Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προχώρησαν στην κατεδάφιση και απομάκρυνση της περίφραξης του παράνομου νεκροταφείου Γλυφάδας.

Η πράξη αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα ώστε να αποδοθεί η συγκεκριμένη έκταση στην προτέρα της κατάσταση.

Όπως δήλωσε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας,

" η ΑΔ Αττικής έχει ήδη ξεκινήσει πρόγραμμα κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών, υλοποιώντας τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Θα συνεχίσουμε το έργο μας, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: Κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του Νόμου, τον οποίο είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις".

dimarxeio-glifadas

Οπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Γλυφάδας, με εντολή του Δημάρχου κ. Γιώργου Παπανικολάου, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου προχωρούν στην άμεση απομάκρυνση όλων των διαφημιστικών πινακίδων που τοποθετήθηκαν παράνομα τα τελευταία 24ωρα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Παράλληλα, η νομική υπηρεσία του Δήμου προχώρησε στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς και σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές διενεργείται έρευνα με σκοπό να εντοπισθούν όσοι κρύβονται πίσω από αυτή την αυθαίρετη ενέργεια. Επισημαίνεται ότι, οι διαφημιστικές πινακίδες τοποθετήθηκαν εν' κρυπτώ, νύχτα και χωρίς καμία έγκριση από το δήμο.

Η νέα δημοτική αρχή δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές, που πάνω απ' όλα προσβάλουν την πόλη, τους δημότες, δημιουργούν προβλήματα στη δημόσια ασφάλεια των πολιτών και στερούν έσοδα από το Ταμείο του Δήμο

tsakas glyfada

Στα βαθιά έχει πέσει ο νέος Γενικός Γραμματέας του δήμου Γλυφάδας κ. Μάριος Τσάκας καθώς καλείται με το "καλημέρα" να αναλάβει τον προγραμματισμό και την οργάνωση ενός δήμου με τεράστια προβλήματα στην οργάνωση και στην διοίκηση των υπηρεσιών.

Συνοδοιπόρος του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου από τα φοιτητικά τους χρόνια ο Μάριος Τσάκας θεωρείται άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του. Έχει αποκτήσει την φήμη του στελέχους των "ειδικών αποστολών", καθώς έχει θητεύσει σε μια σειρά από νευραλγικές υπηρεσίες τόσο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1976, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη «Χημεία και Τεχνολογίες Περιβάλλοντος» και Διδακτορικό Δίπλωμα του ιδίου Πανεπιστημίου στην «Οργάνωση και Διοίκηση ».

Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε διεθνή και εγχώρια επιστημονικά περιοδικά.

Εργάστηκε στο Εργαστήριο Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας του Ε.Κ.Π.Α ως Επιστημονικός Συνεργάτης, ως Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, διετέλεσε ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ και τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως διοικητικό στέλεχος ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Σ.Α, του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε Α.Ε) και των ελληνικών πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ).

parapolitika, vimaonline

Παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Ελληνικού Παύλου, των υπουργών κ. κ. Κικίλια, Βαρβιτσιώτη και Χατζηδάκη, των νεοκλεγμένων δημάρχων Ελληνικού - Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτου, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Μίχαλου και παρουσία  εκατοντάδων Γλυφαδιωτών έγινε χθες Τετάρτη 27 Αυγούστου η ορκομωσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Γλυφάδας και του νέου δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου. 

Εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των γλυφαδιωτών που προσήλθαν  στην τελετή, πράγμα που σχολιάσθηκε εκτενώς. Ήταν τόσοι πολλοί δε, που η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, το φουαγιέ και ο περίβολος του Δημαρχείου αποδείχθηκαν μικρά για να τους χωρέσουν με αποτέλεσμα να καταληφθεί και το παρακείμενο πάρκινγκ

Χαιρετισμούς απηύθηναν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων. Αφού ευχαρίστησαν τους ψηφοφόρους τους, υποσχέθηκαν ότι γνώμονας στην άσκηση των καθηκόντων τους θα είναι το συμφέρον της πόλης και των συμπολιτών τους. 

