Τέλος εποχής μπήκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου για τη Βρετανία, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ, έπειτα από 70 χρόνια στον θρόνο, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών.

Η Κύπρος συμμετείχε στην άσκηση με την επωνυμία ΤΑΜΣ «ΤΑΛΩΣ-1/2022» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την ευκαιρία της παρουσίας του αεροπλανοφόρου «CHARLES DE GAULLE (CDG)» στην Ανατολική Μεσόγειο και στο πλαίσιο της επιχείρησης «Clemenceau 22».

Ο κύβος ερρίφθη από τον αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό EXXON MOBIL καθώς παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας και το δυσμενές κλίμα στον παγκόσμιο ενεργειακό κλάδο ξεκινά τις εργασίες για τη γεώτρηση στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Αυστηρό μήνυμα με αποδέκτη την Τουρκία έστειλαν μέσω διακήρυξης οι ηγέτες των χωρών τoυ Eυρωπαϊκού Νότου που συναντήθηκαν στην Αθήνα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πλέον ονομάζεται EUMED 9, στο κέντρο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ξεκινούν σε λίγες ημέρες τα γεωτρύπανα της Exxon Mobil και της Qatar Petroleum τις γεωτρήσεις ενώ αμέσως μετά σειρά παίρνει η Total-Eni. Η Τουρκία, εγκλωβισμένη, αναμένεται κι αυτή με τη σειρά της να προχωρήσει σε γεώτρηση-απάντηση, σε περιοχές που, που όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, ανήκουν στο ψευδοκράτος. 

Αυξάνεται ο αμυντικός προϋπολογισμός της Κύπρου -Τα γαλλικά αντιεροπορικά «Mistral» θα αποτελέσουν το αντίδοτο στην δράση των τουρκικών drones - Και προμήθεια Exocet, που έχουν βεληνεκές 180 χιλιομέτρων - Προμήθειες και από την Σερβία.

Γιώργο μου έφυγες πολύ νωρίς για το αιώνιο ταξίδι αφήνοντας πίσω σου τα τρία σου μωρά και την γυναίκα σου στην ηλικία των 46 χρόνων. Γιατί καλέ μου φίλε δεν άκουγες τις παρακλήσεις μας και να εμβολιαστείς. Γιατί καλέ μου φίλε δεν πήγες νοσοκομείο από τις πρώτες ημέρες και έμεινες σπίτι και παίρνοντας συνταγές από ηλίθιους τσαρλατάνους. Τώρα αυτοί που σε πήραν στον λαιμό τους τι έχουν να πουν.

Περισσότερα Άρθρα...