Την 2α Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, η εναρκτήρια συνεδρίαση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των οντοτήτων της κοινοπραξίας -με συντονιστή (Coordinator) την εγχώρια εταιρεία «Intracom Defense Electronics – IDE»-, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ, που αφορά στη διαδικασία κατάρτισης της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ καιτης επικεφαλής εταιρείας της κοινοπραξίας για την υλοποίηση του προγράμματος «Low Observable Tactical Unmanned Air System – LOTUS», για τη σχεδίαση και κατασκευή πρωτότυπου, καινοτόμου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους για αποστολές επιτήρησης σε τακτικό επίπεδο.

Τη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης αναγνωρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην 8η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, που δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στη δημοσιότητα. 

Την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον κεντρικό δήμο, ανακοινώνει η Cisco.

To Facebook έχει μια νέα μορφή εδώ και μερικούς μήνες σε όλο τον κόσμο, η οποία μάλιστα αναμένεται να γίνει σύντομα υποχρεωτική παρότι ως τώρα δινόταν σε όλους η δυνατότητα να επιστρέψουν στην παλιά εμφάνιση αν το επιθυμούσαν.

Μεγάλη άμεση επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, της οποίας η προστιθέμενη αξία αναμένεται να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, θα ανακοινώσουν τη Δευτέρα από το Μουσείο της Ακρόπολης ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Μπραντ Σμιθ.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο σχέδιο νόμου για τον «Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης», που -μεταξύ άλλων- φέρνει στις ζωές μας και τον νέο Προσωπικό Αριθμό κάθε πολίτη για τις συναλλαγές με το Δημόσιο.

Μια αναδιπλούμενη δομή που μπορεί να λειτουργήσει ως κεραία επικοινωνιών για μικρούς δορυφόρους θα αναπτύξει κοινοπραξία εταίρων για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Συγκεκριμένα, η ESA ανέθεσε, στις αρχές Ιουνίου, σε ελληνική κοινοπραξία με επικεφαλής την εταιρία Adamant Composites, την ανάπτυξη του έργου με την ονομασία DELHILA (DEpLoyable HIgh gain antenna structure for smalL spAcecraft science mission), που αφορά την ανάπτυξη τεχνολογίας για την παγκόσμια διαστημική αγορά.

Περισσότερα Άρθρα...