glyfada molotof anastasi

Τρόμος στην Ανάσταση στη Γλυφάδα - «Βροχή» εμπρηστικών βομβών - Θα μπορούσαν να καούν ζωντανοί άνθρωποι
Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Γλυφάδας Τάσου Γκουριώτη: «Eίναι ντροπή και όνειδος για την πόλη αυτά που συνέβησαν. Η εγκληματικότητα έχει γίνει νόμος. Ο Δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει έρευνες για το μπαράζ επιθέσεων από ομάδες περιθωριακών με βόμβες μολότοφ κατά την Ανάσταση στις ενορίες της Άνω Γλυφάδας και ειδικά σε αυτή του Αγίου Τρύφωνα

Στόχος των ερευνών είναι να αποκαλυφθεί το πως συγκεντρώθηκαν τόσο μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών αλλά και πως δεν έγινε αυτό αντιληπτό αφού σίγουρα η προετοιμασία ξεκίνησε αρκετές ημέρες πριν.

Υπάρχουν φόβοι στην ΕΛΑΣ ότι έχουν ενοποιηθεί ακροαριστερές ομάδες του Ελληνικού (περιοχή με μεγάλη «παράδοση» σε στέκια και πολιτική τρομοκρατία) με νεόκοπα «φυντάνια» του είδους στην Ανω Γλυφάδα.

"Βροχή" εμπρηστικών βομβών και συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών κατεγράφησαν χτες πριν και μετά την Ανάσταση στις ενορίες της Ανω Γλυφάδας και Τερψιθέας.

Συμμορίες περιθωριακών με βόμβες μολότοφ στα χέρια επιτέθηκαν κατά των απλών πιστών και από καθαρή τύχη δεν είχαμε ολοκαύτωμα.

Ο Δήμος φέρει τεράστια ευθύνη γιατί δεν είχε προνοήσει να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές για τα σχέδια που κατέστρωναν όλη την εβδομάδα ακροαριστερές οργανώσεις της περιοχής προκειμένου να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση και αναταραχή στο κάποτε φιλήσυχο και ειδυλλιακό προάστιο.

Ετσι, ενώ ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, γιόρταζε στην παραλία στον ιερό Ναό "Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης" το Χριστός Ανέστη, στην Ανω Γλυφάδα ορδές περιθωριακών μετέτρεπαν σε "Χαλέπι" τις ενορίες της περιοχής.

Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Γλυφάδας Τάσου Γκουριώτη:

"Eίναι ντροπή και όνειδος για την πόλη αυτά που συνέβησαν.

Η εγκληματικότητα έχει γίνει νόμος.

Ο Δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του".

pronews

atm anatinaxi

Ακόμα μία έκρηξη σε μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι ανατίναξαν το ΑΤΜ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Λαζαράκη.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 3:15 π.μ. και προκάλεσε ολική καταστροφή στο ΑΤΜ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί, αν οι άγνωστοι κατάφεραν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα.

mitropolit glyfadas psoinios

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας! Η αρχική καταμέτρηση των ψήφων είχε δώσει την πρωτιά στον Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Ψωίνο, με 38 ψήφους έναντι 37 ψήφων του Επισκόπου Σαλώνων.

Ωστόσο, η δεύτερη καταμέτρηση δίνει ισοψηφία, για τη θέση του νέου Μητροπολίτη στη Γλυφάδα.

Η Ιερά Σύνοδος αναμένει πλέον τον νομικό σύμβουλο προκειμένου να αποφανθεί. Τα πρεσβεία πάντως έχει ο Επίσκοπος Σαλώνων.

Το τριπρόσωπο για τη Μητρόπολη Γλυφάδας είχε ως εξής:

Αρχ. Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας με 52 ψήφους

Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος με 50 ψήφους

Αμφιλόχιος Ρουσάκης με 21 ψήφους

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υποψηφιότητα του Επισκόπου Σαλώνων, οι παρηκούντες την Ιερουσαλήμ διέρρεαν ότι η επί μακρόν ενασχόλησή του με τα Οικονομικά της Εκκλησίας, τον καθιστούν άριστο γνώστη των περί της εκκλησιαστικής περιουσίας, γεγονός που τον καθιστά το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να χειριστεί ζητήματα υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος όπως τα... «φιλέτα της Βουλιαγμένης».

Στα συν δε, προσμετρούσαν και το γεγονός ότι καθώς θα χρειαστεί να διατηρήσει και την υπάρχουσα θέση του, απαιτείται η Μητρόπολή του να βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Οι Δήμαρχοι, ωστόσο, φαίνεται ότι έχουν κάθετα αντίθετη άποψη...

