anergia

Για 35.000 θέσεις επιδοτούμενης απασχόλησης για ανέργους στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» υποβλήθηκαν 126.520 αιτήσεις!

Κάτι που δείχνει την αγωνία των νέων ανθρώπων αλλά και τη μεγάλη τραγωδία που ζει η χώρα. Χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος και των υποπρογραμμάτων που περιλαμβάνει, με εφαρμογή από το 2014.

Τα νέο πρόγραμμα θα προσφέρει 75.000 θέσεις απασχόλησης και ανακοινώθηκε από τον Γιάννη Βρούτση από το βήμα του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο και το οποίο είχε ως βασικό του θέμα το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την προετοιμασία της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Πρόκειται για ανακύκλωση των ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων και χωρίζονται σε εκείνα που θα τεθούν σε λειτουργία το α' εξάμηνο του 2014 και σε εκείνα που πρόκειται να εφαρμοστούν στο β' εξάμηνο του επόμενου έτους.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να εφαρμόσει, εντός του α' εξαμήνου της νέας χρονιάς, ένα πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε 25.000 νέους, ενώ με ένα δεύτερο θα δίνει την ευκαιρία σε άλλα 15.000 άτομα να απασχοληθούν σε επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού. Αντίστοιχα, στο δεύτερο μισό του 2014 θα ξεκινήσει ακόμη ένα πρόγραμμα για νέους, πάλι με στόχο να καλυφθούν 25.000 θέσεις απασχόλησης, καθώς και ένα πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε αγροτικές δουλειές, το οποίο στόχο έχει να καλύψει 10.000 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για προγράμματα που όμως δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας το οποίο αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, ειδικά νέοι, και απλά προσφέρουν ένα βοήθημα για λίγους μήνες. Το πρόγραμμα της «Επιταγής Εισόδου» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη θα παρέχει για ένα πεντάμηνο αποδοχές που κυμαίνονται από 400 έως 460 ευρώ τον μήνα καθαρά, ανάλογα εάν οι δικαιούχοι είναι απόφοιτοι λυκείου ή πανεπιστημίου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από τις 126.520 αιτήσεις που υποβλήθηκαν οι 76.276 αφορούσαν αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι υπόλοιπες 50.244 αιτήσεις προήλθαν από αποφοίτους σχολών ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. Η επιλογή των δικαιούχων προέκυψε μέσα από διαδικασία μοριοδότησης, αφού πρώτα οι αιτήσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά.

Τα κριτήρια που τέθηκαν ήταν το χρονικό διάστημα της ανεργίας, η ηλικία του δικαιούχου, καθώς και η οικογενειακή του κατάσταση, εάν δηλαδή είναι παντρεμένος, εάν έχει παιδιά ή εάν είναι ανύπαντρος. Το δεύτερο στάδιο των προγραμμάτων αυτής της μορφής περιλαμβάνει 80 ώρες κατάρτισης όσων επελέγησαν για τις συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης. Ακολούθως, θα μπορούν να απασχοληθούν για πέντε μήνες, πραγματοποιώντας την πρακτική τους άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως και εκείνα που θα ακολουθήσουν με το νέο έτος, δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης των δικαιούχων από την επιχείρηση, αν κριθεί από τους εργοδότες ότι χρειάζεται να παραταθεί η συνεργασία. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν θα επιδοτούνται ως προς το σκέλος των ασφαλιστικών εισφορών για ένα έτος.

dimokratianews

dianomeas elta

Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται η προκήρυξη για την κάλυψη 806 θέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για οκτάμηνες συμβάσεις στις τέσσερις ειδικότητες που καλύπτει ο φορέας κάθε έτος και θα κατανεμηθούν στις υπηρεσίες και στα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το «Έθνος» ο τελικός αριθμός των θέσεων θα καθοριστεί από το υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο έχει ήδη αποσταλεί αίτημα από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες 500 θέσεις θα κατανεμηθούν στην Αττική, 90 στη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες 216 σε περιφερειακές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.

Η διαδικασία της πρόσληψης θα πραγματοποιηθεί από το ΑΣΕΠ, το οποίο θα εγκρίνει και θα προκηρύξει τις θέσεις, ενώ η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του φορέα (Απελλού 1, ΤΚ 101 88, Αθήνα). Αναφορικά με τις ειδικότητες που θα προκηρυχθούν, αντιστοιχούν σε αποφοίτους Γυμνασίου και Λυκείου και είναι οι ΔΕ Διανομέων, Εσωτερικής Εκμετάλλευσης και Οδηγών και η ΥΕ Διαμετακομιστών. Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι τα ακόλουθα:

- ΔΕ Διανομέων

Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας και άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κατηγορίας Α" (σταδιακής πρόσβασης), εκτός του μοτοποδηλάτου, η οποία να είναι σε ισχύ.

- ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης

Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα. Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ή Πτυχίο Β" κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή Πτυχίο Α" κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριος τίτλος Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Απαιτείται, επίσης, γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών Διαδικτύου.

