xionia

Με χιόνια και παγετό «έφτασε» ο χειμώνας στη Δυτική Μακεδονίας.

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού στο οδικό δίκτυο. Λόγω της χιονόπτωσης σε περιοχές των νομών Γρεβενών, Καστοριά και Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσσίδες.

Συγκεκριμένα από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανανκοιώθηκε ότι :

Στο νομό Γρεβενών η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 26ο χλμ. έως 54ο χλμ.
στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας από 26ο χλμ έως 45ο χλμ.
στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου από 27ο χλμ. έως 43ο χλμ.

Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο καθώς και στην Εγνατία Οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Καστοριάς η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.
στην επαρχιακή οδός Καστοριάς –Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 30ο χλμ. έως το 40ο χλμ.

Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων :

στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 12ο χλμ έως το 24ο χλμ.
στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ο χλμ έως το 30ο χλμ.

Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

 

Χιόνια και στην Ηπειρο

anilio

To Ανήλιο Ηπέιρου, σήμερα Σάββατο (25/10)

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Ήπειρο σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1.450 μέτρα, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και μέσα στα Ιωάννινα.

Αναμένονται χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ειδικότερα, χιόνι έπεσε στο.. Μιτσικέλι, την Βασιλίτσα, την Αετομηλίτσα και το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου.

Στις περιοχές που δέχτηκαν τα πρώτα χιόνια, η θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός, ενώ θεαματική είναι και η πτώση του υδράργυρου σε όλη την Ήπειρο.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία.

 

 

ekloges enpe 

«Όταν η κυρία Δούρου είδε ότι δεν της «βγαίνουν» τα κομματικά «κουκιά» για τη θέση του Προέδρου της ΕΝΠΕ που επιθυμούσε, τα μάζεψε και έφυγε από τη διαδικασία....

Και φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, έβγαλε και μια ανακοίνωση να καταγγείλει όλη την Αυτοδιοίκηση ότι «συνωμοτεί» εναντίον της!!!

Θυμήθηκε δηλαδή, τις δημοκρατικές διαδικασίες, τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του θεσμού και την πλουραλιστική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων.

Ποιος; Η κυρία Δούρου και η παράταξή της, που κατέβηκαν σε αυτοδιοικητικές εκλογές κρατώντας την κομματική τους σημαία, με την υπεροψία του αλαζόνα που θεωρεί ότι το όποιο αξίωμα του ανήκει δικαιωματικά...

Και φυσικά, όταν δεν πετυχαίνει το στόχο, πάντα εφευρίσκεται ένας εχθρός, πάντα φταίνε οι άλλοι, οι κακοί, οι μνημονιακοί κ.λ.π. Γνωστή τακτική....

Αυτή άλλωστε είναι η διχαστική λογική που θέλησε να επιβάλλει και στην ΕΝΠΕ αλλά απέτυχε.

Εμείς τον ακομμάτιστο και αυτοδιοικητικό μας ρόλο τον αποδείξαμε με τη λειτουργία μας 4 χρόνια ως διοικητικό συμβούλιο στην ΕΝΠΕ με εμένα ως Πρόεδρο και τον κύριο Αγοραστό ως Αντιπρόεδρο.

Η κυρία Δούρου απέδειξε και αυτή το δικό της σκληρό κομματικό πρόσωπο, που δυστυχώς καταρρίπτει και το προσωπείο της, απαλλαγμένης από τις παλαιοκομματικές αγκυλώσεις του χθες, υποψηφιότητας που ήθελε να προβάλλει».

airetos

Μητσοτάκης: "Πιθανή η έκπτωση Δημάρχων αν δεν εφαρμόσουν το Νόμο"

Η Σοφία Κωσταμπάρη εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλίμου για την διετία 2011-2012, στις Δημαιρεσίες που έγιναν την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντιπρόεδρος εξελέγη η Άννα Σρέτσκοβιτς και γραμματέας ο Νίκος Αλεξόπουλος. 

