Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, που συνυπογράφηκε από τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών, εγκρίθηκε η σύναψη 1.364 συμβάσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τις ανάγκες των "Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους".

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους ΟΤΑ και οι θέσεις αφορούν πτυχιούχους φυσικής αγωγής.

Θα ακολουθήσει η δημοσίευση της σχετικής απόφασης σε ΦΕΚ και η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων ανά την Ελλάδα.
 

Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ και αναρτήθηκε στους δικτυακούς τόπους του (asep.gr) και του ΟΑΕΔ (oaed.gr) η Δημόσια Πρόσκληση για την απασχόληση 10.000 ανέργων ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Προώθηση της Απασχόλησης Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα».

Όπως επισημαίνει η αρχή, οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανωτέρω διαδικασία πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τις 26 Σεπτεμβρίου 2013 έως και τις 11 Οκτωβρίου 2013 την ειδική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ», η οποία είναι αναρτημένη στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Προστίθεται δε ότι η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των κατά τόπους Κ.Ε.Π., στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Τον δρόμο προς την αγορά εργασίας ανοίγει ο ΟΑΕΔ για 30.000 ανέργους απόφοιτους λυκείου και πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ, προσφέροντας εργασία σε ισάριθμες θέσεις του Δημοσίου σε ολόκληρη την Ελλάδα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα αξιολογηθούν με βάση τη διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση

Όσοι επιλεγούν θα εργαστούν σε ασφαλιστικά ταμεία, σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών, σε σωφρονιστικά καταστήματα και στον ΕΟΠΥΥ.

Οι συμβάσεις τους θα είναι πεντάμηνες -χωρίς ελπίδα να ανανεωθούν ή να παραταθούν-, ενώ οι μηνιαίες απολαβές θα κυμαίνονται στα 490 ευρώ καθαρά για όσους είναι άνω των 25 ετών και στα 427 ευρώ καθαρά για τους νέους κάτω των 25 ετών, με ιτς ασφαλιστικές εισφορές καλυμμένες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", όσοι επιλεγούν θα εργαστούν:

Σύνολο: 31.881

Θέσεις ανά περιφέρεια

Αττική: 8.296
Πελοπόννησος: 1843
Δυτική Ελλάδα: 2.460
Στερεά Ελλάδα: 2.539
Ιόνια Νησιά: 1.114
Θεσσαλία: 1.958
Ήπειρος: 2.042
Δυτική Μακεδονία: 1.342
Κεντρική Μακεδονία: 3.675
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: 2.315
Βόρειο Αιγαίο: 748
Νότιο Αιγαίο: 1.548
Κρήτη: 2001

Οι ειδικότητες που επιλέγονται είναι οι ακόλουθες:

-Αγρονόμοι, Τοπογράφοι, Γεωπόνοι
-Επαγγέλματα Υγείας-Πρόνοιας (Νοσηλευτές, Οδοντίατροι, Γιατροί, Βρεφοκόμου, Ψυχολόγοι)
-Μηχανολόγοι, Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι
-Αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί
-Χημικοί, Μηχανικοί Πληροφορικής και Δικτύων
-Πληροφορικής, Μηχανικών Η/Υ
-Εργοδηγοί
-Βοηθητικό προσωπικό
-Γενικών καθηκόντων
-Γεωλόγων, δασοπόνων, γεωτεχνικών
-Αποθηκάριοι
-Νομικοί και πολιτικών επιστημών
-Κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι
-Κλητήρες
-Παιδαγωγοί, φροντιστές
-Γραφίστες
-Κτηνίατροι
-Διοικητικού, οικονομικού, λογιστικού, γραμματείς
-Μεταφραστές, διερμηνείς
-Βιβλιοθηκονόμοι, τουριστικών επαγγελμάτων, στατιστική

Οι μηνιαίες απολαβές όσων επιλεγούν θα κυμαίνονται στα 490 ευρώ καθαρά για όσους είναι άνω των 25 ετών και στα 427 ευρώ καθαρά για τους νέους κάτω των 25 ετών, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές τους θα είναι καλυμμένες.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)

news123

Πρόσκληση προς Υπουργεία και φορείς του Δημοσίου για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Aφορούν στην χρηματοδότηση πεντάμηνης απασχόλησης για 30.000 ανέργους σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες, και την πρόσκληση υπέγραψε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Παράλληλα, με την απασχόληση των ανέργων, ενισχύονται σημαντικά υπηρεσίες του δημοσίου, προκειμένου να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

Προτεραιότητα θα δοθεί στην υποστήριξη λειτουργίας των ΚΕΠ, στην βελτίωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης και στην ενίσχυση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο την επίσπευση των χρόνων απονομής συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό των 216.000.000 ευρώ του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διαθέτει εκατόν πέντε εκατομμύρια (105.000.000) Ευρώ ενώ ο αριθμός των ωφελούμενων ανέργων ανέρχεται σε 30.000.

