AADE geliografia

Επιτέλους, οι μυστικές υπηρεσίες ανοίγονται στην κοινωνία. Από την Τετάρτη όλα έχουν αλλάξει. Τέλος τα μου-σου-του σε κλειστά δωμάτια και οι ντροπιαστικές εικόνες του κυρίου που πίνει το καφεδάκι του στη γωνία και κρύβει το πρόσωπό του πίσω από μια εφημερίδα. Ολα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

ΟΜΟΛΟΓΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Κάτω από την ομπρέλα και δίπλα στο αρμυρίκι στο πανέμορφο τοπίο των νησιών μας είναι λογικό να μη διαβάζει κανείς, πχ. τους Financial Times, για όσα συμβαίνουν στην Ιταλία, για την έμμεση προειδοποίηση της Λαγκάρντ στους λαϊκιστές της γειτονικής χώρας και το σκηνικό με τις αγορές και τη δόση που μοιραία θυμίζει όσα τραγικά ζήσαμε στην Ελλάδα την περασμένη δεκαετία.

Το πιο πιθανό, για όσους έχουν την τύχη να βρίσκονται σε διακοπές, είναι η νύξη στους Financial Times να γίνεται αν θυμηθεί κάποιος -μετά το τρίτο τσίπουρο- το θρυλικό ανέκδοτο της δεκαετίας του 1980 με την γιαγιά που εξαφανίζεται με την εφημερίδα υπό μάλης πίσω από τους θάμνους. 

Παρά το προφανές κόστος, από τις ενέργειες του Πούτιν έγινε κάτι θετικό – Η Ευρώπη είναι τώρα πιο ενωμένη από ποτέ και η απάντηση του κόσμου στη ρωσική επιθετικότητα ήταν γρήγορη και σκληρή

Η αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ ποτέ δεν έδειξαν ενθουσιασμό για την κατασκευή του αγωγού EastMed. Απλά απέφευγαν να εκφράσουν δημόσια την αντίθεσή τους. Ίσως γιατί στη συμφωνία μετείχε το «αγαπημένο» Ισραήλ και άλλες δύο χώρες, η Ελλάδα και η Κύπρος που τις θέλουν στη σφαίρα επιρροής τους, πιθανώς γιατί έβλεπαν την υπογραφή της ως πολιτικό ανάχωμα κατά κάποιο τρόπο, απέναντι στην επιθετικότητα και προκλητικότητα της ενοχλητικής Τουρκίας, που το 2020 –τότε έπεσαν οι υπογραφές – βρισκόταν σε έξαρση, ενδεχομένως γιατί το εγχείρημα είχε ενταχθεί στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορεί να μη γνωρίζουμε ποια είναι ακριβώς η κατάσταση στο πεδίο των επιχειρήσεων στην Ουκρανία, καθώς η προπαγάνδα δίνει και παίρνει. Και ας μη μπλέξουμε με το πώς και το γιατί ο Πούτιν αποφάσισε την εισβολή στη διπλανή του χώρα, αφού έχουν γραφεί –και συνεχίζουν να γράφονται – χιλιάδες σχετικές αναλύσεις από ειδικούς και γνώστες, μέχρι αερολόγους, αγνούς ή όχι ιδεολόγους και συνειδητούς ή ασυνείδητους προπαγανδιστές. Άλλωστε στους καιρούς που ζούμε οι ρετσινιές που εκτοξεύονται είναι τζάμπα…

Ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, αποτελεί «κόκκινο» πανί για τον Ερντογάν, λόγω σοβαρών αποκαλύψεων που προβαίνει κατά καιρούς, μέσα από τη σελίδα που διαχειρίζεται.

Η αναγγελία της ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, με δαπάνη του Σπύρου Λάτση, είναι εστία διαφύλαξης των πλούσιων παραδόσεών και της συλλογικής μας μνήμης!

Περισσότερα Άρθρα...