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο Ανδρέας Κονδύλης ως σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους. 

Η νέα Πρόεδρος του Δημοτικού ΣυμβουλίουΣοφία Κωσταμπάρη δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή της: «Με όλες μου τις δυνάμεις και ενεργοποιώντας όλες μου τις ικανότητες δεσμεύομαι να υπηρετήσω το θεσμό. Ένα θεσμό που σέβομαι και θα απαιτήσω κι από μέρους σας τον δέοντα σεβασμό. Θεωρώ ότι στην αίθουσα αυτή ασκούμε λειτούργημα και θα ζητούσα κι από εσάς να το δείτε από την ίδια οπτική γωνία. 

Η διαφορετικότητα των απόψεων εκφράζεται με πολλούς τρόπους, οι διαφορετικές πολιτικές θεωρήσεις επίσης. Ας επιλέξουμε στην πορεία της θητείας μας την κοσμιότητα, τον σεβασμό και την ευγένεια, ακόμη και στις αντιπαραθέσεις μας. Άλλωστε η συζήτηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η από κοινού αναζήτηση κι εδώ βρισκόμαστε για να επιλύουμε θέματα που αφορούν το κοινό ενδιαφέρον μας για τον Δήμο και τους δημότες μας». 

Τον δικό τους χαιρετισμό απηύθυναν και τα άλλα δύο μέλη του προεδρείου Άννα Σρέτσκοβιτς και Νίκος Αλεξόπουλος

Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην εκλογή της 8μελούς σύμφωνα με τον νόμο «Καλλικράτης» Οικονομικής Επιτροπής (πρώην Δημαρχιακή Επιτροπή) και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για τη στελέχωση της Οικονομικής Επιτροπής την διετία 2011-2012ψηφίσθηκαν οι Ανδρέας ΚονδύληςΣτέλλα ΒέργουΓιάννης ΠέτσαςΑλέξης ΤσέκαςΝίκος ΤσαπάραςΝίκος ΤσαμπαρλήςΑργύρης ΑργυρίουΧρήστος Δουρίδας (ως τακτικά μέλη) και οι Αναστασία ΣιμιτροπούλουΆρης Τάγκαλος,Οδυσσέας ΚορακίδηςΜαρία ΠανούσηΑναστάσιος Τσάγκαρης (ως αναπληρωματικά μέλη). 

Για τη στελέχωση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την διετία 2011-2012ψηφίσθηκαν οι Νίκος ΠαπανικολάουΔήμητρα Κλεώπα-ΜπίσμπαΔημήτρης ΚαρανικόλαςΔημήτρης ΔημάκηςΔημήτρης ΔόγκαςΝίκος ΤσαμπαρλήςΑργύρης ΑργυρίουΔημήτρης Κλαυδιανός (ως τακτικά μέλη) και οι Ευάγγελος Ευαγγελίου,Ρωξάνη ΑμοιρίδουΆρης ΚιουρκτσόγλουΝίκος ΑλεξόπουλοςΑναστασία Ταμπουρατζή (ως αναπληρωματικά μέλη). 



ekptwseis-

Η χαρά της γυναίκας και όχι… μόνο! Ξεκινούν και επίσημα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 30 Αυγούστου.

Μετά από μια επεισοδιακή Κυριακή, όπου έκανε πιλοτικά πρεμιέρα το άνοιγμα των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας, πολίτες και τουρίστες θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν τα ψώνια τους φθηνά και οικονομικά, καθώς τα καταστήματα θα είναι γεμάτα με καλές τιμές και προσφορές

Υπενθυμίζουμε τις συμβουλές της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Οι καταναλωτές θα πρέπει:

• Να αγοράζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Να προγραμματίζουν και να καταγράφουν τις ατομικές – οικογενειακές τους ανάγκες.
 
• Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων. Κυκλοφορούν προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά κλπ.
 
• Να κάνουν έλεγχο αγοράς πριν και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και να μην ξεχνούν ότι οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα.
 
