Διοικητικό πρόστιμο, ύψους 647.000 ευρώ, επιβάλλεται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια.

Πλαφόν στις πωλήσεις διάφορων αλεύρων και ηλιέλαιου έχουν βάλει μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με στόχο να μην υπάρξουν προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς. Το μέτρο έχει προληπτικό χαρακτήρα και μέχρι στιγμής αφορά για αγορές από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των σούπερ μάρκετ.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε τρόφιμα » έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «κουλουράκια ΚΑΝΕΛΑΣ» με την επωνυμία ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ, των 400 gr, με ημερομηνία παραγωγής 18.11.2021, ημερομηνία λήξης 18.05.2022 και αριθμό παρτίδας 142 που παράγεται από τον ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΤΕΛΕΟΥ με έδρα τον Πτελεό Μαγνησίας.

H Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε τρόφιμα » έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία «Κουλουράκια με μούστο» με την επωνυμία ΜΙΤΖΕΛΑ των 400 gr, με ημερομηνία λήξης 22.05.2022, που παράγεται από την επιχείρηση ΚΑΟΥΝΑΣ Α.Ε., με έδρα την Αμαλιάπολη Αλμυρού.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία προϊόντος με στοιχεία: «ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, Mama Mia, παρασκεύασμα από σύγκοπτο κρέας κοτόπουλου κατεψυγμένο», με την εμπορική ονομασία «ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, Mama Mia». 

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των προϊόντων VEGA HONEY & VIAZENE BLU.

Περισσότερα Άρθρα...