Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο από την Αpple η παρουσίαση του νέου iPhone 5S. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, γκρι, χρυσό και ασημί. Την παρουσίαση έκανε ο διευθύνοντας σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ. Εκτός από το iPhone 5S, ο Κουκ παρουσίασε και το iPhone C, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το «iPhone των φτωχών».

Η παρουσίαση των νέων μοντέλων παρ' ολ' αυτά είχε απ' όλα. Ακόμη και μια συναυλία έκπληξη του φημισμένου τροβαδούρου Ελβις Κοστέλο, με την οποία έκλεισε το πολυαναμενόμενο event της Apple.

To iPhone 5S είναι το νέο υψηλής τεχνολογίας smartphone της μετά Στιβ Τζομπς εποχής της Apple. O Φιλ Σίλερ επέστρεψε στη σκηνή για να κάνει την παρουσίαση. Θα κυκλοφορεί σε τρία χρώματα: χρυσό, ασημί και ανθρακί.

Θα διαθέτει ένα πρωτοποριακό τσιπ τον A7 το οποίο, σύμφωνα με τις εργαστηριακές δοκιμές, έχει τη διπλάσια ταχύτητα από τους μικροεπεξεργαστές της προηγούμενης γενιάς. Το αποτέλεσμα να είναι υπερδιπλάσιες οι ταχύτητες των γραφικών.

Η κάμερα είναι πιο εξελιγμένη: Μπορεί να συλλάβει 10 κάδρα το δευτερόλεπτο και συνδυάζοντάς τα να παράξει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορεί επίσης να παράγει βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε αργή κίνηση με 120 κάδρα το δευτερόλεπτο.

Το iPhone 5S θα είναι εφοδιασμένο με έναν ανιχνευτή δακτυλικού αποτυπώματος, το Touch ID. «Το Touch ID χρησιμοποιεί ένα κλειδί που έχετε μαζί σας όπου και να πάτε» δήλωσε χαριτολογώντας ο Φιλ Σίλερ. Ο αισθητήρας θα είναι το κουμπί εκκίνησης και θα χρησιμοποιείται και για να εισέρχεται ο χρήστης στη λειτουργία του iPhone 5S καθώς και να εγγράφεται στο iTunes.

Η νέα τεχνολογία δεν απέφυγε τα πικρόχολα σχόλια των χρηστών των social media που έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι τώρα η NSA θα μπορεί να έχει πρόσβαση και στα δακτυλικά αποτυπώματα των κατόχων κινητών τηλεφώνων.

Το iPhone 5S διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα δεδομένων – ως και 64 GB. H τιμή του, στην έκδοση των 16 GB θα ξεκινάει από 199 δολάρια με συμβόλαιο δύο ετών.

Στη συνέχεια, επί σκηνής εμφανίστηκε ο Φιλ Σίλερ, αντιπρόεδρος του τμήματος Worldwide Marketing της εταιρείας, ο οποίος και παρουσίασε το iPhone 5C. Το «οικονομικό» iPhone διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν δημοφιλές το iPhone 5, και καλύπτεται από ένα ενιαίο κάλυμμα στο πίσω μέρος και τα πλάγιά του και χαρακτηρίζεται από πολυχρωμία σε κάθε επίπεδο, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και software. Το iPhone 5C συνοδεύεται από μία ποικιλία custom θηκών (στα 29 δολάρια η καθεμία), ενώ είναι φτιαγμένο από πλαστικό.

Στο εσωτερικό υπάρχει ενίσχυση από ατσάλι, και διαθέτει multiband κεραία. Διαθέτει οθόνη retina 4 ιντσών με ενσωματωμένο στρώμα αφής και τσιπ Α6. Η μπαταρία του είναι υψηλότερων επιδόσεων από ό,τι του iPhone 5. Στο πίσω μέρος διαθέτει κάμερα iSight των 8 megapixel και μπροστά κάμερα FaceTime HD. Υποστηρίζει περισσότερες LTE bands από κάθε άλλο smartphone που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, και μπορεί να αγγίξει ταχύτητες download μέχρι και 100 Mbps.