Στον αντίποδα υπενθυμίζεται ότι οι τρεις Δήμαρχοι Γλυφάδας, Βούλας, Ελληνικού σε ανακοίνωσή τους στήριζαν για τη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας τον έως τώρα Πρωτοσύγκελο της χηρεύουσας Μητρόπολης σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η κατά γενική ομολογία πολυετής δραστήρια ποιμαντική, φιλανθρωπική, κηρυκτική και διοικητική παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολή μας θεωρούμε ότι αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Τοπικής Εκκλησίας αλλά και για την αγαστή συνεργασία μας».

Ποιος εκλέχθηκε τελικά 

Εισακούστηκε το αίτημα των Δημάρχων Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και δεν ... πέρασε του Αρχιεπισκόπου...

Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας εξελέγη προ ολίγου ο Αρχιμανδρίτης π.Αλέξιος Ψωίνος, με 38 ψήφους..

glyfada ekkrixi mafiozos
 
Ο Αυστραλός αρχιμαφιόζος με καταγωγή από τον Λίβανο δεν είναι κανένας τυχαίος. Η δράση του Λιβανέζου και η ζωή του μέχρι σήμερα μοιάζουν με αστυνομική ταινία, μόνο που το αίμα και τα ναρκωτικά, οι εκβιασμοί και οι βιαιοπραγίες είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Όπως και όσα έγιναν σήμερα στην Γλυφάδα. Όταν, σε ώρα αιχμής προσπάθησαν να τον σκοτώσουν ανατινάζοντας το πανάκριβο αυτοκίνητό του. Αρχηγός της εξαιρετικά βίαιης συμμορίας μηχανόβιων που ελέγχουν τον υπόκοσμο της Αυστραλίας, των Comancheros, ο A.J.M, δεν δίσταζε να ποζάρει φορώντας τα μπουφάν με τα σύμβολα της συμμορίας του.

Άλλες φορές ντυνόταν σαν σταρ του Χόλιγουντ και ζούσε την μεγάλη ζωή. Ο άνθρωπος αυτός που πέρασε πολλά χρόνια της ενήλικης ζωής του στην φυλακή κατάφερνε πάντα να ξεγλυστράει από τις κακοτοπιές και το νόμο και απόδειξη όλων αυτών είναι ότι ενώ είχε κατηγορηθεί για εμπόριο ναρκωτικών αλλά και δολοφονία, ενώ ήταν και είναι σε πόλεμο με το νυν αρχηγό των Comancheros, κατάφερε να φύγει από την Αυστραλία, να ζήσει για λίγο στο Ντουμπάι και στην συνέχεια να βρεθεί στην Ελλάδα.

Η ιστορία του πηγαίνει πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 80 όταν καταδικάστηκε και φυλακίστηκε ως ένα από τα ηγετικά στελέχη του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών της Βικτώρια που είχαν συλληφθεί με ηρωίνη αξίας 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα 16 χρόνια που έμεινε στην φυλακή τον έκαναν ακόμα πιο σκληρό και σε αυτό τον βοηθούσε και η εμφάνισή του. Τον Ιούλιο του 2003 βγήκε από την φυλακή και οι αρχές δεν τον άφηναν από τα μάτια τους. Σε μια από τις παρακολουθήσεις στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης ο A.J.M ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για την Βαρκελώνη. Συνταξιδιώτης του ένας άνδρας με το όνομα Ρίτσαρντ Γκελεμάνοβιτς. Επάγγελμα: αστυνομικός.

Και ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν ήταν ο μόνος που είχε σχέσεις με τον Λιβανέζο αρχιμαφιόζο. Είχε υπό τον έλεγχό του αρκετούς αστυνομικούς στην αστυνομία της Βικτώρια που τον ενημέρωναν για οποιαδήποτε κίνηση ή επιχείρηση ετοιμάζονταν οι αρχές να κάνουν με αντικείμενο τον ίδιο. Έτσι, μια γιγαντιαία επιχείρηση πήγε στράφι αφού ο λιβανέζος γνώριζε τα πάντα.

Και το κατάλαβαν αφού στις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του με συνθηματικές λέξεις οι διεφθαρμένοι αστυνομικοί τον ενημέρωναν ότι κινδύνευε να συλληφθεί ξανά.

Σε μια αναφορά της αστυνομίας το 2004 οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί έγραφαν ότι ο Λιβανέζος είχε επαφές με εν ενεργεία αστυνομικούς μέσα στο Σώμα.