Γιώργος Παπανικολάου: Σήμερα δίνουμε όρκο τιμής

Ο νέος δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου στην ολιγόλεπτη ομιλία του ζήτησε απ' όλες τις παρατάξεις τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, σύνθεση  απόψεων προκειμένου να δοθούν λύσεις στα μεγάλα αλλά και στα μικρά προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο και ανανέωσε το  όρκο τιμής απέναντι στους συμπολίτες του. 


 

Συγκεκριμένα ο νέος δήμαρχος είπε:  

"Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου από τις άλλες παρατάξεις για τον συναινετικό τους λόγο. Νομίζω ότι έτσι πρέπει να κάνουμε. Να ενώσουμε δυνάμεις, να συνθέσουμε απόψεις. 

Αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας πέρα και πάνω από τα κόμματα, πέρα και πάνω από τις διαφορετικές αφετηρίες που είναι λογικό να έχουμε, αν δεν μπορέσουμε να βρούμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για τα κορυφαία αλλά και τα μικρότερα ζητήματα, που απασχολούν την πόλη μας δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. 



Η νέα γενιά των δημάρχων. Γιώργος Παπανικολάου και Γιάννης Κωνσταντάτος. 

Είμαστε αποφασισμένοι και προσερχόμαστε μ' αυτή τη διάθεση, να συνθέσουμε απόψεις και να μπορέσουμε να βρούμε κοινούς τόπους στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας. 

Είμαστε εδώ να εκπροσωπήσουμε το σύνολο των πολιτών της Γλυφάδας". 


Συνάδελφοι στο επάγγελμα (δικηγόροι), συνάδελφοι και στην Αυτοδιοίκηση ο Γιώργος Παπανικολάου Δήμαρχος Γλυφάδας και ο Ανδρέας Κονδύλης Δήμαρχος Αλίμου. 

Συνεχίζοντας ο νέος Δήμαρχος θύμισε πως ξεκίνησαν αυτή την πορεία χωρίς καμά δέσμευση. "Η μόνη μας δέσμευση" είπε, "είναι η εντολή που μας έχει ανατεθεί". "Είμαστε αποφασισμένοι", υπογράμμισε, "να καταξιώσουμε αυτή την ευθύνη. Είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε στο έπακρο αυτή την εμπιστοσύνη. Για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνουμε τον όρκο τιμής που έχουμε δώσει να μην προδώσουμε ποτέ αυτή την εμπιστοσύνη". 

Τελειώνοντας τη σύντομη ομιλία του ο κ. Παπανικολάου ζήτησε από τους συμπολίτες του και τη δική τους συμμετοχή προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στην επίλυση των διαφόρων ζητημάτων του Δήμου. 


Παπανικολάου και Μίχαλος. 

Τέλος,  έκλεισε ευχαριστώντας τους υπαλλήλους του Δήμου που όπως είπε η πορεία τους για τα επόμενα χρόνια θα είναι κοινή, και η συμμετοχή  τους στη διοίκηση του Δήμου, πολύτιμη. 

Οι αρχηγοί των παρατάξεων με τη σειρά τους απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό. 

Απόντος του τ. Δημάρχου Κ. Κόκκορη μίλησε στη θέση του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δημήτρης Τσακίρης, ο οποίος αφού συνεχάρη τον νέο δήμαρχο είπε πως θα στηρίξουν τις σωστές αποφάσεις της διοίκησης αλλά ως αντιπολίτευση έχουν χρέος να ασκήσουν έλεγχο και κριτική. 

Ο Τάσος Ταστάνης επικεφαλής της παράταξης "Ανατροπή για τη Γλυφάδα" ευχήθηκε σε όλους γόνιμη και δημιουργική θητεία. "Η παράταξή μας θα αγωνιστεί" είπε, "με βάση τις προεκλογικές της εξαγγελίες και δεσμεύσεις, για μια αυτοδιοίκηση δημοκρατική, συμμετοχική, κοινωνικά δίκαιη και με σχέδιο για τη ριζοσπαστική αλλαγή στη Γλυφάδα". 

"Η πατρίδα μας δεν περνάει τις καλύτερες ώρες της και η Αυτοδιοίκηση πληρώνει το μάρμαρο, όμως είμαστε εδώ για να δώσουμε τις μάχες μας", τόνισε η Αθηνά Λυγνού επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτοί ορίζοντες". "Περιμένουμε από σας" συνέχισε, απευθυνόμενη στη νέα δημοτική αρχή, "δημοκρατία, αντικειμενικότητα και σεβασμό στη διαφορετική άποψη". 

