Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει τον κίνδυνο ενός νέου Μνημονίου εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού εξέφρασε κατηγορηματικά ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι παρά την υψηλή ύφεση της φετινής χρονιάς η χώρα θα ανακάμψει δυναμικά το 2021. 

Χτες ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης της οικονομίας και τον εργαζομένων από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 7ετούς ομολόγου, με προσφορές που ξεπέρασαν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ και το επιτόκιο δανεισμού να κινείται στη ζώνη του 2%.

Πρόσβαση σε φθηνή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση άνω των 6 δισ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού αποκτά η Ελλάδα, στη βάση των χθεσινών αποφάσεων του Eurogroup.

Δεν είναι μυστικό ότι και στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχουν αναθεωρήσει επί τα χείρω τις αρχικές εκτιμήσεις για περιορισμένη ύφεση, ωστόσο το ΔΝΤ με βάση τα έως τώρα δεδομένα θεωρεί ότι η Ελλάδα θα πληγεί περισσότερο απ’ όλες τις χώρες στην Ευρωζώνη!

Η «επιτυχία» δεν ήρθε όμως εχθές από εκεί που την περίμεναν, δηλαδή την διακοπείσα  σύνοδο του EUROGROUP .

Περισσότερα Άρθρα...