Και σε αυτό δεν έπεφταν έξω αφού τα τελευταία 4 χρόνια προέκυψε από έξι διαφορετικές έρευνες ότι τουλάχιστον 12 αστυνομικοί είχαν ανάρμοστες επαφές με ηγετικά μέλη των συμμοριών μηχανόβιων που λυμαίνονταν τον υπόκοσμο. Όμως, παρότι τους εντόπισαν, σε κανέναν από αυτούς δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες και κανείς φυσικά δεν μπήκε στην φυλακή.

 

Το «κτήνος» που πρόδιδε άθελά του τους συναδέλφους του στον Λιβανέζο

Με ύψος 1,90 και βάρος 145 κιλά ο Άντριου Τέιτ, ήταν από τους αστυνομικούς που οι συνάδελφοί του θα ήθελαν να είναι στο πλευρό τους πριν από μια επιδρομή. Ακόμα και οι πιο σκληροτράχηλοι ληστές και κακοποιοί δίσταζαν να αντισταθούν όταν έβλεπαν τον πανύψηλο ντετέκτιβ τον οποίο αποκαλούσαν «το κτήνος».

Παρά την εντυπωσιακή σωματοδομή του ήταν ένας άνθρωπος που δεν μπορούσες να μην τον συμπαθήσεις. Και εκείνος από την πλευρά του ήθελε να είναι αγαπητός. Αγαπούσε την γυμναστική και την εκτροφή σκύλων – φυλάκων. Όμως, τα γυμναστήρια ήταν και το αγαπημένο στέκι των ανθρώπων του υποκόσμου. Ο Άντριου Τέιτ εκεί γνώρισε έναν Έλληνα, πρώην μπόντι μπίλντερ ο οποίος είχε κάνει το σπίτι του γυμναστήριο και είχε παρτίδες με δυο συμμορίες μηχανόβιων, τους Comancheros και τους Rebels.

Στα πάρε δώσε που είχαν ο Τέιτ ήθελε τεστοστερόνη που δίνεται όμως μόνο με συνταγή και ο Έλληνας ήθελε πληροφορίες για να τις πουλήσει στους φίλους του του υποκόσμου. Και τις πήρε. Όμως, ο Τέιτ ήταν μόνο ένα μικρό κομμάτι του παζλ της διαφθοράς στην αστυνομία. Ο Έλληνας πάλι, που κατηγορήθηκε μόνο για παράνομη διακίνηση τεστοστερόνης τα έλεγε όλα στον Λιβανέζο. 

Όταν ο Λιβανέζος έγινε ηγέτης των Comancheros

Στα τέλη του 2009, ο Λιβανέζος έγινε Πρόεδρος των Comancheros της Βικτώρια της πιο ισχυρής συμμορίας της Αυστραλίας. Ήδη όμως είχε χτίσει μεγάλο όνομα στον υπόκοσμο. Ο Λιβανέζος, πρώην ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, ήταν ένας πολυεκατομμυριούχος με μεγάλη περιουσία και επιχειρήσεις. Είχε μεταξύ άλλων μυστικά μερίδιο σε ένα μεγάλο στριπτιζάδικο και είχε αγοράσει μια τεράστια φάρμα όπου εξέτρεφε πανάκριβα αραβικά άλογα.

Στην Βικτώρια η αστυνομία πίστευε ότι είχε τόση δύναμη που είχε παραγκωνίσει τον Μικ Γκάτο τον μεγαλύτερο γκάνγκστερ της Αυστραλίας. Η ζωή που έκανε ήταν κάτι παραπάνω από πλουσιοπάροχη. Ήταν φίλος με ζάμπλουτους σεΐχηδες της Μέσης Ανατολής και στην Μελβούρνη ήταν κολλητός με όλη την λεγόμενη καλή κοινωνία. Δικηγόρους, διάσημους αθλητές και ισχυρούς επιχειρηματίες. Και φυσικά και με ανώτατα στελέχη της αστυνομίας.

Η συνάντηση στην ελληνική ταβέρνα

Μια από τις ιστορίες που δείχνουν το πόσο δικτυωμένος ήταν ο Λιβανέζοςήταν όταν κάλεσε πολλούς αστυνομικούς στον γάμο του στο Crown Casino τον Δεκέμβριο του 2010. Όλοι είχαν πάει με ψεύτικα ονόματα. Όταν επίσης μαζί με αστυνομικούς που είχε στην δούλεψή του και κυρίως τον Γκελεμάνοβιτς, πήγαν στο τραπέζι που έκανε ένας κοινός τους φίλος για την βάφτισή του παιδιού του, σε διάσημη ελληνική ταβέρνα της Μελβούρνης.