Ο Σωτήρης Βοργιάς της "Ελληνικής Αυγής" ευχαρίστησε τους δημότες που τον ψήφισαν και δήλωσε πως θα συνδράμει τη δημοτική αρχή στα ζητήματα που θα εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον. 

Ο εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κ. Τάσσος δήλωσε πως θα προασπίσει τα συμφέροντα του λαού γιατί σήμερα οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι ενάντια στις λαϊκές τάξεις. "Θα αγωνιστούμε για φιλολαϊκές λύσεις", κατέληξε. 

Τέλος ο εκπρόσωπος της "Δημιουργική Διαδρομής" Στέλιος Δίβαρης ζήτησε συνεργασία και συναίνεση και πάνω απ' όλα να μπαίνει το συμφέρον της Γλυφάδας. 

vimaonline

dimarxeio-glifadas

Συνήλθε την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με το ν.3852/2010, το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας, για να εκλέξει, το Προεδρείο του, τα μέλη των δημοτικών επιτροπών και τα μέλη που θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο Γλυφάδας στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α.

Κατόπιν των δημαιρεσιών που έλαβαν χώρα, στο Προεδρείο εκλέχθηκαν οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι:

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ο κύριος Ευστράτιος Παναγάκος

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου η κυρία Άννα-Φωτεινή Σάκκου

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου η κυρία Αναστασία Πατεράκη

Στη συνέχεια εκλέχθηκαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και οι εκπρόσωποι του Δήμου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.). 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τακτικά Μέλη Αναπληρωματικά Μέλη

1. Ακρίβος Δημήτριος 1 Αγγελάτος Δημήτριος
2. Κασσέρης Μάριος 2. Μητρόπουλος Δημήτριος
3. Κουρουπάκης Στυλιανός 3. Τσάγκλας Ορέστης
4. Παπάζογλου Νικόλαος 4. Βίγλας Δημήτριος
5. Σφακιανάκης Στυλιανός 5. Τσαμπίρας Δημήτριος
6. Αλεβίζος Δημήτριος 
7. Γεωργούλας Ευστάθιος
8. Κόκκορης Κωνσταντίνος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Τακτικά Μέλη Αναπληρωματικά Μέλη

1. Αργυροπούλου Αναστασία 1. Καυκά Άννα
2. Βουγιουκλάκης Αιμίλιος 2. Κισκήρας Παναγιώτης
3. Δορκοφίκης Περικλής 3. Μηλιαρέση Μαρία
4. Θεοδοσόπουλος Στυλιανός 4. Αλεβίζος Δημήτριος
5. Σφακιανάκης Στυλιανός 5. Γεωργούλας Ευστάθιος
6. Τσαμπίρας Δημήτριος
7. Βαγγελάτου Ειρήνη
8. Ηλιόπουλος Αθανάσιος

Εκπρόσωποι στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α.

Δημοτική Παράταξη «Η Γλυφάδα Μας»

1. Αγγελόπουλος Γεώργιος
2. Λεβετσοβίτης Νικόλαος
3. Νικολάου Νικόλαος

Δημοτική Παράταξη «Δυνατή Γλυφάδα – Κώστας Κόκκορης»

1. Κόκκορης Κωνσταντίνος

Δημοτική Παράταξη «Ανατροπή στη Γλυφάδα Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία»

1. Ταστάνης Αναστάσιος 

gemizoume sxolikes tsantes

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γλυφάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συγκεντρώνει σχολικά είδη για τους μαθητές, που έχουν ανάγκη.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών (τετράδια, κόλες Α4, μολύβια, στυλό κ.λπ.) θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου, στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

«Καλούμε τους φορείς, τους συλλόγους, τους επιχειρηματίες και τους Δημότες μας όπως ανταποκριθούν σε αυτή την πρωτοβουλία. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν μέσω των Συλλόγων Γονέων της πόλης μας στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη» τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας.

papanikolaoy vima

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ θα τελεστεί η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου, και των εκλεγέντων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Γλυφάδας. 

Η τελετή θα είναι ανοιχτή για όλους όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν και θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Άλσους 15, Γλυφάδα.

Περισσότερα Άρθρα...