Έρχεται σε πέντε χρώματα (μπλε, λευκό, ροζ, κίτρινο και πράσινο) και η τιμή του ξεκινά από τα 99 δολάρια για την έκδοση των 16 GB και 199 για αυτή των 32 GB. Ο Σίλερ επίσης υπογράμμισε τον «φιλικό προς το περιβάλλον» χαρακτήρα των νέων τηλεφώνων.

Στην κορύφωση της εκδήλωσης, η Apple προχώρησε στην παρουσίαση της «ναυαρχίδας» της: ο λόγος φυσικά για το iPhone 5S, το οποίο εξωτερικά είναι παρόμοιο με το iPhone 5, ωστόσο διαθέτει μία σειρά νέων χαρακτηριστικών. Το iPhone 5S διαθέτει μία οθόνη 4 ιντσών 1136x640 και Lightning connector.

Στο εσωτερικό του, ωστόσο, διαθέτει το Α7, ένα SoC (system on a chip) «κατηγορίας desktop», στα 64 bit, με αυξημένη κατά πολύ απόδοση έναντι του A6 του iPhone 5. Όσον αφορά την CPU performance, είναι πολύ ανώτερη αυτής του προκατόχου του, ενώ το τηλέφωνο υποστηρίζει OpenGL ES 3.0- σύμφωνα με την Apple, το iPhone 5S είναι 56 φορές ταχύτερο όσον αφορά τον τομέα των γραφικών από το αρχικό iPhone που είχε κυκλοφορήσει πριν από έξι χρόνια.

O A7 συγκεντρώνει πάνω από ένα δισεκατομμύριο transistors σε ένα τσιπ 102 χιλιοστών. Επίσης, το 5S διαθέτει έναν «motion co-processor», ονόματι Μ7, που επιτρέπει τη διαχείριση δεδομένων από τους αισθητήρες του χωρίς να χρειάζεται να «ξυπνήσει» το ίδιο το τηλέφωνο- το εν λόγω τσιπ «στοχεύει» περισσότερο σε εφαρμογές fitness. Το τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και άσπρο χρώμα, με την εταιρεία να προσθέτει την επιλογή χρυσού (ή «σαμπανιζέ»). Η διάρκεια της μπαταρίας είναι αντίστοιχη/ λίγο μεγαλύτερη αυτής του iPhone 5, με 10 ώρες Wi-Fi browsing, 40 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και 10 ώρες χρόνου ομιλίας σε 3G.

Τα νέα iPhone 5S και 5S θα κυκλοφορήσουν παράλληλα με τις ΗΠΑ και στην Κίνα στις 20 Σεπτεμβρίου. «Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να διαθέσουμε ένα iPhone από την αρχή στην Κίνα» θριαμβολόγησε ο Φιλ Σίλερ. 

Ένας Έλληνας της Μελβούρνης, ο οποίος ζει στο Σαν Φρανσίσκο, κατάφερε να κάνει αυτό που απέτυχε να κάνει η ίδια η Apple: να μετατρέψει το iPhone 5 σε μια πλήρη φωτογραφική μηχανή που μπορεί να τραβήξει 20 ψηφιακές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μέσα σε ένα δευτερόλεπτο!

Πρόκειται για τον 35χρονο Γιάννη Παπανδριόπουλο, ο οποίος ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από δώδεκα ετών, έχει κερδίσει επαίνους από την τεχνολογική κοινότητα και έχει τραβήξει την προσοχή γιγαντιαίων εταιρειών της ψηφιακής τεχνολογίας που επιθυμούν να αγοράσουν την εταιρεία του.

Μάλιστα, η εφεύρεσή του βρίσκεται στην πρώτη θέση των επί πληρωμή εφαρμογών στο App Store της Apple και έχει πουλήσει δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα, ενώ λόγω της δημοφιλίας της, η εφαρμογή έχει πέσει θύμα πειρατείας.

