Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την προσδοκία του οίκου αξιολόγησης για ταχεία βελτίωση της οικονομικής και δημοσιονομικής απόδοσης της Ελλάδας

Τα μέτρα στήριξης του 2021 αναμένεται να υπερβούν τα 14 δισεκατομμύρια – ποσό διπλάσιο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού- όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προαναγγέλλοντας παράλληλα και νέα μέτρα για τον Απρίλιο.

Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στις BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan and Εθνική Τράπεζα να τρέξουν την έκδοση 30ετους ομολόγου.

Με φόντο τις συνέπειες της πανδημίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι η παρούσα κρίση είναι χειρότερη από την τελευταία οικονομική κρίση του 2008. Κλειστά καταστήματα, λουκέτα και χιλιάδες «ενοικιάζεται» επισκιάζουν την καθημερινότητά μας. Ποιο όμως είναι το άμεσο σχέδιο της κυβέρνησης; Οι απαντήσεις αναμένεται να δοθούν την προσεχή Πέμπτη…

Έκλεισε στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης (17/3) το βιβλίο προσφορών για το ελληνικό 30ετές ομόλογο, το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών και οι προσφορές άγγιξαν τα 20 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο κινείται κοντά στο 1,8%.

Νέα μέτρα οικονομικής στήριξης ανακοίνωσε με μήνυμά του προς του πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα μέτρα αυτά αφορούν ρυθμίσεις σε έξι πεδία και, όπως τόνισε, θα ανακουφίσουν περισσότερες από 500.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εκατομμύρια εργαζόμενους.

Στα 2,4 δις. ευρώ μηνιαίως εκτιμάται ότι το κόστος που έχουν στην οικονομία τα περιοριστικά μέτρα. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ, το κόστος των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες κοστίζουν 200 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Σε αυτό το ποσό προστίθενται τα 500 εκατ. που ήταν το κόστος για τους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Περισσότερα Άρθρα...