιώματα» του «παιχνιδιού»;

11ον Είναι πιθανόν μέσω του στοιχηματισμού σε αγωνίσματα του “Survivor” κάποιοι να «ξεπλένουν» εκατομμύρια βρόμικου χρήματος με τον ποιο «νόμιμο», αλλά και «σίγουρο» τρόπο, αφού εφόσον κάποιος είναι στην «παραγωγή» του παιχνιδιού μπορεί όχι μόνο να γνωρίζει το αποτέλεσμα, αλλά και να τα «στήνει» αφού με ένα-δυο «πεινασμένους» παίχτες μπορεί να διαμορφώνει τα αποτελέσματα όπως ακριβώς τα θέλει;

 

survivor foto tsan aggel

Μια εικόνα που ανέβασε ο Γουίλι έχει κινήσει υποψίες για το αν είναι τελικά ''στημένο'' το παιχνίδι.

Τις τελευταίες μέρες, οι διαρροές πληροφοριών για όσα συμβαίνουν στον Άγιο Δομίνικο και το Survivor, έχουν κάνει πολύ κόσμο να πιστεύει πως το παιχνίδι είναι "στημένο".

Μια φωτογραφία μάλιστα που ανέβασε ο πρώην παίκτης των Μαχητών, Γουίλι Καλβουρτζής, κάνει τον κόσμο να αναρωτιέται ακόμα περισσότερο για το τι συμβαίνει.

Ο λόγος; Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Γιώργο Αγγελόπουλο και τον Ορέστη Τσανγκ να πίνουν καφέ στον Άγιο Δομίνικο.

Το περίεργο είναι το πώς αυτή η φωτογραφία βρέθηκε στα χέρια του Γουίλι, αφού εκείνος βρέθηκε στο νησί αρκετές μέρες μετά από τους υπόλοιπους παίκτες.

Διαρροές αναφέρουν πως αυτός που θα αποχωρήσει από τους "μαχητές" θα είναι ο Τσανγ!

poulopoulos

Με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου "Ελπίς" ο Γιάννης Πουλόπουλος.

Ο 76χρονος τραγουδιστής υποβλήθηκε σε επέμβαση αγγειοπλαστικής, για διάνοιξη στεφανιαίων αρτηριών, και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εμφραγμάτων, όταν και διακομίστηκε εσπευσμένα στα Επείγοντα.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή
 

Περισσότερα Άρθρα...