Πρεμιέρα έκαναν σήμερα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια με το self test στο χέρι. Κοντά στα 3.000 τα θετικά τεστ σύμφωνα με πληροφορίες.

Επαναλειτουργία των φροντιστηρίων στις 10 Μαΐου για μαθητές της Γ’ Λυκείου που δίνουν Πανελλαδικές, αλλά και των ξένων γλωσσών για όσους δίνουν εξετάσεις εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Για τρόπο επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων στις 10 Μαΐου αλλά και τις Πανελλήνιες μίλησε το πρωί της Κυριακής η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Από σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου είναι διαθέσιμη η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self-tests και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Oι οδηγίες για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων όλης της χώρας από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, δίνει το Υπ. Παιδείας, ως προς την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.597 νέα κρούσματα κορωναϊού στη χώρα μας, με τους διασωληνωμένους ασθενείς να εμφανίζουν εκ νέου μείωση στους 797 και τους θανάτους, αντίθετα, να αυξάνονται σε σχέση με χθες, σε 86.

Επιστρέφουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου στα Λύκεια μαθητές και εκπαιδευτικοί, με τη Νίκη Κεραμέως να ξεκαθαρίζει ότι τα self test δεν αφορούν μόνο τα παιδιά και τους καθηγητές τους, αλλά και το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων (καθαριότητα, διοικητικοί υπάλληλοι). 

Περισσότερα Άρθρα...