Ο Παπανδριόπουλος ξεκίνησε την έρευνα και την ανάπτυξη της εφαρμογής SnappyCam Pro πριν από περίπου δυόμιση χρόνια.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στην εταιρεία ASSIA του «πατέρα του DSL» John Cioffi, όπου ασχολήθηκε με την ανεύρεση τρόπων για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης στο δίκτυο DSL, ενώ δημιούργησε και έναν αλγόριθμό για τη μείωση των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών που επιβραδύνουν τις συνδέσεις ADSL.

Κατάφερε να κατοχυρώσει τη διδακτορική του εργασία στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και την πούλησε στην Ericsson με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου έναντι αγνώστου ποσού.

Όταν πήρε την άδεια να εγκατασταθεί μόνιμα στις ΗΠΑ, εγκατέλειψε την ASSIA και μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου διαμένει σήμερα, ιδρύοντας τη δική του εταιρεία με την επωνυμία SnappyLabs.

Ο Παπανδριόπουλος άρχισε να στρέφει την προσοχή του στη βελτιστοποίηση της κάμερας του iPhone, καθώς ανακάλυψε πως δεν χρησιμοποιείται στο έπακρο των δυνατοτήτων της από την Apple και τους developers που αναπτύσσουν σχετικές εφαρμογές.

Έτσι λοιπόν δημιούργησε την εφαρμογή SnappyCam Pro, η οποία μπορεί να τραβήξει 20 συνεχόμενες φωτογραφίες των 8 Megapixel σε ένα μόλις δευτερόλεπτο.

Ο ίδιος ελπίζει πως σύντομα θα είναι σε θέση να ενσωματώσει στην εφαρμογή και τη δυνατότητα διαμοιρασμού των φωτογραφιών στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα.

The Age

 

Τον πρώτο της υπολογιστή παρουσίασε η Google, ο οποίος αναμιγνύει χαρακτηριστικά ενός φορητού (laptop) και μιας ταμπλέτας (tablet). Το Chromebook Pixel διαθέτει οθόνη αφής 13 ιντσών, υψηλής ανάλυσης, και έχει βάρος περίπου ενάμισι κιλό.

Η οθόνη του Chromebook έρχεται να ανταγωνιστεί κυρίως την Apple και την οθόνη αφής Retina με την οποία έχει εφοδιάσει τα πιο πρόσφατα μοντέλα της MacBook, ενώ και τα τελευταία Windows 8 της Microsoft παρέχουν δυνατότητες αφής στις οθόνες. 
 
Ο υπολογιστής «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Chrome ΟS της Google και έχει σχεδιαστεί από την ίδια, ενώ θα συναρμολογείται από τρίτους υπεργολάβους στην Ταϊβάν για λογαριασμό της. Η «καρδιά» του μηχανήματος είναι ο ισχυρός επεξεργαστής Sandy Bridge i5 της Intel, ενώ έχει μνήμη 32 ή 64 GB και τη δυνατότητα γρήγορης ασύρματης σύνδεσης τέταρτης γενιάς (4G).
 
«Το Chromebook έχει την υψηλότερη πυκνότητα εικονοστοιχείων (pixel) -239 ανά ίντσα ή 4,3 εκατ. συνολικά- από κάθε άλλη οθόνη φορητού υπολογιστή στην αγορά σήμερα», ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία. 
 
