Πλήρη απαλλαγή ενοικίων για τις κλειστές επιχειρήσεις και τον Μάρτιο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους επαγγελματίες της εστίασης.

Προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών να στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Κάλυψη δαπανών έως και 90% και 750 εκατ. ευρώ επιστρεπτέα προκαταβολή. 

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch επιβεβαίωσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα 'BB' με σταθερές προοπτικές.

Aπό τους επιχειρηματίες της εστίασης ακούγεται κραυγή αγωνίας. Εκπρόσωποι του κλάδου δεν κρύβουν την αγωνία τους ότι ένα μέρος των επιχειρήσεων τους δεν θα επανέλθει μετά την καραντίνα, ειδικά στην Αττική.

Ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε σήμερα για τις εκδόσεις ομολόγων από την Αυστρία και την Ελλάδα, οι οποίες ακολούθησαν μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης που προχώρησαν σε κοινοπρακτικές εκδόσεις χρέους νωρίτερα τον Ιανουάριο.

Σε νέα πρόωρη αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 3,6 δισ. ευρώ περίπου θα προχωρήσει η Ελλάδα μέσα στο επόμενο διάστημα.

«Η πανδημία ως ευκαιρία. Πώς η Αθήνα προτίθεται να αξιοποιήσει τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει σε διαδικτυακό της άρθρο η γερμανική εφημερίδαHandelsblattμε τίτλο «Βροχή δισ. στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού».

Περισσότερα Άρθρα...