• Να είναι εγκρατείς στις αγορές, να μην παρασύρονται από το κλίμα φτήνιας, των ευκαιριών των εκπτώσεων.
 
• Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιμή, και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό.
 
• Να θυμούνται ότι στα προϊόντα τα οποία είναι σε προσφορά δεν γίνονται αλλαγές. Πρέπει βέβαια να ενημερώνεται ο καταναλωτής και να υπάρχει σχετική σήμανση.
 
• Να μην ξεχνούν ότι οι αγορές με πιστωτικές κάρτες έχουν ακόμα πολύ υψηλό επιτόκιο. Όχι στην αλόγιστη χρήση των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων.
 
• Να ελέγχουν πάντα την τελική τιμή του προϊόντος και ιδίως όταν αγοράζουν με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πόσες και πόσο είναι οι δόσεις, ποιο είναι το συνολικό επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ) και οι τυχόν άλλες επιβαρύνσεις. Η τιμή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνεται αν πληρωθεί με πιστωτική κάρτα.
 
• Να προσέχουν να μην υπερβαίνουν το όριο στις πιστωτικές κάρτες γιατί τότε θα πληρώσουν επί πλέον τόκους και το προϊόν θα τους στοιχίσει ακριβότερα.
 
• Να μην ξεχνούν να ζητούν την νόμιμη απόδειξη την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που μπορεί να συνοδεύουν το προϊόν και να είναι στην ελληνική γλώσσα. Το ότι είναι περίοδος εκπτώσεων δεν αναιρεί αυτά τα δικαιώματα του καταναλωτή και τις υποχρεώσεις του εμπόρου, εφόσον το προϊόν είναι ελαττωματικό είναι υποχρεωτική η αλλαγή ή η επιστροφή του.
 
Προστίθεται ακόμη ότι τα εμπορικά καταστήματα οφείλουν να έχουν αναγράψει τόσο την τιμή πριν από την έκπτωση, όσο και αυτή που ισχύει μετά.

kammenos tsipras

Τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση οι εισαγγελικές Αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για καταγγελίες περί σχεδίου χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Σήμερα Τετάρτη κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος, διευθυντής της εφημερίδας Kontra News, και έδωσε εξηγήσεις σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ότι επιχειρηματίες συγκεντρώνουν χρήματα για να δωροδοκήσουν βουλευτές, προκείμενου να εκλέγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα, ο κ. Λιάτσος δήλωσε ότι οι πηγές του είναι έγκυρες, αλλά επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν τις αποκάλυψε.

Αύριο Πέμπτη στον εισαγγελέα έχουν κληθεί για εξηγήσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, θα καταθέσει ο Νίκος Κωσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

skai

 

faliriko anaplasi

Αγνώριστο θα γίνει, μετά την ανάπλαση, το μέτωπο της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας προς το Φαληρικό όρμο, από τις εκβολές του Κηφισού μέχρι την απόληξη της λεωφόρου Συγγρού.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για να αρχίσουν οι εργασίες.

Η υλοποίηση του έργου συνεπάγεται επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας στη φάση κατασκευής και περίπου 70 θέσεις άμεσης απασχόλησης κατά τη λειτουργία του, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη 2014-2020 του ΥΠΕΚΑ με 110 εκατ. ευρώ, από το ΥΠΟΜΕΔΙ με 80 εκατ. ευρώ και από το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής με 40 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, για την επιτάχυνση της συγχρηματοδότησης του έργου από τα ευρωπαϊκά ταμεία θα χρησιμοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Jaspers.