- ΔΕ Οδηγών

Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ειδικοτήτων: (α) Τεχνικού Αυτοκινήτων Οχημάτων ή (β) Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων ή Πτυχίο Α" ή Β" κύκλου σπουδών ΤΕΕ ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή Απολυτήριος τίτλος Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ, ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη Αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας, δηλαδή: Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου ή Ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμού Αυτοκινήτου ΤΕΕ ή Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου ΤΕΣ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Ηλεκτροτεχνίτη Αυτοκινήτου Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ ή Ηλεκτρολόγου Αυτοκινήτων Οχημάτων ή Τεχνικού Μηχανοτρονικής ΙΕΚ ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ" κατηγορίας σε ισχύ, και πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται.

- ΥΕ Διαμετακομιστών

Απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

ματριχ

ENOMENI POLI  -LOGO - KONSTANTATOS

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ"

Η παράταξη μας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους νέους του Ελληνικού- Αργυρούπολης αλλά και τους τοπικούς επιχειρηματίες, ότι ανακοινώθηκε ένα νέο πρόγραμμα εργασίας που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με τίτλο:

« Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους έως 29 ετών»

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει 80 ώρες κατάρτισης και απασχόλησης για χρονικό διάστημα 5 μηνών με πλήρη κάλυψη εισφορών και αμοιβή στον εργοδότη που μπορεί να επιλέξει ο ίδιος ο άνεργος.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει επίδομα 5 ευρώ για κάθε ώρα κατάρτισης και αμοιβή 400 ευρώ για κάθε μήνα απασχόλησης, καθώς και ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλη την διάρκεια της απασχόλησης.

Την ίδια ώρα επιτρέπει σε επιχειρηματίες να απασχολήσουν για 5 μήνες ανέργους, δίχως κανένα δικό τους κόστος ( μισθολογικό-εργοδοτικό), ενώ το πρόγραμμα αφορά όλων των ειδών τις επιχειρήσεις, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνετε ερωτήματα στο blog της παράταξης μας enomenipoli.blogspot.gr, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή στα τηλέφωνα 2109949610- 6944502972 καθημερινά τις απογευματινές ώρες.

Η πολιτική λιτότητας τοποθετεί στο κάδρο της αστάθειας Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Πορτογαλία

Ιδιαίτερα πιθανή θεωρεί η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) την εκδήλωση κοινωνικών ταραχών στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και την Πορτογαλία, επισημαίνοντας τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών της λιτότητας ως μέσων επιδείνωσης αντί καταπολέμησης της οικονομικής κρίσης.

Τη Δευτέρα παρουσιάζεται στο Όσλο έρευνα της οργάνωσης σύμφωνα με την οποία ο ειδικός δείκτης μέτρησης της πιθανότητας κοινωνικών ταραχών έχει αυξηθεί κατά 12 μονάδες στην ΕΕ.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο σε 5 από τις 27 χώρες της ΕΕ η απασχόληση βρίσκεται σε υψηλότερο από το προ κρίσης επίπεδο.

Η Γερμανία αποτελεί τη μοναδική χώρα στην οποία - από το 2008 - μειώνεται η ανεργία των νέων.

Υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ αγγίζει πλέον τα 26 εκατομμύρια, η ILO αποδίδει τη μείωση της απασχόλησης στην ασκούμενη πολιτική της λιτότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών ζητεί να θεσπιστεί τουλάχιστον μία «εγγύηση απασχόλησης» για τους νέους.

Deutsche Welle, AFP, Reuters
 

misthos

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ητροπολογία της κυβέρνησης που πέρασε τελευταία στιγμή -βάσει της πρότασης του ΠΑΣΟΚ- η οποία απελευθερώνει πλήρως τον κατώτατο μισθό για τους άνεργους.

Στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ και θεσμοθέτησε τον... ανώτατο μισθό των 490 ευρώ για εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων ανεργίας σε δήμους και περιφέρειες, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να φωνάζουν πως ουσιαστικά ρίχνουν τον κατώτατο μισθό από την «πίσω πόρτα».

Η τροπολογία του υπουργού Οικονομικών αφορά τα 5μηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έρχεται σε συνέχεια σχετικού προγράμματος που είχε επεξεργαστεί ο ΟΑΕΔ. Οι άνεργοι θα επιλέγονται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ βασικό κριτήριο θα είναι αν υπάρχει και άλλο άνεργο μέλος στην οικογένεια.

Όσον αφορά τις απολαβές για αυτό το διάστημα των 5 μηνών που θα διαρκέσει η απασχόληση, η τροπολογία προβλέπει «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας» καθαρές αμοιβές ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή χαμηλότερα από τον κατώτατο μισθό! Την ίδια ώρα, για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως!

Παράλληλα, προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας, προβλέπεται μείωση των εργοδοτικών εισφορών «ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας».