Η φυγή από την Αυστραλία – Το Ντουμπάι και η Γλυφάδα

Μέχρι και το 2012 ο Λιβανέζος έλυνε και έδενε στην αστυνομία της Βικτώρια και της Μελβούρνης και δεν μπορούσε να τον αγγίξει κανείς. Ο A.J.M ήξερε πότε πρέπει να εγκαταλείψει την Αυστραλία και βρέθηκε το 2013 στο Ντουμπάι. Η επιρροή που ασκούσε στους Comancheros όμως δεν έπαψε ποτέ. Μάλιστα, επέκτεινε τις δραστηριότητές του στην Ρωσία. Και κατάλαβε επίσης πότε πρέπει να εγκαταλείψει και το Ντουμπάι και βρέθηκε στην Γλυφάδα.

Οι εχθροί του που φαίνεται να είναι πολλοί δεν έχασαν όμως τα ίχνη του. Και αυτό φάνηκε με την προσπάθειά τους να τον δολοφονήσουν ανατινάζοντας την πανάκριβη Porsche του με τον ίδιο μέσα σε αυτήν. Όμως, ο Λιβανέζος φαίνεται να είναι εφτάψυχος.  

newsit

Μαφιόζικο το χτύπημα στο ΙΧ που εξερράγη στη Γλυφάδα - Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης (vid)

kannabi sokolatakia

Άλλη... γλύκα είχαν τα «σοκολατάκια» που βρήκαν στη Γλυφάδα οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν υπόθεση κατοχής και διακίνησης χασίς καθώς και τυποποίησης χασισελαίου σε «σοκολατάκια».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης χθες το απόγευμα από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας συνελήφθησαν διαδοχικά 55χρονος και 52χρονος.

Στην κατοχή του 52χρονου κατασχέθηκε χασίς βάρους 22,5 γραμμαρίων. Σε έρευνα που ακολούθησε,παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ακατέργαστο χασίςβάρους 1.214 γραμμαρίων,
  • 50 «σοκολατάκια» με χασισέλαιο βάρους 160 γραμμαρίων,
  • συσκευασία με χασισέλαιο βάρους 20 γραμμαρίων
  • ξύλινη μήτρα εξαγωγής χασισέλαιου
  • πρέσα για την παρασκευή χασισέλαιου
  • δύο ατμοποιητές χασίς με εξαρτήματα
  • τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές
  • κινητό τηλέφωνο.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων, κατά περίπτωση, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα για παραβάσεις που σχετίζονται με τη νομοθεσία των ναρκωτικών ουσιών.

Και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

nafetmp

 

papnikolaou anel

Οργή επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία για τα έργα και τις ημέρες του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν μέχρι και ευρωβουλευτής του κόμματος.

Πέρα από την διάσπαση της παράταξής του στον δήμο και την αποχώρηση κορυφαίων στελεχών της ΝΔ με βαριές καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες σε βάρος του, ο Γ.Παπανικολάου, έχει «αγκαλιάσει» τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ μέχρι σημείου... παρεξηγήσεως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πήγε ακόμα και στην πίτα που έκοψαν οι ΑΝΕΛ στην Γλυφάδα λέγοντας τα καλύτερα λόγια για τον Πάνο Καμμένο, την ίδια στιγμή που αυτός είχε εξαπολύσει ανοικτή υβριστική επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και κορυφαίων στελεχών της ΝΔ (Α.Γεωργιάδης. Μ.Βαρβιτσιώτης κλπ).

Είναι γεγονός ότι οι σχέσεις Παπανικολάου με τους παράγοντες της ΝΔ της περιοχής (Μ.Βαρβιτσιώτης, Αλεξάνδρα Πάλλη κλπ.) κάθε άλλο παρά καλές είναι, αλλά ουδείς στην Πειραιώς ανέμενε του ύμνους Γ.Παπανικολάου προς τον Π.Καμμένο.

Κατόπιν αυτού, αποφασίστηκε με προσωπική εντολή του Κ.Μητσοτάκη να μην δοθεί το χρίσμα υποψηφίου του κόμματος στον Γ.Παπανικολάου, ο οποίος πλέον θα κατέλθει ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος.

pronews

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κυρού Παύλου θα ψαλεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης ορίσθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Αξίζει να σημειώθεί ότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης Γλυφάδας κυρός Παύλος αντμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του και τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν.

"Εκοιμήθη" ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος

Περισσότερα Άρθρα...