fb

Παράνομη θα θεωρείται πιθανόν από το τέλος αυτής της εβδομάδας η πρόσβαση παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, στις χώρες της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Όπως αναφέρεται, θα πρέπει να υπάρχει η ρητή συγκατάθεση των γονέων, προκειμένου τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση βασίζεται στο αποτέλεσμα ψηφοφορίας της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την αύξηση του ορίου της «επιτρεπόμενης ψηφιακής ηλικίας» από τα 13 στα 16 έτη.

«Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων παιδιών ηλικίας μικρότερης των 16 ετών, θα πρέπει να είναι νόμιμη μόνο εάν -και στο βαθμό που αυτή απαιτείται- υπάρχει συγκατάθεση ή άδεια από τον κηδεμόνα του παιδιού», αναφέρεται σε μια πρόσφατη τροποποίηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων.

Στην ουσία αυτό που προβλέπει η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι ότι οι διαδικτυακές εταιρείες που θέλουν να απευθύνονται σε οποιονδήποτε χρήστη κάτω των 16 ετών θα πρέπει να έχουν πάρει πρώτα την άδεια των γονέων τους.

Ειδικοί στη διαδικτυακή ασφάλεια υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο πιθανόν να κάνει τα παιδιά πιο ευάλωτα και όχι απαραίτητα ασφαλέστερα από κινδύνους που ελλοχεύουν στο Internet.

Σε ανοικτή επιστολή που απέστειλαν στην επιτροπή, ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αλλαγή του ορίου ηλικίας «θα στερούσε από τους νέους, εκπαιδευτικές και κοινωνικές ευκαιρίες, ενώ παράλληλα δεν θα παρείχε μεγαλύτερη προστασία».

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, πολλά είναι τα παιδιά ηλικίας ακόμα και κάτω των 13 ετών που χρησιμοποιούν το Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με ή χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους, οπότε είναι απορίας άξιο εάν η αύξηση του ορίου ηλικίας θα κάνει οποιαδήποτε διαφορά.


 

li

Το Wi-fi πεθαίνει, ζήτω το Li-Fi. Ερχεται και είναι 100 φορές ταχύτερο. Η νέα ασύρματη τεχνολογία προκαλεί ίλιγγο με τις επιδόσεις αλλά και τις καινοτομίες της.

Το Li-Fi (Light-Fidelity) μεταδίδει δεδομένα χρησιμοποιώντας φως από LED και αυτή την στιγμή δοκιμάζεται σε γραφεία και σε βιομηχανικό περιβάλλον, στο Ταλίν της Εσθονίας, όπως γράφει το iefimerida.gr.

Αυτό το νέο ασύρματο σύστημα κατάφερε να πιάσει ασύλληπτες ταχύτητες της τάξης των 224 gigabits ανά δευτερόλεπτο (σε εργαστηριακές δοκιμές) και έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στην χρήση του διαδικτύου.

Ωστόσο, η ταχύτητα δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα του Li-Fi.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία VLC (Visible Light Communication) μεταξύ 400 και 800 TeraHertz και μεταδίδει μηνύματα σε δυαδικό κώδικα.

Το ορατό φως δεν μπορεί να περάσει βέβαια μέσα από τοίχους, γεγονός όμως που καθιστά το Li-Fi πολύ πιο ασφαλές σύστημα και λιγότερο ευαίσθητο σε παρεμβολές.

Πάντως, ενώ το Li-Fi παρότι δείχνει πολλά υποσχόμενο, δεν θα αντικαταστήσει εντελώς το Wi-Fi – τουλάχιστον όχι σύντομα.

Αντ’ αυτού, οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να αναβαθμίσουν τις συσκευές με μπαταρία Li-Fi για να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν και τα δύο ασύρματα συστήματα, ώστε να συνεργάζονται μεταξύ τους για τη βέλτιστη ταχύτητα και ασφάλεια.

Πώς λειτουργεί

Το Li-Fi έχει ανακαλυφθεί από το 2011 από τον καθηγητή Harald Haas του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, στη Σκωτία. Οπως κατέδειξε ο Haas θα μπορούσε να μεταφέρει περισσότερα δεδομένα με μόνο το φως ενός LED.