Ο πρώτος φορητός υπολογιστής με λειτουργικό σύστημα Chrome είχε κατασκευαστεί από την κορεατική Samsung το 2010, ενώ οι επόμενοι από άλλες εταιρίες (Lenovo, Acer, HP). Κανένα όμως από αυτά δεν κατάφερε να εκτοπίσει τα ανταγωνιστικά μοντέλα που έχουν λειτουργικό σύστημα Windows ή MacOS. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπολογιστές με λειτουργικό Chrome, αν και διαθέτουν δικό τους σκληρό δίσκο, αντί να εγκαθιστούν το λογισμικό τους στο ίδιο το μηχάνημα, αποθηκεύουν τους φακέλους τους στο «νέφος» (cloud computing). Η Google προσφέρει 1 ΤΒ δωρεάν χώρο σε online σκληρό δίσκο για κάθε χρήστη επί τρία χρόνια, γεγονός που προσδίδει τεράστιες αποθηκευτικές δυνατότητες καθώς και μεγαλύτερη ασφάλεια από κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί ακόμα με την ιδέα και τη χρησιμότητα του «νέφους».
 
Οι πρώτοι Chromebook Pixel κυκλοφόρησαν ήδη στις ΗΠΑ και τη Βρετανία με τιμή από 1.300 δολάρια (περίπου 980 ευρώ). 
 
Ακόμα, η Google έκανε γνωστό ότι σε τρεις μήνες θα κυκλοφορήσει το ειδικό λογισμικό QuickOffice, για να διευκολύνει τον χειρισμό των αρχείων Word και Excel από τους χρήστες που έχουν συνηθίσει στα Windows. Όσον αφορά τα «έξυπνα» κινητά και τις ταμπλέτες, η εταιρία ξεκαθάρισε ότι παραμένει πιστή στο λογισμικό της Android.

Ερευνα του Ινστιτούτου Pew έδειξε ότι τα δύο τρίτα των χρηστών του Facebook επέλεξαν-για διαφορετικούς λόγους- να μην χρησιμοποιήσουν το λογαριασμό τους για εβδομάδες, κάνοντας μια «μίνι-αποτοξίνωση», αν και το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν φαίνεται να χάνει την επιρροή του.

Το 92% των ερωτηθέντων στην έρευνα του Pew απάντησε ότι διατηρεί το προφίλ του στο Facebook και τα δύο τρίτα αναφέρουν ότι το μέσο διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στη ζωή τους όσο και πριν από ένα χρόνο. 

Ωστόσο, το 61% των χρηστών δήλωσε ότι έκανε ένα διάλειμμα και για αρκετές εβδομάδες ή και περισσότερο χρονικό διάστημα έμεινε εκτός Facebook. Το 20% των ενηλίκων απάντησαν ότι πλέον δεν  χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δίκτυο ενώ το 8%- που είναι εκτός Facebook αυτή την περίοδο- λέει ότι επιθυμεί κάποια στιγμή να επιστρέψει.
 
Στο ερώτημα γιατί έμειναν εκτός των προσωπικών τους λογαριασμών για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, οι περισσότεροι ανέφεραν ως βασική αιτία ότι ήταν πολύ απασχολημένοι και δεν είχαν αρκετό χρόνο για να μπαίνουν στο Facebook.
 
Άλλοι δήλωσαν ότι χάνουν το ενδιαφέρον τους για το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι βίωσαν αρκετό κουτσομπολιό από τους διαδικτυακούς τους φίλους και ότι θέλουν να «αποτοξινωθούν» ή ότι απλώς περνούσαν πολύ χρόνο μέσα στο Facebook και χρειάζονται ένα διάλειμμα.

metro stathmos

Τις "πύλες" του στο Διαδίκτυο ανοίγει το Μετρό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχουν εγκατασταθεί στους κεντρικούς και τερματικούς σταθμούς συστήματα ασύρματου Ίντερνετ ώστε οι επιβάτες να μπορούν να σερφάρουν ακόμη και ταξιδεύοντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euronews, προχωρά παράλληλα η εγκατάσταση περίπου 1.000 "ευφυών" στάσεων λεωφορείων και τρόλεϊ στην Αθήνα, που θα παρέχουν τη δυνατότητα να πληροφορούνται ψηφιακά για τα δρομολόγια, μέσα από οθόνες αλλά και από το κινητό και το λάπτοπ τους.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι εντός του Ιουλίου το υπουργείο Υποδομών θα δεχτεί δεσμευτικές προσφορές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που θα επιστρατευτεί στη μάχη κατά της λαθρεπιβίβασης.

