dendias afriki

Με σφραγίδα Δένδια η στρατηγική στροφή της Ελλάδας σε Αφρική και Μέση Ανατολή – Πυλώνας σταθερότητας και διασύνδεσης με την Ευρώπη

Δεν πάει καιρός που τα κυβερνητικά στελέχη με έπαρση έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα και υποστήριζαν ότι αυτοί αποφασίζουν και οι ειδικοί προτείνουν. Υπήρξαν στιγμές που τα όσα έλεγαν οι επιστήμονες στα ΜΜΕ, ξίνιζαν το «γάλα» στο Μαξίμου που με διάφορους τρόπους επιχειρούσε στη συνέχεια να τους απαξιώσει.

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο ή και παράταιρο στις εποχές που ζούμε, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από τους πιο τυχερούς πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα. Και είναι τυχερός, διότι απέναντί του έχει ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιον του μεγέθους του Αλ. Τσίπρα.

Παρακολουθoύμε από το πρωί τις «εντάσεις» στο Πολυτεχνείο. Ποιος θα κάνει «ιδιοκτησία» του την εξέγερση. Σε ποιον θα επιτραπεί να καταθέσει στεφάνι, ποιος κινδυνεύει να φάει ξύλο, ποιος θα αποδοκιμαστεί και ποιος θα πάει σαν τον κλέφτη από τα χαράματα για να κάνει το «καθήκον» του και στη συνέχεια να συνεχίσει το… θεάρεστο έργο του στην πολιτική, στη δουλειά του, στο σπίτι του.

Ακόμη θυμάμαι την έκπληξη του φίλου Μισέλ Γκερέν, όταν έμαθε ότι στο ελληνικό σχολείο Ιστορία διδάσκουν οι φιλόλογοι. Hταν τότε, αρχές δεκαετίας του ενενήντα, μορφωτικός σύμβουλος της γαλλικής πρεσβείας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Η πέρα από κάθε πρόβλεψη -και ως ωκ τούτου εντυπωσιακή- συμμετοχή των πολιτών, είναι καλό νέο για την Δημοκρατία και κακό νέο για τα δύο μεγάλα κόμματα της Βουλής

Περισσότερα Άρθρα...