ο Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε την κατάργηση της προσαύξησης του επιτοκίου για δάνειο του 2012, που αφορά στην περίοδο από την 1η Ιουνίου έως τις 17 Ιουνίου 2020 και αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση 103,64 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα.

Νέο πακέτο στήριξης ετοιμάζει η κυβέρνηση για να κινηθεί η αγορά. Τουρισμός, εστίαση, λιανεμπόριο στο επίκεντρο αλλά… όχι μόνο.

Με διθυραμβικά σχόλια υποδέχεται ο διεθνής Τύπος τη μεγάλη ζήτηση για το δεκαετές ελληνικό ομόλογο.

Να κάνει διαχειρίσιμη την ζημιά από τον κορωνοϊό θέλει το ΥΠ.ΟΙΚ, που συνεχίζει τον σχεδιασμό του για την μείωση φόρου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις 

Τέσσερις νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στο πλαίσιο της «Ωρας του πρωθυπουργού». 

Τα λεφτά είναι πολλά. Ακόμα κι αν υπάρξουν αλλαγές στο σχέδιο της Κομισιόν, ο συνδυασμός των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τα περίπου 19 δισ ευρώ από το επόμενο ΕΣΠΑ αποτελεί χρυσή ευκαιρία- ίσως την τελευταία- για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να κάνει το άλμα, με ένα “ελατήριο” 50 δισ ευρώ.

Η έκθεση της Κομισιόν για την 6η αξιολόγηση προβλέπει ύφεση 10% για την Ελλάδα και ανάβει το πράσινο φως για τα κέρδη ομολόγων ύψους 748 εκ ευρώ.

Περισσότερα Άρθρα...