Εγκαίνια στη νέα υπηρεσία email έκανε η Microsoft. Το νέο Outlook.com εγκαινιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά και σύντομα θα δώσει τη θέση του στο Hotmail.com.

Η Microsoft είχε ήδη ανακοινώσει την αλλαγή από το hotmail στο outlook που σταδιακά πραγματοποιείται. Οι χρήστες δεν χρειάζεται προς το παρόν να αλλάξουν διεύθυνση email από hotmail σε outlook. Προς το παρόν παραμένουν όλα ως έχουν μέχρι νεότερη ανακοίνωση της Microsoft.

Η αλλαγή του Hotmail σε Outlook είναι η πρώτη από τις δύο σημαντικές αλλαγές που έχει προγραμματίσει η Microsoft. Η άλλη είναι η αλλαγή του MSN Messenger σε Skype. Το νέο Outlook κέρδισε αμέσως το ενδιαφέρον των χρηστών καθώς μέσα σε μόλις 6 ώρες από την ανακοίνωσή του είχαν εγγραφεί πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες.

Η Microsoft ανακοίνωσε την μεγάλη επιτυχία του νέου Outlook.com μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter. Πολλοί χρήστες έσπευσαν να εγγραφούν χρησιμοποιώντας τη νέα υπηρεσία δημιουργώντας ένα καινούργιο email με την κατάληξη @outlook.com.

Το hotmail χρησιμοποιείται ευρέως από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο καθώς λειτουργεί τα 10 τελευταία χρόνια και είναι ένα από τα πιο διάσημα δωρεάν email του διαδικτύου.

Η νέα υπηρεσία της Microsoft θα ενσωματώνει το Skype και θα αποτελεί έναν νέο ανταγωνιστή στο Gmail της Google που σήμερα διαθέτει το Google Talk που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών.

Σήμερα το δημοφιλέστερο email είναι αυτό της Google με 425 εκατομμύρια χρήστες ενώ ακολουθεί αυτό της Microsoft (hotmail) με 350 εκατομμύρια νέους χρήστες.

Πριν από αρκετά χρόνια μάθαμε έναν ιστότοπο. Αυτός ήταν η GOOGLE… Δειλά δειλά μάθαμε τη λέξη “googlάρω” και σήμερα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημά μας.

Αρκεί ένα κλικ για να πάρουμε μια τεράστια γκάμα απαντήσεων για να επιλέξουμε τη σωστή! 

Που και πώς γίνονται όλα αυτά; Τι είδους μηχανισμός είναι αυτός που ενεργοποιείται όταν εμείς πληκτρολογούμε την ερώτησή μας!

Ο θαυμαστός κόσμος της Google απλώνεται σε 5 πολιτείες με την ναυαρχίδα της ιστοσελίδας στην Αιόβα δίπλα στον ποταμό Κολούμπια! Εκεί σε μία έκταση 40.000 τ.μ. χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται για να έχουμε τις απαντήσεις στην οθόνη μας.

Όμως η Γεωργία (των ΗΠΑ) το Όρεγκον, η Οκλαχόμα αλλά και η Νότια Καρολίνα φιλοξενούν ένα από τα κομμάτια που στήνουν το πάζλ που ακούει στο όνομα Google.

Σε κτιριακές εγκαταστάσεις μεγαλύτερες από 200.000 τ.μ. συνωστίζονται, καλώδια, servers, control rooms, backup rooms, αλλά και οπτικές ίνες που τρέχουν την πληροφορία στην οθόνη του υπολογιστή σας με ταχύτητα 200.000 μεγαλύτερη από το internet που διαθέτετε σπίτι σας, αλλά και δεξαμενές με 900.000 λίτρα νερό για να μπορούν να ψύχουν αυτούς τους γιγαντιαίους επεξεργαστές

Απολαύστε τις φωτογραφίες 

 

on  air