Το σύστημα λειτουργεί με αντίστοιχο τρόπο με τον παραδοσιακό κώδικα σημάτων Μορς, χρησιμοποιώντας ορατό φως (VLC) αλλά το οποίο λειτουργεί σε ταχύτητες οι οποίες είναι πολύ υψηλές για να γίνουν αισθητές από το ανθρώπινο μάτι.

Η τεχνολογία Li-Fi χρησιμοποιεί φως σε συχνότητες μεταξύ 400 και 800 THz και μεταδίδει μηνύματα μέσω δυαδικό κώδικα, οι οποίες δίνουν ταχύτητες αρκετά γρήγορες ώστε για να κατεβάζετε 18 ταινίες του 1,5 GB η καθεμιά, κάθε δευτερόλεπτο.

 

fb

Εκπρόσωπος του Facebook ενημερώνει με ανάρτησή του το κοινό ότι πρόκειται να κάνει τροποποιήσεις στην πολιτική χρήσης πραγματικών ονομάτων, αλλάζοντας τους αυστηρούς κανόνες που την διέπουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπεύθυνου ασφαλείας προσωπικών δεδομένων του Facebook, Αλεξ Σούλτς, το κοινωνικό δίκτυο πρόκειται να προβεί σε δύο αλλαγές αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Αλλαγές, για τις οποίες έπαιξε καθοριστικό ρόλο ανοιχτή επιστολή που συνυπέγραψαν και απήυθυναν στο κοινωνικό δίκτυο ακτιβιστικές και LGBT οργανώσεις στις αρχές Οκτώβρη, όπου κριτικάρουν την πολιτική ως ατελή, επικαλούμενες την εκμετάλλευσή της από trolls για online παρενοχλήσεις.

Οι αλλαγές πρόκειται να δίνουν περισσότερο χώρο στο άτομο που θέλει να υπογράφει με ψευδώνυμο ώστε να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί ή δεν δύναται να καταχωρήσει το πραγματικό του ονοματεπώνυμο -κάτι που θα βοηθήσει τους υπεύθυνους του Facebook να έχουν μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης- ενώ θα απαιτούν περισσότερες εξηγήσεις κι από όσους επικαλούνται την πολιτική για να κάνουν αναφορά σε κάποιο προφίλ με ψευδώνυμο.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω πολιτική χρήσης πραγματικού ονόματος, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πέρυσι, όταν αρκετά άτομα από την τρανς κοινότητα που χρησιμοποιούσαν στο προφίλ τους στο FB το καλλιτεχνικό τους ψευδώνυμο, αλλά και μέλη ινδιάνικων φυλών της Αμερικής είδαν τους λογαριασμούς τους να παγώνουν και να διαγράφονται από το κοινωνικό δίκτυο.

atm analipsi

Ελληνική, δωρεάν εφαρμογή βρίσκει τα πλησιέστερα (και γεμάτα) ATM και μάλιστα μπορείτε να δείτε και εάν έχουν 20ευρα ή 50ευρα.

Φαίνεται ότι οι εξελίξεις των τελευταίων δύο εβδομάδων με αποκορύφωμα τα Capital Controls, αντί να λειτουργήσουν αποκαρδιωτικά έδωσαν έναυσμα για τη δημιουργία μιας πολύ χρήσιμης εφαρμογής, στους τρεις νέους επιχειρηματίες που απαρτίζουν την ελληνική startup,Funkytaps.       

Η δωρεάν εφαρμογή για Android, Βρες ΑΤΜ, βασίζεται στο feedback του κόσμου που επισκέπτεται τα ATM και βοηθάει τους χρήστες να εντοπίσουν τα κοντινότερα σε αυτούς μηχανήματα, με βάση την γεωγραφική τους θέση, που διαθέτουν χρήματα.       