«Πρόκειται για την υλοποίηση ενός μεγάλου Προγράμματος, αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών υπουργείων, με στόχο την στήριξη των ανέργων και, ταυτόχρονα, την ενίσχυση του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Με αίσθημα ευθύνης, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνέβαλλε σε αυτήν την προσπάθεια διαθέτοντας το 50% της συνολικής χρηματοδότησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και αξιοποιώντας κάθε δυνατό πόρο» δήλωσε η Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου. 

 

Από μεθαύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ 10.000 άνεργοι, οι οποίοι θα επιλεγούν για κοινωφελή εργασίας σε δήμους και περιφέρειες με συμβάσεις 5 μηνών.

Οι 8.826 θέσεις θα καλυφθούν σε δήμους και οι λοιπές 1.174 σε περιφέρειες από άνεργους κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Πέραν της διάρκειας της ανεργίας, κριτήριο επιλογής είναι το εισόδημα του 2013 που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ (ατομικό-οικογενειακό) ενώ θα μοριοδοτηθούν περισσότερο όσοι έχουν ανήλικο παιδί, άνεργη σύζυγο και είναι σε ηλικίες μεταξύ 30 έως 54 ετών.

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η βαθμολογία-μοριοδότηση των ανέργων με βάση τα παραπάνω κριτήρια θα γίνει -όπως αναφέρεται στην προκήρυξη- ως εξής:

ΕΙΣΟΔΗΜΑ

1. Εισόδημα έως 12.000 ευρώ: 30 μόρια
2. Εισόδημα από 12.000 ευρώ: 20 μόρια.
3. Εισόδημα έως 20.000 έως 30.000 ευρώ: 10 μόρια

ΗΛΙΚΙΑ

1. Ηλικία ανέργου από 18 έως 29 ετών: 20 μόρια
2. Ηλικία ανέργου από 30 έως 54 ετών: 30 μόρια
3. Ηλικία άνεργου από 55 ετών και άνω: 18 μόρια

ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

1. Για το κάθε ανήλικο παιδί ο υποψήφιος παίρνει 12 μόρια (πχ. με 2 ανήλικα 24 μόρια)
2. Ο κάθε υποψήφιος θα λαμβάνει τόσα μόρια όσοι και οι μήνες που είναι άνεργος, τόσο ο ίδιος όσο και ο/η σύζυγος. Έτσι, οι πρώτοι 12 μήνες ανεργία πριμοδοτούνται με 1 βαθμό για κάθε πλήρη μήνα ανεργία, οι επόμενοι 12 μήνες με 1,5 βαθμό για κάθε πλήρη μήνα ανεργίας και οι 12 τελευταίοι μήνες ανεργίας με 2 βαθμούς για κάθε μήνα.

Όσον αφορά τις ειδικότητες που θα ζητηθούν, είναι:

• Γενικών καθηκόντων

• Εργάτες

• Βοηθητικό προσωπικό

• Βοηθοί μαγείρων

• Κλητήρες

• Καθαριστές

• Φύλακες

• Λαντζιέρηδες

 

Ξεκίνησε το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.200 ανέργων έως 35 ετών, πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση 2.200 (επιπλέον των 5.000 που είχαν αρχικά προκηρυχθεί) νέων πτυχιούχων έως 35 ετών, ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής.

«Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που έχουν σαν σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους επιστήμονες, έτσι ώστε να υποστηριχθεί και να μη χαθεί το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας» δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και τόνισε ότι «η νέα αυτή μορφή προγραμμάτων απασχόλησης θα συνεχισθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και ο πόλεμος κατά της ανεργίας είναι συνεχής».

Οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν τους ανέργους δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση διαρκεί για 24 μήνες.

Το ποσόν της επιδότησης διαμορφώνεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ την ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.
 

Απεργίες αρχίζουν από αύριο εργαζόμενοι που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Την αρχή κάνουν τη Δευτέρα -με πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες- οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξη περισσότερων από 600 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες επίσης από τη Δευτέρα. 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Δευτέρα και Τρίτη.

Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα, από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι.

Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.

Τετάρτη και Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.

Την Τετάρτη, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ. Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Περισσότερα Άρθρα...