Τα πλήγματα που δέχθηκε η οικονομία από την πανδημία και τα lockdown καταγράφονται στον νέο προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. 

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από B1 σε Ba3, με σταθερές προοπτικές αναβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Ξεπέρασε το φράγμα των 14 δισ. ευρώ η ζήτηση για το 15ετες ομόλογο από τη στιγμή που άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του περασμένου Ιανουαρίου. Το επιτόκιο έχει υποχωρήσει στο 1,22% ενώ στόχος είναι η άντληση 2 - 2,5 δισ. ευρώ.

Υψηλή ζήτηση εκδηλώνεται για την επανέκδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με τις προσφορές να ξεπερνούν στα 16 δισ. ευρώ.

Τα πρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το γενικευμένο απαγορευτικό (lockdown), παρουσίασε υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ύφεση 15,2% στο β’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς υπέστη η Ελληνική Οικονομία σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Στο 14% έφτασε η μείωση συγκριτικά με το α’ τρίμηνο. 

Στην επίτευξη συμφωνίας για τη σύσταση εταιρείας κοινής συμμετοχής με τον διακριτικό τίτλο "TowerCo", η οποία θα διαθέτει και θα διαχειρίζεται τον παθητικό εξοπλισμό των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας των Vodafone και Wind στην Ελλάδα κατέληξαν οι δύο τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι.

Περισσότερα Άρθρα...