Μάλιστα, η εφαρμογή πάει ένα βήμα παρακάτω αφού με βάση τις πληροφορίες των χρηστών της, που ανανεώνονται συνέχεια ώστε να εξασφαλίζεται η εγκυρότητά τους, μπορεί να ενημερώσει το κοινό εάν το κοντινότερο σε αυτούς (γεμάτο) ΑΤΜ διαθέτει 20ευρα ή μόνο 50ευρα. 

Μην ξεχάσετε, εάν χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή να δώσετε κι εσείς πληροφορίες για το εάν το ATM που εντοπίσατε διαθέτει χρήματα, και αν ναι, τις αξίες των χαρτονομισμάτων που περιέχει.   

Σημαντικό: Για να λειτουργήσει πλήρως η εφαρμογή θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο το Location Services του smartphone ώστε να μπορεί να εντοπίζει τα κοντινότερα ΑΤΜ σε εσάς.   Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από ΕΔΩ

fb

Το Facebook γενήθηκε για να σε φέρει πιο κοντά στους ανθρώπους. Αυτό τουλάχισον ευαγγελίζεται το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, με ιδρυτή τον Μάρκ Ζούκεμπεργκ.

Εκτός όμως από τη σύνδεση με όλους αυτούς τους γνωστούς και άγνωστους ανθρώπους του διαδικτύου, το Facebook μπορεί να γίνειεξαιρετικά ενοχλητικό αφού επιτρέπει στους φίλους σας νασπαμάρουν προσκαλώντας σας να εγκαταστήσετε ενοχλητικές εφαρμογές παιχνιδιών, να σας βλέπουν όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ώστε να μπορούν να σας παρενοχλήσουν, ενώ σας στέλνειbugs για να μην ξεχάσετε τα γενέθλια του παλιού συναδέλφου σας ακόμα κι αν έχετε να τον δείτε τρία χρόνια.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας τρόπος να απαλλαγείτε από όσα σας ενοχλούν στο Facebook μια και καλή και να το κάνετε αυτό που πραγματικά πρέπει να είναι: Ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους περισσότερους από εμάς, διαφωτιστικό, αστείο και ενδιαφέρον.

Απενεργοποιήστε ό,τι μισείτε

Πρόσκληση για εγκατάσταση εφαρμογών.

Οι προσκλήσεις για την εγκατάσταση εφαρμογών ή  συμμετοχής σε παιχνίδια είναι το Νο 1 πιο απογοητευτικό χαρακτηριστικό του Facebook. Ήρθε η ώρα να βάλετε τέλος στον εφιάλτη.

Ανοίξτε τα Settings σας στο Facebook και κάντε κλικ στην καρτέλα"Blocking" στην αριστερή μπάρα. Υπό τον τίτλο Block app Invites, πληκτρολογήστε το όνομα ή τα ονόματα των φίλων που σας βομβαρδίζουν με εφαρμογές. Το να γελάτε χαιρέκακα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι εντελώς προεραιτικό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια σελίδα λίγο πιο κάτω για να αποκλείσετε συγκεκριμένες εφαρμογές παιχνιδιών (Αντίο Candy Crash!)

Χρόνια πολλά σε κανέναν!

Είναι τα γενέθλιά σου; Κανείς δεν νοιάζεται. Εντάξει, αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν πιθανώς λίγοι άνθρωποι που νοιάζονται για σένα, αλλά αυτοί γνωρίζουν έτσι κι αλλιώς ότι έχεις γενέθλια. Δυστυχώς, η πλειοψηφία των χρηστών του Facebook βλέπει ειδοποιήσεις γενεθλίων ανθρώπων που ουδεμία σχέση έχει μαζί τους. Πώς θα απαλλαγείς;

Από τα Settings, κάντε κλικ στην καρτέλα Νοtifications. Πατώντας το κουμπί Facebook, θα εμφανιστεί το Birthdays και δίπλα ένα τέλειοON-OFF. Πάτησε το OFF και πάμε να σβήσουμε τα κεράκια σου.

Σκότωσε το chat

Η δυνατότητα συνομιλίας στο Facebook είναι απίστευτα βολική, αλλά είναι και μία ανοιχτή πρόσκληση για τους ενοχλητικούς αγνώστους ή γνωστούς, με τους οποίους βαριέσαι φρικτά να μιλήσεις. Αποφύγετε άβολες στιγμές όπως αυτή.