Όπως κατήγγειλε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, άνοιξε η Κερκόπορτα για πιθανή μείωση του θεσμοθετημένου κατώτατου μισθού στο μέλλον, αφού η τροπολογία για τους άνεργους κάνει λόγο για 490 ευρώ... το πολύ: «Αυτό που λέει η τροπολογία που ψηφίστηκε είναι ανώτατο όριο στα 490 ευρώ» σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό» τόνισε μιλώντας στον Real Fm.

σταρ

panagopoulos gsee

Πρόεδρος της ΓΣΕΕ εξελέγη και πάλι ο Γ.Παναγόπουλος, ενώ στη θέση του γενικού γραμματέα παραμένει ο Ν.Κιουτσούκης.

Στο νέο προεδρείο της οργάνωσης που προέκυψε μετά το 35ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας συμμετέχουν μόνο οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και ΔΑΚΕ (ΝΔ), ενώ η ΔΑΣ (ΚΚΕ), η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) και η νέα παράταξη «ΕΜΕΙΣ» (Φωτόπουλος κα.), δεν αποδέχθηκαν τις θέσεις που τους αναλογούσαν στο νέο προεδρείο.

Αντιθέτως, στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΔΑΣ, της «Αυτόνομης Παρέμβασης» και του «ΕΜΕΙΣ».

Η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ για τα επόμενα τρία έτη που εξελέγη κατά τη συνεδρίαση, απαρτίζεται από τους εξης συνδικαλιστές: Πρόεδρος Γ. Παναγόπουλος (ΠΑΣΚΕ), Γενικός Γραμματέας Ν. Κιουτσούκης (ΔΑΚΕ), γραμματέας οικονομικού Φιλ Θωμάς (ΠΑΣΚΕ), γραμματέας οργανωτικού Ευ. Μουτάφης (ΠΑΣΚΕ), αναπληρωτής πρόεδρος Φ. Κολεβέντης (ΔΑΚΕ), αναπληρωτής γενικός γραμματέας Αθ. Δανούσης (ΠΑΣΚΕ), αναπληρωτής γραματέας οικονομικού Ευθ. Θεοχάρης (ΔΑΚΕ) και αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού Ευ. Πάλλης (ΔΑΚΕ).

Πέραν αυτών στην νέα 15μελή Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν ακόμη οι: Ευστ. Ανέστης (ΠΑΣΚΕ), Γ. Πέρρος , Σ. Ζαριανόπουλος, Αλεξάνδρα Μπαλού (ΔΑΣ – ΚΚΕ), Ζ. Πεπές, Αθ. Βασιλόπουλος (Αυτόνομη Παρέμβαση) και Ν. Φωτόπουλος (ΕΜΕΙΣ).

ergasia

Την άμεση εκπόνηση και υλοποίηση ετήσιου προγράμματος απασχόλησης, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ, για την επιδότηση της πρόσληψης 1500 εργαζομένων ανακοίνωσε το απόγευμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός.

Όπως είπε «οι ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι έως 29 ετών σε ειδικότητες και επαγγέλματα που πλήττονται από την κρίση και οι δικαιούχοι θα είναι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής».

Θα ακολουθηθούν τα πρότυπα αντίστοιχων προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ με υποχρέωση του εργοδότη να διατηρεί τον εργαζόμενο μετά το πέρας του έτους για τουλάχιστον τρεις μήνες. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση της διαδικασίας από το Κράτος.

Το πλάνο δράσης της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας περιλαμβάνει επίσης συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς (όπως τα Επαγγελματικά, Βιοτεχνικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς) και εξειδικευμένους επιστημονικούς φορείς σε θέματα απασχόλησης (όπως η ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, πανεπιστημιακά ιδρύματα και κρατικοί φορείς όπως ο ΟΑΕΔ) προκειμένου το έκτακτο σχέδιο που θα διαμορφωθεί να ληφθεί υπόψη στον επικείμενο καταμερισμό των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης για τη λειτουργία της αγοράς εργασίας και τις πιθανές αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο.

Ακόμη, όπως τόνισε, η Περιφέρεια θα στηρίξει και θα προωθήσει όλα τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και τις επενδύσεις, με πρώτο απ' όλα τα τέσσερα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων. «Τα εργοστάσια που τόσο πολεμούνται και αμαυρώνονται δεν θα λύσουν μόνο το περιβαλλοντικό πρόβλημα της Αττικής. Αποτελούν μία μεγάλη επένδυση, θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και μάλιστα γίνονται υπό την επίβλεψη ενός δημόσιου φορέα» τόνισε ο κ. Σγουρός.

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί ο περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στη θερμοκοιτίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας (όπου αναμένεται να απασχοληθούν 500 εργαζόμενοι), στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης για την Αττική (όπου αναμένεται να απασχοληθούν 5.000 άτομα) και στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007 - 2013» (που έχει ήδη δημιουργήσει 3.709 θέσεις εργασίας και αναμένεται να δημιουργήσει άλλες 30.000). Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (έχουν εγκριθεί 10.580 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης) και υλοποιεί πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών, ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα Άρθρα...