Κατά 12 θέσεις βελτιώθηκε την διετία 2019-20 η κατάταξη της Ελλάδας στον διεθνή δείκτη ανταγωνιστικότητας (παγκόσμια επετηρίδα ανταγωνιστικότητας-World Competitiveness Yearbook), με βάση τα στοιχεία που εκδίδει σε ετήσια βάση το Institute for Management Development (IMD) της Ελβετίας.

Λίγο πριν τις 12:00 το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η επίσκεψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας όπου μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσιάζουν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» στο πλαίσιο του οποίου τα επόμενα χρόνια αναμένεται να φθάσουν στη χώρα μας 32 δισ. ευρώ που πρόκειταιθα αλλάξουν άρδην το παραγωγικό μοντέλο.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν λέει να σταματήσει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στο φετινό Roland Garros. Την Δευτέρα (7/6) πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη της στο Παρίσι και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της, σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Νέα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων αναμένεται να τρέξουν στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν να τρέχουν οι χρηματοδοτήσεις για τα 23 συνολικά εθνικά σχέδια ανάκαμψης που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του NextGenerationEU, ενώ η διαδικασία έγκρισης τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα δήλωσε η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του νέου Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών φυσικών προσώπων και μικρών επιχειρήσεων.

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι προσφορές για το νέο πενταετές ομόλογο, ξεπερνώντας πριν από λίγο τα επίπεδα των 20 δισ. ευρώ.

Περισσότερα Άρθρα...