Στην κάτω δεξιά πλευρά της σελίδας, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τογρανάζι και επιλέξτε το Advanced Settings. Τώρα έχετε την επιλογή είτε να επιλέξετε τους φίλους με τους οποίους θα συνομιλείτε, ή να αποκλείσετε συγκεκριμένους χρήστες να βλέπουν ότι είστε συνδεδεμένοι στο Internet.

Το unfollow είναι φίλος

Μπορείτε να σταματήσετε την εισβολή των ενοχλητικών ποστ, από φίλους στο Timeline σας. Αρκουδάκια και Quotes είναι πολύ παρωχημένα για να τα βλέπετε να περνούν από μπροστά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το βελάκι πάνω δεξιά στο ποστ και να επιλέξετε το Unfollow.

Ξε-tag-αριστείτε

Σε κάνουν tag σε παλιές φρικτές φωτογραφίες; Εξαφάνισέ το τώρα. Πήγαινε στο Settings, και μετά Timeline και tagging. Αν θέλετε να δείτε από ποιους και πού σας έχετε επισημανθεί με tag πριν αυτό εμφανιστεί δημόσια, σιγουρευτείτε ότι επιλέξατε το "On".

fanaraia xronometrisi

Τα νέα φανάρια με σύστημα χρονομέτρησης λειτουργούν ;ήδη στην Αθήνα και αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες πόλεις της Αττικής.

Οι χρονομετρητές δείχνουν τον εναπομείναντα χρόνο για να αλλάξει ο φωτεινός σηματοδότης για τους πεζούς, από κόκκινο σε πράσινο και αντίστροφα.

Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις και η εφαρμογή του στην Αττική αναμένεται να συμβάλει στηνασφαλέστερη διάβαση των πεζών από τα συγκεκριμένα σημεία.

skype

Αναστάτωση στους χρήστες του Skype έχει προκαλέσει ένα glitch (σφάλμα), το οποίο μόλις ενεργοποιηθεί κλείνει αυτόματα την δημοφιλή υπηρεσία διαδικτυακής επικοινωνίας μη επιτρέποντας τη χρήση της στα περισσότερα συστήματα υπολογιστών.

Πληθώρα χρηστών που χρησιμοποιούν συστήματα με λειτουργικό Windows, iOS ή Android ανέφεραν ότι έλαβαν ένα μήνυμα από άγνωστο αποστολέα το οποίο περιείχε 8 συγκεκριμένους χαρακτήρες, «http://:» (χωρίς τα αποσιωπητικά), περίπου την αρχή δηλαδή ενός URL.

Το μήνυμα αυτό προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας της εφαρμογής του Skype. Όταν προσπάθησαν να ανοίξουν και πάλι την εφαρμογή δεν τα κατάφεραν, αφού το glitch «κλείδωνε» το λογαριασμό τους.

Το πρόβλημα ανέφεραν χρήστες στα φόρουμ υποστήριξης της κοινότητας του Skype. Σύμφωνα με την εταιρεία VentureBeat, η διαγραφή του ιστορικού των γραπτών συνομιλιών από το Skype ήταν ένας αναποτελεσματικός τρόπος διόρθωσης του σφάλματος, καθώς η υπηρεσία κατεβάζει αυτόματα το ιστορικό μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος, προκαλώντας και πάλι τη διακοπή της λειτουργίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό περιοδικό τεχνολογίας PC World, η «εταιρεία είναι ενήμερη σχετικά με το πρόβλημα και εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος», δήλωσε μέσω email εκπρόσωπος του Skype. Πέραν αυτής της ανακοίνωσης, η εταιρεία δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με κάποιο πιθανό χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο θα γίνει διαθέσιμο το διορθωτικό.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η μόνη λύση, αν και προσωρινή, είναι οι χρήστες να κάνουν υποβάθμιση της εφαρμογής και να εγκαταστήσουν στα συστήματά τους την έκδοση 6 του Skype.

nooz

Περισσότερα Άρθρα...