Μητροπολιτικό πάρκο και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπλασης του Φαληρικού μετώπου επιδιώκονται οι εξής στόχοι:

  • Περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου έκτασης περίπου 600 στρεμμάτων με άξονες τη φύση, τον πολιτισμό την άσκηση- άθληση και την ψυχαγωγία.
  • Αποκατάσταση της απρόσκοπτης επικοινωνίας του αστικού ιστού με το θαλάσσιο μέτωπο, με τη λειτουργική αναδιάταξη των τεχνικών υποδομών και ειδικώς των συγκοινωνιακών έργων της παράκτιας ζώνης.
  • Αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία της άμεσης και ευρύτερης περιοχής.
  • Λειτουργική και αισθητική συνοχή της παραλιακής ζώνης του Παλαιού Φαλήρου με το Πάρκο Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και με το πράσινο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας τα ήδη υλοποιημένα ολυμπιακά έργα στο Φαληρικό μέτωπο, από τον Ιλισό έως το Δέλτα.

Τα κυριότερα επιμέρους έργα που συνθέτουν το ολοκληρωμένο έργο ανάπλασης του φαληρικού μετώπου, συνοψίζονται ως εξής:

  • Εγκάρσια μετατόπιση της λεωφόρου Ποσειδώνος: Το τμήμα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Κηφισού και Συγγρού, με μήκος περίπου ενός χλμ. μετατοπίζεται μέχρι 90 μ. προς τη θάλασσα, χαμηλώνει και καλύπτεται σε δύο θέσεις, πλάτους 300 μ. περίπου η καθεμιά, οι οποίες μαζί με πρόσθετες εγκάρσιες γεφυρώσεις ενοποιούν απρόσκοπτα τον αστικό χώρο με το παραλιακό μέτωπο.
  • Πράσινες «κοιλάδες» ως αντιπλημμυρικά έργα: Στη θέση της υφιστάμενης παραλιακής λεωφόρου που μετατίθεται, υλοποιούνται δυο φυσικές «κοιλάδες» πρασίνου, βατές από πεζούς, μια στο Μοσχάτο και μια Καλλιθέα. Αυτές οι ήπιες εδαφικές πτυχώσεις θα παραλαμβάνουν τις πλημμυρικές παροχές σε περιπτώσεις πολύ έντονης βροχόπτωσης, ενώ όλο τον άλλο καιρό θα αποτελούν πράσινες μεταβατικές ζώνες από την πόλη προς τη θάλασσα.
  • Μητροπολιτικό πάρκο: Η ανεκμετάλλευτη σήμερα επιφάνεια της περιοχής αναπλάθεται, ώστε να δημιουργηθεί πάρκο μητροπολιτικής κλίμακας, το οποίο συνδέει φυσικά και ανεμπόδιστα την πόλη με το θαλάσσιο μέτωπό της. Η σύνδεση αναπτύσσεται σε πέντε εγκάρσιους άξονες που αρθρώνουν γραμμικούς περίπατους, με κοινή απόληξη στο στοιχείο του νερού, σε εξέδρες που εισχωρούν στη θάλασσα ως υπόμνηση των εξεδρών που υπήρχαν στο φαληρικό μέτωπο στις αρχές του 20ού αιώνα. Συγχρόνως το υδάτινο στοιχείο διεισδύει στο πάρκο, με τα τρία υγρά κανάλια και με τη διαμόρφωση γραμμικών θαλάσσιων στοιχείων, δημιουργώντας ζωντανούς πόλους αναψυχής και επαναφέροντας την κολύμβηση στον Φαληρικό Όρμο. Στο μητροπολιτικό πάρκο θα εμπεριέχονται, επιπλέον του εκτεταμένου πρασίνου και των χώρων εκτόνωσης στη φύση και στη θάλασσα, λειτουργίες εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα με άξονα τη φύση και την επιστήμη, δραστηριότητες πολιτισμού, αναψυχής, τουρισμού, αθλητισμού και ναυταθλητισμού, άσκησης και αναψυχής, καθώς και μικρής έκτασης και τοπικού ενδιαφέροντος εμπορικές χρήσεις. Επίσης, τo μητροπολιτικό πάρκο θα φιλοξενήσει πέντε ειδικές γλυπτικές κατασκευές-τοπόσημα.
  • Εργα στη θάλασσα: Περιλαμβάνουν τέσσερις κάθετες στο θαλάσσιο μέτωπο προβλήτες ως επεκτάσεις των θεματικών αξόνων του πάρκου, τη δημιουργία τεχνητής παραλίας στο δυτικό άκρο του μετώπου, κατασκευή δύο τεχνητών νησίδων νότια της τεχνητής παραλίας και την εξέδρα του τοπόσημου στο άκρο της προβλήτας του άξονα πολιτισμού.
  • Υποστηρικτικά έργα: Για την άρδευση του εκτεταμένου νέου πρασίνου, δημιουργείται το Κέντρο Ανάκτησης Νερού Ελαιώνα, με τροφοδοσία από την υγρή φάση των λυμάτων του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού, υπόγεια μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας και επιστροφή της ιλύος στον κεντρικό αγωγό. Η δυναμικότητα της μονάδας θα είναι 1.200 m3/ημέρα και το παραγόμενο ανακτημένο νερό θα ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις απαιτήσεις για απεριόριστη άρδευση τόσο στο μητροπολιτικό πάρκο όσο και σε μέρος του Πάρκου Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ). Στα υποστηρικτικά έργα περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις για την ανανέωση των στάσιμων νερών στον Κηφισό και στον Ιλισό, καθώς και μονάδα διαχείρισης για την αξιοποίηση των πράσινων αποβλήτων από τη συντήρηση του πάρκου.

 

Μανιάτης: Δίνουμε ζωή στην παραλιακή Αθήνα

«Η ανάπλαση του φαληρικού μετώπου είναι από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε. Δίνουμε ζωή στην παραλιακή Αθήνα, επανασυνδέοντάς την με το θαλάσσιο στοιχείο μέσω της ανάπλασης της παραλίας. Το έργο αποτελεί μέρος των αναπτυξιακών αξόνων που έχουμε εντάξει στο μεγάλο στρατηγικό μας σχεδιασμό που στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη και τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγής και της απασχόλησης, στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης.

Σημειώνεται ότι η ολοκληρωμένη ανάπλαση του φαληρικού μετώπου βασίζεται σε σχέδια του Ρέντσο Πιάνο. Οι μελέτες του έργου εκπονήθηκαν με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

iefimerida

oikonomou bas

Πρωί-πρωί σήμερα Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του και την αποχώρησή του από την δημοκρατική αριστερά.

Ο Βασίλης Οικονόμου έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα, Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, απέστειλα στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ακολούθως, δηλώνω και την αποχώρησή μου από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οι θέσεις και οι απόψεις μου είναι κατατεθειμένες δημόσια ήδη από το 2011, όταν και ξεκίνησε η συνεργασία μου με τη Δημοκρατική Αριστερά, με στόχο τη δημιουργία ενός φορέα της Κεντροαριστεράς σταθερά προσανατολισμένου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Πίστευα ότι θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα και τη συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου, ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση με αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο Πρωθυπουργό ικανό να διεκδικήσει τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές.

Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς ιδίως μετά την εκλογική καθίζηση στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις Βουλευτών που δεν συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη, καθώς και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου τη δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου στο κόμμα.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι δυνατή η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Δηλώνω τη στράτευσή μου σε αυτή την προσπάθεια που μπορεί να ανταποκριθεί στα αγωνιώδη αιτήματα του ελληνικού λαού, που εξακολουθεί να πιστεύει ότι δίκαιες λύσεις για την έξοδο από την κρίση είναι ρεαλιστικές μόνο με τη στροφή στην ανάπτυξη, η οποία θα θεμελιωθεί πάνω στις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, διαθέτοντας ειλικρινές κοινωνικό πρόσωπο.

Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι η συμμετοχή μου σε ένα κυβερνητικό σχήμα σαν το σημερινό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα σε ό,τι με αφορά. Η απάντηση στην κρίση μπορεί να προκύψει μέσα από την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης».

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες